Skocz do zawartości

Majóweczki 2011 czy sa jakies????? | Forum o ciąży

justiks23

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 28,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• marinka

1932

• Aneczka1983

3111

• martyna_czaro

1704

• fijolek

2494

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

To powinnaś się cieszyć a to,ze nie będziesz majóweczką nie oznacza że nie możesz zostać z nami.. 🙂
Z tego co pamiętam któryś dziewczynom też się termin przesunął i zostały z nami.. 🙂

• Mamusia
Mamusia20 napisał(a):
Hej. Mi ginek na wczorajszej wizycie powiedział że to już 31 tydzień więc na dobra sprawę może na święta będę już z maluszkiem w domu, ale wtedy nie bede majoweczka 😞

To co , że nie będziesz?? Najważniejsze , że zdzidzią ok wszystko 🙂

• Mamusia
marinka napisał(a):
zarnabebe u nas to musimy zobazyć chyba malitka dzidzi żeby dać imie. 😜

calkiem mozliwe ze mnie dopiero wtedy natchnie 🙂 tylko ze ona cos nie chce wyjsc termin sie ciagle przesuwa:/ i zauwazylam ze jak za duzo sie nachodze to mnie potwornie cos dzga pod brzuchem 😞

• Mamusia
Aneczko mnie tez zebra pobolewaja zwlaszcza po prawej stronie gdzie dzidzia czesciej przebywa, a o wizytach w toalecie nie wspominam nawet 🙂
Mamusia20 nic sie nie martw ja tez przesunelam sie na kwiecien, to juz prawie 30tydzien ale zostalam z wami i ty tez koniecznie musisz to zrobic.
martyna czaro, marinko no pysznosci robicie i smaka chyba jutro powtorze po was.
wieczorne buziaki przesylam, justiks daj znac jak po wizycie.

• Mamusia
Pewnie że zostanę z wami bo mi tu dobrze 🙂 a uważam że jak maleństwo będzie gotowe to przyjdzie na świat i nie ważne czy w kwietniu czy w maju. Może zrobi nam prezent na zajączka 🙂 a już niedługo przygotujemy kącik dla maleństwa.

• Mamusia
Mamusia20 napisał(a):
Hej. Mi ginek na wczorajszej wizycie powiedział że to już 31 tydzień więc na dobra sprawę może na święta będę już z maluszkiem w domu, ale wtedy nie bede majoweczka 😞

31 tydzien?? a skad taka roznica nagle?? bo jak tak patrze to prawie 2,5-3 tygodnie roznicy..

• Mamusia
Wg ostatniej miesiączki termin mam na 3 maja. Więc by wychodziło że jestem w 30tygodniu. A według USG na początku ciąży jak byłam wyszło że ciąża jest niecałe dwa tyg młodsza i termin wyszedł na 11 maja. A jak byłam w styczniu na USG to wyszło że właśnie urodze w terminie z OM. Sama się w tym gubie, ale wiem że muszę być gotowa już na koniec kwietnia.

• Mamusia
Wlasnie bede brala kapiel eukaliptusowa 🙂 i na pol godzinki znikam....Moze Wy przez ten czas mi poradzicie,jak to jest z sola morska? Bo chcialabym tez czasami do kapieli wsypac.Duzo osob mi mowilo,ze smialo moge to zrobic,ale ja cos nie jestem do konca pewna 🤔 ....narka.

• Mamusia
Mamusia20 napisał(a):
Wg ostatniej miesiączki termin mam na 3 maja. Więc by wychodziło że jestem w 30tygodniu. A według USG na początku ciąży jak byłam wyszło że ciąża jest niecałe dwa tyg młodsza i termin wyszedł na 11 maja. A jak byłam w styczniu na USG to wyszło że właśnie urodze w terminie z OM. Sama się w tym gubie, ale wiem że muszę być gotowa już na koniec kwietnia.

no gotowe do szpitala to powinnysmy byc tak naprawde od konca marca.. 😮
Ja ide na ostatnie genetyczne usg 4 marca i zapewne wtedy dowiem sie najbardziej prawdopodobny termin.
a co masz wpisane w ksiazeczke ciazy? jaka date?

• Mamusia
justina1975 napisał(a):
Wlasnie bede brala kapiel eukaliptusowa 🙂 i na pol godzinki znikam....Moze Wy przez ten czas mi poradzicie,jak to jest z sola morska? Bo chcialabym tez czasami do kapieli wsypac.Duzo osob mi mowilo,ze smialo moge to zrobic,ale ja cos nie jestem do konca pewna 🤔 ....narka.

mmmm kapiel eukaliptusowa! super!
co do kapieli z morska sola nie mam pojecia! moze zapytaj swojego ginekologa najlepiej.

• Mamusia
fijolek napisał(a):
Mamusia20 napisał(a):

Ja ide na ostatnie genetyczne usg 4 marca i zapewne wtedy dowiem sie najbardziej prawdopodobny termin.

Fijolku Nasze dzidzie rowniez moga zabawic sie w Zajaczka 🙃
musimy byc na to przygotowane 😜

• Mamusia
kasiagwiazdka napisał(a):
fijolek napisał(a):
Mamusia20 napisał(a):

Fijolku Nasze dzidzie rowniez moga zabawic sie w Zajaczka 🙃
musimy byc na to przygotowane 😜

wiem wiem kochana! 🤪

• Mamusia
fijolek napisał(a):
dziewczyny, a nie jest tak ze na tym etapie ciazy powinno sie juz zrezygnowac z lezenia w wannie? kurcze zawsze wiedzialam ze to niebezpieczne.. choc ten aukaliptus brzmi kuszaco..

z lezenia w wannie rezygnowac nie musimy! tylko nie wolno nam wylegiwac sie w goracej wodzie, bo to bardzo niebezpieczne! ale pluskac brzuszki w wannie- raz na tydzien wskazane nawet! 😜

Ja tez mowie Wam i Waszym pociechom DOBRANOC! 😘
do juterka! 😘