Skocz do zawartości

Majóweczki 2011 czy sa jakies????? | Forum o ciąży

justiks23

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Moja Mała w piątek miała leniwy dzień ale za to w sobotę i niedzielę nadrobiła zaległości 😁 dziś jest spokojniejsza ale cały czas aktywna... 🙂 ale powiem Wam że ja tam wolę żeby kopała, wierciła się i przeciągała... bo chwile spokoju troszkę mnie przerażają i zaraz zaczynam się martwić czy oby napewno wszystko jest ok...

• Odpowiedzi 28,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• marinka

1932

• Aneczka1983

3111

• martyna_czaro

1704

• fijolek

2494

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
fijolek napisał(a):
hussi31 napisał(a):
aha i dowiedzialam sie jednej przykrej rzeczy ktora natychmiast wyparlam ze swojej swiadomosci i staram sie o tym nie myslec - dzidzia mojej kolezanki ktora urodzila tydzien temu caly czas lezy w inkubatorze bo sie serduszko nie zamknelo, nie chciala mi o tym mowic a ja??? przyjelam i zaraz wyrzucilam to ze swiadomosci mowiac nie ma takiej opcji zeby moj synus byl chory, nie ma!!!!!!! i wasze tez beda cale,duze,zdrowe aha i grzeczne! 😘 😘 😘

a ja chce malego Terrosyste w domku 🙃 chce wiedziec ze mam Dziecko z temperamentem. 🙂 grzeczna po takich rodzicach na bank nie bedzie! 🙂 😮

hehe moj synus jak bedzie mial temperament po mamusi to tez bedzie malym terrorysta ale od czasu do czasu moglby byc spokojny 🙂 no to co FIjolku szykujemy sie do rozpakowania? mi oficjalnie do terminu zostalo 17 dni, a do pierwszej wizyty na izbie przyjec tylko 10. 🤪

• Mamusia
Kasia21 napisał(a):
Moja Mała w piątek miała leniwy dzień ale za to w sobotę i niedzielę nadrobiła zaległości 😁 dziś jest spokojniejsza ale cały czas aktywna... 🙂 ale powiem Wam że ja tam wolę żeby kopała, wierciła się i przeciągała... bo chwile spokoju troszkę mnie przerażają i zaraz zaczynam się martwić czy oby napewno wszystko jest ok...

tez wychodze z tego zalozenia.. ale poczekaj jeszcze tydzien-dwa.. jak Cie srutnie to bedziesz prosila zeby nie tak agresywnie 😉

• Mamusia
hussi31 napisał(a):
aha i dowiedzialam sie jednej przykrej rzeczy ktora natychmiast wyparlam ze swojej swiadomosci i staram sie o tym nie myslec - dzidzia mojej kolezanki ktora urodzila tydzien temu caly czas lezy w inkubatorze bo sie serduszko nie zamknelo, nie chciala mi o tym mowic a ja??? przyjelam i zaraz wyrzucilam to ze swiadomosci mowiac nie ma takiej opcji zeby moj synus byl chory, nie ma!!!!!!! i wasze tez beda cale,duze,zdrowe aha i grzeczne! 😘 😘 😘

Hussi, musimy byc dobrej mysli! chociaz powiem szczerze, ze juz nie raz nachodzily mnie mysli, zeby tylko urodzil sie zdrowy i zeby bylo wszystko dobrze! jak dla kazdej matki to jest przeciez najwazniejsze!!!

• Mamusia
hussi31 napisał(a):
fijolek napisał(a):
hussi31 napisał(a):

a ja chce malego Terrosyste w domku 🙃 chce wiedziec ze mam Dziecko z temperamentem. 🙂 grzeczna po takich rodzicach na bank nie bedzie! 🙂 😮

hehe moj synus jak bedzie mial temperament po mamusi to tez bedzie malym terrorysta ale od czasu do czasu moglby byc spokojny 🙂 no to co FIjolku szykujemy sie do rozpakowania? mi oficjalnie do terminu zostalo 17 dni, a do pierwszej wizyty na izbie przyjec tylko 10. 🤪

no wg OM mnie zostalo 24 dni.. wg usg... 16.. 🙂 jestem zwarta i gotowa. tylko ten moj nieszczesny fryzjer.. no.. 😉 😜

• Mamusia
fijolek napisał(a):
marinka napisał(a):
Fijolek po Tobie na pewno nie będzie grzeczna ! 😜 😜 😜 😜

po mnie wg zyczenia Pana Tatusia ma odziedziczyc nogi.. 🙂 reszte po Tatusiu 😜

hehhe, no po Tatusiu nie moze miec wszystkiego! 😜 przyrodzenia nie bedzie miec jak tatus 😁
tylko "interesik" odziedziczy po mamusi! 🙂

• Mamusia
Aneczka1983 napisał(a):
martyna_czaro napisał(a):
Aneczka1983 napisał(a):
DZien doberek... 😁
ja dzis juz o 8 sie obudziłam, ale polezałam jeszcze z ksiazka w łózeczku i tak jakos zleciało.. dzis mam leniuszka, ale wiecie co od kilku dni chodzi za mna mysl zeby łozeczko w posciel ubrac 🙂 cały czas sie powstrzymuje ☺️ a ktoras ma juz przygotowane łózeczko ??
a i mam do Was pytanko, w sobote miałam silne bóle krzyzowe-brzuszne na przemian i zauwazyłam ze wkładka oprócz wydzieliny była cała mokra.. hmm czy wody płodowe mogą sie sączyc ??

Aneczka bóle krzyżowo-brzuszne to mogą być skurcze przepowiadające, czyli takie jeszcze na kilka tyg (lub dni:P bo tego nie wiadomo) przed tymi prawidłowymi. A mokra wkładka... hmmm... wątpię, żeby wody płodowe się SĄCZYŁY.... Może poprostu masz teraz dużo wydzieliny, tak jak dziewczyny wczoraj pisały.
Ja łóżeczko planuję rozłożyć po weekendzie majowym, bo będę wtedy w 37tyg. 🙂 🙂 a już teraz mam ochotęęęę!!! 🙂 Także Ci się nie dziwię 😉 :*

No wiesz co wczoraj bylismy na spotkaniu z połozną i mówiła tak samo jak Ty że to mogły być skurcze przepowiadające.. 😮 😮 😮 jutro mam wizyte u dr to zapytam, hmm myslałam ze moze ktos tez tak ma.
mi sie dzis zaczał 37 tydzien , hihii i juz tym bardziej po tym co napisałas kusi mnie na ubranie 😁

Aneczka1983 ja od 4 dni mam bóle krzyżowe i do tego twardnieje mi wtedy brzusio. Nawet budzi mnie to w nocy. Więc chyba jednak są to przepowiadające... Mi lekarka i polożna mówiła by brać nospę wtedy i/lub kąpiel i jeżeli wtedy pomaga tzn. że to jeszcze nie poród a jeśli przyspieszy to wtedy wiesz co trza robić 🙂

• Mamusia
fijolek napisał(a):
Kasia21 napisał(a):

tez wychodze z tego zalozenia.. ale poczekaj jeszcze tydzien-dwa.. jak Cie srutnie to bedziesz prosila zeby nie tak agresywnie 😉

hehe pewnie tak 😁 ale i tak każdy kopniak będzie jak ulga 😁

• Mamusia
fijolek napisał(a):
hussi31 napisał(a):

a moj Synus jak bedzie mial temperament mamy to nie usiedzi w miejscu!!! 🤪

• Mamusia
wismar86 napisał(a):
A zakupowalyscie spiworki dla Maluszków....co o nich sadzicie....

Ja jakos do konca nie ejstem przekoanana do nich, dostalam spiworek wiec jak cosik to spradwez jak to sie ma w praktyce, ale mam wrazenie ze dziecko jest uwiezione...

ja mam tylko rozki 2! mysle ze jak narazie wystarczy! a spiworek mozna jak bedzie troszke starszy, albo na zime, zeby sie nie odkrywalo dziecko w nocy! 🙂

• Mamusia
z kapiela to bym raczej uwazala nie powinna byc za dluga i za goraca, raz ze niebezpieczne w takim stanie jest wychodzenie z wanny a dwa ze ciepla woda moze jeszcze pobudzic skurcze. no-spa i odpoczynek powinien dac rade.
a teraz pytanko, z jakiej listy - moze macie jakas sensowna w necie pakowalyscie torbe? bo ja cos nie moge ogarnac tego tematu 🙂 z gory dziekuje. buzka

• Mamusia
Ale się rozpisałyście 🙂
Widzę, że już się szykujecie do rozpakunku :P spokojnie, jeszcze chwilka (chociaż ja to tak mówię po sobie, a jak już będe w 37tc to też pewnie będe wariować 😉)
No Fiojlku... tylko ten fryzjer :P

Wismar... ja nie mam spiworka, myślę, że na lato to niepotrzebne. Mam rożek, tylko nie wiem czy do szpitala brać usztywnienie, czy wyjąć z tego rożka. JAK WY ROBICIE?

• Mamusia
manki napisał(a):
No jutro pojedziemy do doktora i zobaczymy...
Ja gotuje ogorkowa,ale prez ten cholerny katar niemam zbyt smaku i ciekawe jaka wyjdzie.

Hihi Ja też gotuję ogórkową 🙂 A na drugie gołąbki od mamusi z ziemniaczkami i surówką z pora 🙂

• Mamusia
wismar86 napisał(a):
A zakupowalyscie spiworki dla Maluszków....co o nich sadzicie....

Ja jakos do konca nie ejstem przekoanana do nich, dostalam spiworek wiec jak cosik to spradwez jak to sie ma w praktyce, ale mam wrazenie ze dziecko jest uwiezione...

ale wiesz co, kazda pozlona powie Ci ze Dzidzia czuje sie wtedy bezpieczniej..

• Mamusia
martyna_czaro napisał(a):
Ale się rozpisałyście 🙂
Widzę, że już się szykujecie do rozpakunku :P spokojnie, jeszcze chwilka (chociaż ja to tak mówię po sobie, a jak już będe w 37tc to też pewnie będe wariować 😉)
No Fiojlku... tylko ten fryzjer :P

Wismar... ja nie mam spiworka, myślę, że na lato to niepotrzebne. Mam rożek, tylko nie wiem czy do szpitala brać usztywnienie, czy wyjąć z tego rożka. JAK WY ROBICIE?

Martynko, ja odbieram Malego w Maxi Cosi i dlatego rozka nie biore w ogole do szpitala! jak przyjedziemy do domku, to polozymy malego dopiero w rozku 🙂

• Mamusia
hussi31 napisał(a):
z kapiela to bym raczej uwazala nie powinna byc za dluga i za goraca, raz ze niebezpieczne w takim stanie jest wychodzenie z wanny a dwa ze ciepla woda moze jeszcze pobudzic skurcze. no-spa i odpoczynek powinien dac rade.
a teraz pytanko, z jakiej listy - moze macie jakas sensowna w necie pakowalyscie torbe? bo ja cos nie moge ogarnac tego tematu 🙂 z gory dziekuje. buzka

ja otworzylam kilka list i lecialam to co uwazalam za potrzebne. 'po tej wizycie w spzitalu juz kilka rzeczy musze zweryfikowac.. 🙂