Skocz do zawartości

Majóweczki 2011 czy sa jakies????? | Forum o ciąży

justiks23

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 28,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• marinka

1932

• Aneczka1983

3111

• martyna_czaro

1704

• fijolek

2494

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
KasiaGwiazdka super deserki ale smaka narobilas a nawet nic zbytnio w domu nie mam 🤢 moze jakos do jutra przezyje, a co wolno mi 🙂 sprawdzalam wyniki glukozy sa dobre takze cukrzyca mi nie grozi. morfologie i mocz tez mam dobre, ale na wizyte musze poczekac do piatku. Moje malenstwo juz na szczescie aktywne wiec zupelnie inaczej patrze na to ze jeszcze 4 dni do wizyty i wogole wstac sie chce cos robic ehh juz nie moge sie doczekac az bedzie ze mna, podobnie jak fijolek mysle ze ok.10tygodni jeszcze, jeszcze nie jeszcze trzeba sie powoli ze wszystkim ogarnac, musze kupic proszek dla dzieciaczkow, jelpa chyba bedzie najlepsza. no to tyle narazie, klikam do was ale tez leniuchuje na wpol lezaco 🙂 buziaki

• Mamusia
a nas naleciało na cos słodkiego i niewiele mysląc upichciłam tarte cytrynową troche kwaskowata bo za mało cukru dałam ale dwa kawałki wsunełam 😁 reszta zastyga w lodówce do tego szklanka mleka i chyba zaraz pekne 😮 😮 😮

• Mamusia
KasiaGwiazdka szczerze? mi troszke z glowy wylecialo ze mam miec dzisiaj test na glukoze i sobie troszke pozwolilam w weekend,ciasteczka i paczki - a mimo to poziom cukru w normie.
Monalissa ja mam podobnie,na poczatku ciazy moglam jesc meeega porcje i bardzo czesto a teraz jem tych porcji conajmniej o polowe mniej i rzadziej, no coz my jemy coraz mniej a juniory coraz wieksze 🙂
Przekonalyscie mnie ide zrobic budyn albo mus owocowy ala goracy kubek 🙂

• Mamusia
hussi31 napisał(a):
KasiaGwiazdka szczerze? mi troszke z glowy wylecialo ze mam miec dzisiaj test na glukoze i sobie troszke pozwolilam w weekend,ciasteczka i paczki - a mimo to poziom cukru w normie.
Monalissa ja mam podobnie,na poczatku ciazy moglam jesc meeega porcje i bardzo czesto a teraz jem tych porcji conajmniej o polowe mniej i rzadziej, no coz my jemy coraz mniej a juniory coraz wieksze 🙂

hehe nie zaluj sobie Hussi! a co do tego testu, to szczerze- mam troszke stracha! ale nie moge sobie czasami odmowic tych slodkosci! chociaz troszeczke, ale musze! 😜
a mam stracha, bo na ostatniej wizycie mialam troszeczke za wysoki cukier, ale przed wizyta zjadlam sniadanko buleczki z dzemem i moze dlatego tez... wszystko sie okaze w srode!

• Mamusia
mmmmmm malutki słodyczek na noc nam nie zaszkodzi 😁 oby tylko maluchy za bardzo się nie rozbrykały bo spac nam nie dadzą 😁 chociaz mój w nocy jeszcze mnie nie budzi za to jak mi sie zdazy wstac siusiu to póżniej kręci sie i zasnąc ponownie nie pozwala i tak krecimy sie z boku na bok 😁

• Mamusia
kasiagwiazdka napisał(a):
hussi31 napisał(a):

hehe nie zaluj sobie Hussi! a co do tego testu, to szczerze- mam troszke stracha! ale nie moge sobie czasami odmowic tych slodkosci! chociaz troszeczke, ale musze! 😜
a mam stracha, bo na ostatniej wizycie mialam troszeczke za wysoki cukier, ale przed wizyta zjadlam sniadanko buleczki z dzemem i moze dlatego tez... wszystko sie okaze w srode!

no nic dziwnego po bułeczce z dzemikiem to cukier skoczy kazdemu 😁 dlatego na czczo robi sie badania ja tez zawsze myslałam ze padne bez sniadania ale te badania co miesiac pokazuja ze jednak organizm magazynuje spore ilości energii w razie wojny 😁 co by maluch nie głodował a zawsze ze soba jakas kanapczyne wezme i zaraz po badaniach smakuje wysmienicie 😁

• Mamusia
monalissa napisał(a):

no nic dziwnego po bułeczce z dzemikiem to cukier skoczy kazdemu 😁 dlatego na czczo robi sie badania ja tez zawsze myslałam ze padne bez sniadania ale te badania co miesiac pokazuja ze jednak organizm magazynuje spore ilości energii w razie wojny 😁 co by maluch nie głodował a zawsze ze soba jakas kanapczyne wezme i zaraz po badaniach smakuje wysmienicie 😁

no ja bede musiala teraz tez tak zrobic! bo nie wytrzymam z glodu i Maluszek tez! 😜

• Mamusia
Hej...jest tu jeszcze ktoś???
Ja już od dawna w łóżku bo cosik nie najlepiej się czułam,brzuch chwilami pobolewal,jak juz wczesniej pisalam imnie to niepokoi i niewiem czy czekac do wizyy w srode czy rano jechac bo maluszka czuje teraz na dole brzucha i jak kopie to sprawia mi chwilami lekki bol...czy to normalne???

• Mamusia
manki napisał(a):
Hej...jest tu jeszcze ktoś???
Ja już od dawna w łóżku bo cosik nie najlepiej się czułam,brzuch chwilami pobolewal,jak juz wczesniej pisalam imnie to niepokoi i niewiem czy czekac do wizyy w srode czy rano jechac bo maluszka czuje teraz na dole brzucha i jak kopie to sprawia mi chwilami lekki bol...czy to normalne???

jestesmy jestesmy Manki!
hmmm, ciezko powiedziec! najlepiej moze jakbys to skontrolowala i bylabys napewno spokojniesza!
ze szkoly rodzenia wiem, ze kazda niepokojaca sytuacja, jesli Kobieta czuje, ze jest inaczej jak zawsze, powinna byc zbadana przez specjaliste, bo my nic nie poradzimy same!
takze moze nie czekaj do srody!

• Mamusia
Kasiagwiazdka no chyba rano sie wybiorę tylko gdzie???Do szpitala?Mój lekarz dopiero w srode przyjmuje,teraz czuje sie dobrze,nawet bardzo dobrze...brzuch pobolewal lekko przy wysilku i jak maly kopnal to zabolalo,a tak to ok....oj niewiem juZ co robic...

Justina troszku mnie uspokoiłaś...jak noc bedzie spokojna i polowa dnia to poczekam na wizyte do srody,a jak cos bedzie dzialo sie niepokojacego to pojade do szpitala.