Skocz do zawartości

czerwiec 2011 | Forum o ciąży

nika1306

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
popatrzcie na te zdjęcia, MiIłoszek i Julka! no autentycznie taka śliczna parka!

ja właśnie zabieram się za kawę, może mi się co poprawi, bo już nawet od wczoraj mnie przestało czyścić......

Butterfly może będę już jutro mamą, a może jeszcze nie.... jak znam życie to na mnie nawet ta oxy nie podziała i tyle z tego będzie dobrego.....Miłego obiadku u teściów 🙂

• Odpowiedzi 11,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
ocia napisał(a):
Witam, ja tylko wpadam się pochwalić synkiem 🙂
Urodził się 24.06.11. o godzinie 23:15 🙂
Zdrowiutki i prześliczny. Waga: 3600, długość: 57 cm. A mówiłam, że w weekend będzie po wszystkim i Igorek będzie z nami.

Gratuluję Oktawka 😉 Widzisz specjalnie forum przeglądam aby się wszytskiego dowiedzieć :P Miałaś dzwoinić.

• Mamusia
No zupka to dobry pomysl 🙂.
Ja swojego glodomora juz nakarmilam, zaraz sobie zrobie kanapke i pije meliske z pomarancza 😁.
Troszke jeszcze poleniuchujemy i gdzies by sie przydalo wyjsc przewietrzyc.
Adi sie strasznie rozpycha, wydaje mi sie ze juz tez ma dosyc.

• Mamusia
cześć dziewczyny.
Tak sobie własnie myślałam, że Wy obie Małgorzatta i Nequita bardzo mnie zaskoczyłeś, że tak długo lubicie swoje brzuszki i nie pozwalacie im się rozpakować. 🙂 Oczywiście, nie chce podniesc Wam ciśnienia, tylko z wszystkich naszych historii Wasze maluszki śpieszyły się na świat wcześniej a teraz leniuchują.
Małgorzatta zdarza się że oksy nie działa ale to bardzo rzadkie przypadki, więc bądź dobrej myśli, jutro zacznie się rewolucja w Waszym życiu. Tak mnie mówili.
My jestesmy na etapie opstrykiwania małej wszystkimi aparatami w domu. Mała ma za sobą spacery, wizytę u pediatry, pierwszą mszę 😁 ,

• Mamusia
Tak jak myślałam, wizyta u teściów zakończyła się bólem pleców, podbrzusza i wszystkiego co możliwe 🙂 Żartuję,że to ich wina, ale faktem jest, że wracałam prawie na czworakach-od auta do mieszkania miałam do pokonania 3 piętra i myślałam, że zwariuję. Czułam takie parcie jakby mnie miało rozerwać i z przodu i z tyłu. Od razu do WC wskoczyłam 😉 Niby przeszło, ale plecy na dole bolą i czasami promieniują jakby w pachwiny. I czuję parcie na dół, ale bez żadnych strasznych bóli. Zapytałam Marcina "a co byś powiedział, jakby to zaczęło się dzisiaj?". A on był już tak wystraszony, że pierwszy raz chyba do niego dotarło, że to lada dzień może sie zacząć... Uwierzcie mi, jego mina- bezcenna.

A tak poza tym to dzisiaj myślałam, że wyskocze z butów. Przyszliśmy do teściów i zaczęła się gadka o tym, jak byłam we wtorek w szpitalu. Jak lekarka mi robiła USG to nie chciała robić całego, tylko sprawdzić przepływy, więc ją poprosiłam, żeby tylko wagę sprawdziła. Odpowiedziała "prawidłowa". Ale nie wiedziałam ile, a wszystko było mi już tak obojętne, że nie dopytywałam. A dzisiaj słysze od mojej teściowej: "no, jak Pawełek we wtorek miał 3250 to teraz może mieć już spokojnie jakies 3500" 🤪 Zdębieliśmy z Marcinem... Wyobraźcie sobie: ciocia Marcina, która mieszka koło teściów pracuje w innym oddziale tego szpitala jako pielęgniarka. I jak przyszła we wtorek do pracy i włączyła kompa to wskoczyły jej wizyty, jakie miały miejsce na IP w danym dniu i zobaczyła moje imię i nazwisko i sprawdziła, co się działo. I tam lekarka wpisała m.in. wagę dziecka. Oczywiście od razu poinformowała o tym moją teściową (która notabene też pracuje w służbie zdrowia).. nie ma to jak dowiadywac się takich rzeczy przypadkiem od innych ludzi.. jakoś kosmos.

• Mamusia
No, przynajmniej wiem, ile ważyło moje dziecko tydzien temu 😉
Gosia, a jak oxy nie pomoże to cc? Moja znajoma ostatnio miala tak, że w 7 dobie po terminie podali jej oxy i 2h miała skurcze, ale żadne wielkie i dopiero w 9 dobie podali jej jeszcze raz i wtedy dopiero ją złapało..pewnie to roznie bywa.

• Mamusia
Ja dzisiaj pomyślałam o dopakowaniu takiej błahostki jaką są stopery do uszu. Serio. Nienawidzę jak ktoś chrapie, a sale są 3osobowe, więc wolę się zabezpieczyć 🙂 Nequitii coś nie widać... może zdecydowała się jednak jechac w końcu na IP?
A wiecie może, czy w soboty sa tak samo "uprzejmi" jak w niedziele przy przyjmowaniu na oddział? Bo ja niby mam się stawić w 5 dobie po terminie, a to wypada sobota i się zastanawiam, jak się będą stawiać.