Skocz do zawartości

czerwiec 2011 | Forum o ciąży

nika1306

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 11,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Malgorzatta napisał(a):
acha, wyobraźcie sobie minę mojego Marcinka, kiedy to jego zdeklarowana na nie dzieciom żona oświadcza, że będzie tatusiem, bezcenna 🙂

a nie chcialas usUnac? ja sie nad tym zastanawialam ale jak sie okazalo ze jestem w 3 miesiacu i zoabaczylam jak myszka macha raczkami i nozkami to sie zakochalam 🙂

• Mamusia
Zresztą u mnie wszystko jakby przemawiało na tak dla tej ciąży, ja nie miałam żadnych objawów, ani razu mnie nie zmuliło, nie zrobiło mi sie nie dobrze... W sumie dopiero brzuch i ruszający sie mały szkrab w nim to jedyny objaw 🙂 no i może teraz ten kręgosłup dopiero co do niedogodności.... No i zaczęłam myśleć pozytywnie w końcu 🙂 Lekarz mi powiedział że jak będę smutna, to i dziecko będzie potem smutne hehe 🙂

• Mamusia
Muszę Was Dziewczyny pocieszyć. Byłam dziś na badaniu krwi i przy okazji pielęgniarka zobaczyła ze jestem u nich zapisana do położnych. Zaprowadziła mnie do pokoju dla położnych. Po czym oznajmiła Paniom położnym że jest i ich "zagubiona ciężarna" 😁 Szukały mnie, bo wiedziały że jest ktoś u nich w placówce już chwile w ciązy ale nie mogły mnie namierzyć.
Muszę po tej wizycie stwierdzić, że w Polsce tez nie jest źle z opieką. Zależy na kogo się trafi, a jak się trafi źle to trzeba szukać kogoś innego 😜
Pani Położna bardzo miła. Mi też brzuch wmacała, ale nie bolało mnie. Ogólnie powiedziała że ok 🙂 i zbadała tętno 😆
Dzidziuś uciekał jak poczuł ciało obce na brzuszku 🙂
Ogólnie jestem zadowolona - bo trafiłam na fajne połozne 🙂

• Mamusia
O tu BarbaraK masz racje, zależy na kogo sie trafi... moja szwagierka rodziła 2 tygodnie temu, nie dając nic nikomu w łapę miała poród iście europejski 🙂 a moja koleżanka która poopłacała wszystkich od lekarza po położną, została bardzo źle potraktowana... ale też chyba tu trochę robi nasze podejście, jak jesteś wieśniarą to Cię traktują jak wieśniarę 🙂

• Mamusia
Malgorzatta napisał(a):
O tu BarbaraK masz racje, zależy na kogo sie trafi... moja szwagierka rodziła 2 tygodnie temu, nie dając nic nikomu w łapę miała poród iście europejski 🙂 a moja koleżanka która poopłacała wszystkich od lekarza po położną, została bardzo źle potraktowana... ale też chyba tu trochę robi nasze podejście, jak jesteś wieśniarą to Cię traktują jak wieśniarę 🙂

😁 a z tą wieśniarą, to też się zgadzam 😁 co prawda to prawda ;D

• Mamusia
Kurde a ja znowu w stresie, wczoraj wieczorem zaczął mnie boleć brzuch (kłuć) z prawej strony i do dzisiaj mnie kłuje od czasu do czasu... wyrostek mam usunięty a to tak boli własnie... boję się że to przez te głupie leki 😞 i jak ja mam być spokojna i zrelaksowana 😠 buuuuuu mam nadzieję, że nie oszaleje do następnej wizyty i usg 😞
Mała się rusza normalnie, ale jak tylko się na plecy przekręcę to przestaje... ale ona chyba wstydliwa jest i nie lubi jak ktoś dotyka brzuszka oprócz mnie, albo patrzy na brzuszek jak ona harcuje... może jakoś to wyczuwa, bo przeważnie podnoszę bluzkę żeby patrzeć jak brzuchol skacze 😁

• Mamusia
Hej dziewczyny jestem tu nowa również jak Wy mam termin na 19czerwca 🙂
jestem w 27 tyg i od tygodnia mój szkrab dziwnie na dole mnie kopie że czuje kopniaki jakby w pochwie dziwne uczucie takie pulsowanie czy któraś tez tak miała?Z góry dzięki za odpowiedz

• Mamusia
Nequitia napisał(a):
Kurde a ja znowu w stresie, wczoraj wieczorem zaczął mnie boleć brzuch (kłuć) z prawej strony i do dzisiaj mnie kłuje od czasu do czasu... wyrostek mam usunięty a to tak boli własnie... boję się że to przez te głupie leki 😞 i jak ja mam być spokojna i zrelaksowana 😠 buuuuuu mam nadzieję, że nie oszaleje do następnej wizyty i usg 😞
Mała się rusza normalnie, ale jak tylko się na plecy przekręcę to przestaje... ale ona chyba wstydliwa jest i nie lubi jak ktoś dotyka brzuszka oprócz mnie, albo patrzy na brzuszek jak ona harcuje... może jakoś to wyczuwa, bo przeważnie podnoszę bluzkę żeby patrzeć jak brzuchol skacze 😁

hahaha... ja mam dokładnie tak samo z moim szkrabem 🙂 jak ja dotykam brzuszka to skacze i kopie a jak tylko chce pokazać brzuszek mojemu mężusiowi to mały przestaje 🙂 🙂 ach te dzieci...

• Mamusia
Tutaj u nas to chyba większość jest pierwszy raz w ciąży... a każdy objaw czy dolegliwość są nowe, inne, dziwne, ale nie zawsze niepokojące 🙂 całe szczęście 😁

Pozdrawiam i mykam z brzusiem spać zanim się rozkręci z kopaniem 😉

• Mamusia
Witam przyszłe mamusie 🙂Zgadzam się z wami że każda ciąża jest inna,każda z nas inaczej przechodzi i to forum mi się podoba że nikt nikogo nie wyśmiewa za pytania które zadaje bo na innych forach spotkałam się z wyzwiskami a przecież mam prawo nie wiedziec dużo rzeczy o ciąży a zwłaszcza gdy się jest w niej pierwszy raz.Dzięki dziewczyny że jesteście 😜

• Mamusia
oj.. nie wiem na jakich ty forach bywałaś... 🙂 każdy ma prawo nie wiedzieć wielu rzeczy... szczególnie czas ciąży... w dodatku pierwszej... to czas wielu dla nas przyszłych mam 🙂 🙂 wątpliwości. Jesteśmy tu po to żeby się dowiedzieć jak inne "mamuśki" to przeżywają 🙂 mnie bardzo to pomaga... taka wiedza że te wszystkie problemy jakie mnie martwią dotyczą też innych 🙂 🙃 i byle do przodu i głowa do góry 🙂 🙂
miłego dzionka panienki 🙂 🙂 :P

• Mamusia
Witam - to kopniaki w dól brzucha u mnie tez występują. U mnie mała nogami do dołu siedzi i maltretuje mój pęcherz. I tak samo jak jestem sama to czasem brzuch aż mi "lata", a kiedy chce zawołać męża żeby sobie popatrzył lub poczuł to cisza i spokój. Raz si e nawet zdenerwował,że jeszcze się nie urodziło, a już z matka ma solidarność jajników i się na ojca zawzinamy i się wkurza. Najczęściej widzi jak mi się taka "twarda bańka" robi z jednej strony brzucha. Wacze maleństwa tez ćwicza prostowanie i wypychają się ??