Skocz do zawartości

Majóweczki 2011 czy sa jakies????? | Forum o ciąży

justiks23

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Bea29, dziękuję za wsparcie.
Też już płaczę z bezsilności... I co położna to inna opinia. Byłam w szpitalu na zdjęcie szwów i podpytałam taką fajną babeczkę, która robiła mi KTG i prowadzi zajęcia na szkole rodzenia. Powiedziała, żebym teraz karmiła tylko przez kapturki, przystawiała do skutku aż dobrze złapie i nie będzie bolało (łatwo powiedzieć, trudniej zrobić...), przystawiała często, ale niekoniecznie na długo, czyli jak zaśnie po 7 minutach to spróbować obudzić, ale jak się nie da, to trudno, obudzić za godzinę. I żeby nie budzić w nocy jak śpi, nawet 6 h i nic mu się nie stanie, a my też musimy być wyspani. Kompletnie inne podejście niż to, co do tej pory słyszałam...
Manki, mój to śpi bardzo często i tu nie mogę narzekać. Przynajmniej na razie 🙂
Joma, szczerze, to nie wiem, który bujaczek wybrać 😁

• Odpowiedzi 28,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• marinka

1932

• Aneczka1983

3111

• martyna_czaro

1704

• fijolek

2494

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Anonimosia skąd ja to znam! Ja też juz miałam dość rad w szpitalu - bo co położna to inna teoria i bądz tu mądry...
Ale taka jest prawda, że musimy sobie to wypracować same...
U mnie nauka przystawiania i ssania trwała ok 2 tygodnie - teraz mogę powiedzieć, że jest w miarę ok - także to wszystko kwestia czasu...
Trzymam kciuki za Was Kochana i bardzo dobrze Cię rozumiem 😘

• Mamusia
Anonimosiu masz racje...co polozna to inna opinia bo mi np kazali Malego budzic co 3 godz do jedenia jesli sam sie nie obudzi.
Dziewczyny a wychodzac na spacerki zakladacie na wozki te takie jakby pokrowce ktorymi przykrywa sie wozek?czy gondolka odkryta?

• Mamusia
Wgłębiłam się trochę w te huśtawki i z tego co widzę to różnią się tylko kolorami i tym, że jedna z nich http://allegro.pl/fisher-price-hustawka-lezaczek-fotelik-3w1-kubus-p-i1641530666.html jest do wagi 11,3kg, a te dwie do 9kg.

Ja się nie orientuje...ale ok ilu miesięczne dziecko ma 9, 11 i 18 kg?

• Mamusia
joma napisał(a):
Wgłębiłam się trochę w te huśtawki i z tego co widzę to różnią się tylko kolorami i tym, że jedna z nich http://allegro.pl/fisher-price-hustawka-lezaczek-fotelik-3w1-kubus-p-i1641530666.html jest do wagi 11,3kg, a te dwie do 9kg.

Moja ANielka ma 11 a ma dwa latka a 9 z kawałkiem jak miała roczek. Ale ona ogólnie mało przybiera

• Mamusia
marinka napisał(a):
joma napisał(a):

Moja ANielka ma 11 a ma dwa latka a 9 z kawałkiem jak miała roczek. Ale ona ogólnie mało przybiera

marinka a wode kiedy malemu dajesz? jak jest glodny czy jak?a jaka wode mu dajesz

• Mamusia
ewelka_17 napisał(a):
marinka napisał(a):
joma napisał(a):

marinka a wode kiedy malemu dajesz? jak jest glodny czy jak?a jaka wode mu dajesz

Ewelka woda zwykła , przegotowana, ja mam cisowianke w domu. Daje mu między posiłkami. tak naprawdę różnie 🙂

• Mamusia
Marinka dzięki 🙂

Manki ja myślę, że w takie upały to dzieciom bardziej ciepło szkodzi niż lekki, letni wiaterek...
Ale ja ogólnie nie przegrzewam Małego - nie dopuszczam, żeby był spocony - bo to nic dobrego...
No i hartowanie też dobra rzecz 😉

• Mamusia
Joma, synek moich znajomych w wieku ok. 8-9 miesięcy miał już 8 kg.

Kochane, muszę się pochwalić - odzyskałam wiarę w karmienie piersią 😁
Założyłam znowu te kapturki, i dzięki nowej metodzie otwierania usteczek - pociągnięcie za brodę w dół i ewentualnie poprawienie usteczek już przystawionych dało niesamowity rezultat - po raz pierwszy karmiłam bez bólu!!! 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
Hussi Kochana, i tak jesteś bardzo dzielna, podziwiam Cię!!! I jestem z Wami myślami 😘
Anonimosia u mnie było tak na początku, że mała nie chciała się budzic na jedzenie ale teraz jest ok... i coraz więcej je (chociaż nie wiem czy czasami to poprostu cyca sobie nie ssie jak smoczka 😉 ) nie poddawaj się 😘
Marinka ale ci zazdroszczę tych wypadów mazurskich 🙂 smoczek też daję coraz częściej (tzn. na razie 3 czy 4 razy) bo też piątki pcha do buzi i sobie z cyców zrobiła smoczek 🙂 ale jak jej to pomaga się uspokoić to dlaczego nie?
Ja jeszcze ani razu nie odciągałam mleka… nawet laktatora jeszcze nie mam :O brodawki też mam ładne i mam nadzieje ze tak zostanie
Joasia Marcelek śliczny – kruszynka 🙂
Antenka u mnie włączamy suszarkę i na twarzy Hani pojawia się błogość 😁 na balkon jak dzisiaj z nią wyszłam i panowie z balkonu obok kłuli wiertarą okna to Haneczka spała aż miło… przestali wiercić – płacz 😁
Beata – mam krem bambino i szliśmy dzisiaj na spacer i zapomniałam posmarować małą… :/ ale byliśmy po 17:00…
Manki ja dzisiaj jak szłam na spacerek to gondolę przykrywałam pokrowcem… w ogóle kompletnie nie wiem jak małą ubierać na spacer. Dzisiaj miała body z krótkim, pajacyk i czapeczkę. Przykryta kocykiem… wiał lekki wiaterek, więc nawet się nie spociła.

• Mamusia
Anonimosia napisał(a):

Założyłam znowu te kapturki, i dzięki nowej metodzie otwierania usteczek - pociągnięcie za brodę w dół i ewentualnie poprawienie usteczek już przystawionych dało niesamowity rezultat - po raz pierwszy karmiłam bez bólu!!! 🤪 🤪 🤪

Wiedziałam, że dasz radę !!! 🙂 🙂 Przecież to nie jest takie hop siup, trzeba się dotrzeć z Małym 😉 🙂
Gratulacje 😉 😜

• Mamusia
Anonimosia napisał(a):
Bea29, dziękuję za wsparcie.
Też już płaczę z bezsilności... I co położna to inna opinia. Byłam w szpitalu na zdjęcie szwów i podpytałam taką fajną babeczkę, która robiła mi KTG i prowadzi zajęcia na szkole rodzenia. Powiedziała, żebym teraz karmiła tylko przez kapturki, przystawiała do skutku aż dobrze złapie i nie będzie bolało (łatwo powiedzieć, trudniej zrobić...), przystawiała często, ale niekoniecznie na długo, czyli jak zaśnie po 7 minutach to spróbować obudzić, ale jak się nie da, to trudno, obudzić za godzinę. I żeby nie budzić w nocy jak śpi, nawet 6 h i nic mu się nie stanie, a my też musimy być wyspani. Kompletnie inne podejście niż to, co do tej pory słyszałam...
Manki, mój to śpi bardzo często i tu nie mogę narzekać. Przynajmniej na razie 🙂
Joma, szczerze, to nie wiem, który bujaczek wybrać 😁

Anonimosia mi tez połozna mówiła żeby jak najczesciej w dzien dostawiac do piersi .a powiedz mi maly duzo przesypia ?dzieci z zółtaczka czesciej spia i trudniej je wybudzic i dlatego spadaja z wagi mi pomagało rozbieranie Stasia do pampersa i wtedy przykrywalam go pieluszka i dostawialam do piersi bo inaczej by sie nie obudził.A tak jak ty bylam na poczatku zadowolona że tak ładnnie spi 🙂

Ps Sliczny Ten Twój Skarbek 🙂

• Mamusia
Anonimosia napisał(a):

Wiedzialam że dacie rade BRAVO 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂