Skocz do zawartości

Majóweczki 2011 czy sa jakies????? | Forum o ciąży

justiks23

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Anetko dzieki za zaproszonko na NK!

Adka wiec czekamy na foteczki 🙂

Olu wypoczywaj, zebys sie do konca nie rozlozyla! pierzynka i goraca herbata z cytrynka i miodem mi wczora pomogla! 😘

Manki wozeczek fajny, chociaz dla mnie gondola jest za duza, ale to moja opinia, kazdy ma inne upodobania 🙂 ale kolorek fajny!

• Odpowiedzi 28,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• marinka

1932

• Aneczka1983

3111

• martyna_czaro

1704

• fijolek

2494

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Dziewczyny migdały też już przerabiam i mleko i miętę, pomagają ale na chwilę. Widocznie to rekompensata za to, że wcześniej nie miałam żadnych dolegliwości.
A tak z ciekawości jak tam wasza waga, ile macie na plusie? Ja dziś miałam 11,5 kg

• Mamusia
Witajcie po raz drugi 😉
Jak wróciłam z tej glukozy to tak się słabo czułam, że od razu się położyłam i zasnęłam... do 12.00.
A zaraz muszę jechać do Łodzi na 15 minut... 😞

Mnie zgaga męczy codziennie i już nawet mi się nie chce migdalow jeść... Mleczko czasami zrobię, ale nie zawsze pomaga. Poprostu się przyzwyczaiłam do mojej kompanki - zgagi 😉

Jeśli ktoś jest chętny , żeby zaprosić na FB - Martyna Maliszewska - Bełchatów 🙂 🙂

Miłego dzionka :*

• Mamusia
joma, super, że napisałaś te 4 kg.
Ja też przytyłam 4 kg ale wszyscy mnie gonią, że mam jeść bo schudłam i powinnam jeść "za dwóch" 😉
Ale ja się cieszę, bo wiem, że waga jest ok i dzidziuś się dobrze rozwija.
Dla porównania, moja koleżanka w 28 tygodniu przytyła już 16kg! 🙂

• Mamusia
Tak tak, od początku 4kg 🙂
Sama się dziwie 😉
Do 15 stycznia było tylko 1kg, a przez ten miesiąc 3kg, więc lekarz zasugerował, żeby ograniczyć słodycze 😉
Troszkę w duchu się zbulwersowałam, bo wiem, że na tym etapie ciąży niektóre ciężarówki przybierają o wieeeeele więcej, ale ma rację...
Wiadomo każdy dodatkowy kg teraz to kg do zrzucenia po porodzie, a ja do chudzinek nie należę 😉
A bobas zdrowy i wagowo idealnie jak na swój wiek, więc to najważniejsze 🙂

• Mamusia
martyna_czaro napisał(a):
Witajcie po raz drugi 😉
Jak wróciłam z tej glukozy to tak się słabo czułam, że od razu się położyłam i zasnęłam... do 12.00.
A zaraz muszę jechać do Łodzi na 15 minut... 😞

Mnie zgaga męczy codziennie i już nawet mi się nie chce migdalow jeść... Mleczko czasami zrobię, ale nie zawsze pomaga. Poprostu się przyzwyczaiłam do mojej kompanki - zgagi 😉

Jeśli ktoś jest chętny , żeby zaprosić na FB - Martyna Maliszewska - Bełchatów 🙂 🙂

Miłego dzionka :*

na fb znalazlam 6 Martyn Maliszewskich i niewiem która to Ty?
Mam nadzieję że dobrze wysłałam zaproszenie...

• Mamusia
no ja się ważyłam w poniedziałek to było niecałe 4 kg na plusie ale zauważyłam że w ostatnich dniach większy apetyt i myślę że szybko waga pojdzie do przodu. tym bardziej ze od tygodnia - tzn od czasu tych bóli z którymi jechalam do szpitala - to mi chyba jelita przestały pracować 😞 wczoraj na szkole - położona polecała na to pestki dyni więc chyba będę musiała spróbować

• Mamusia
kasiagwiazdka napisał(a):
Jolajcik oryginalne zdjecie! bomba!

co do kg to ja -w dniu dzisiejszym na plusie--- 8,5 kg!

4kg!!! jak Wy to robicie??? chyba nic nie jecie 😜

do 12-15 kg to taka norma, bo wiecej to juz ciezko i pozniej ciezej zrzucic napewno! 😮

Kasiu - podobno czasem to jest tak ze te dziewczyny które na początku sporo przytyły - to póżniej zwalniają tempo przybierania. a jak mało to nawet na koniec może się waga mocno zwiększyć - moja kolezanka w dwóch ostatnich tygodniach - na dodatek przenoszonych - przytyła jesczze 4 kilo.

• Mamusia
joma napisał(a):
Sama się dziwie 😉
Do 15 stycznia było tylko 1kg, a przez ten miesiąc 3kg, więc lekarz zasugerował, żeby ograniczyć słodycze 😉
Troszkę w duchu się zbulwersowałam, bo wiem, że na tym etapie ciąży niektóre ciężarówki przybierają o wieeeeele więcej, ale ma rację...
Wiadomo każdy dodatkowy kg teraz to kg do zrzucenia po porodzie, a ja do chudzinek nie należę 😉

NAjwazniejsze ze dzidzia dobrze sie rozwija.. ja mam 10 do przodu, tak jak mówia to najlepiej zeby wiecej niz 12-14 nie przytyc, kumpela po porodzie wyszła i 10 kg mniej wazyła szok.

• Mamusia
joma napisał(a):
Sama się dziwie 😉

pewnie, to ze Ty nie tyjesz duzo, to nie znaczy ze dzidzia tez nie rosnie!

moja kolezanka tez przytyla w ciagu calej ciazy 6 kg! nie wiem jak ona to zrobila! bo w sumie tez do chudzinek nie nalezy, tylko jest postawy kurpulentnej 😜
ale to pewnie zalezy od organizmu! z jednej strony fajnie, bo po porodzie nie bedzie widac, ze urodzilas! 🙂

chociaz znam jedna dziewczyne, ktora przytyla prawie 40 kg!!! 🤪

po porodzie zaczela od razu diete, "maltretowala" sie strasznie! czasem jak opowiadala, to krew n nosa jej leciala, ale po 4 miesiacach laska jak przed ciaza!
.... ale oczywiscie odmowila karmienia Dzidzi piersia 🥴 no ale cos za cos!