Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Wiecie jak się przebywa w domu to najlepsze są dresy, albo legginsy. I w domu to ja tylko w takich śmigam 😁 😁 😁 Ja mam jeszcze takie spodnie jak bojówki, i te co wczoraj takie pół na pół elegancko-sportowe z pasem ciążowym, dżinsy z takim krótkim pasem bawełnianym i takie jasne bawełniane, ale nie polecam szybko widać ślady prania. Mam jeszcze jedne takie całkiem eleganckie, ale z tamtych nie jestem zadowolona, kupiłam je w poprzedniej ciąży do pracy. Powiem wam że tylko jedne z tych spodni kupiłam nowe. Pozostałe kupowałam używane na allegro. Kosztowały mnie notabene wszystkie razem niecałe 160zł 😁 😁 😁

Dzień dobry brzuszki 😆.
My już po śniadanku. Mnie jakoś dziś kuje w prawym boku. Jakby w okolicach jajnika. Ale sama nie wiem. Mam nadzieję, że to nic złego. Jutro jadę na to USG genetyczne, więc wszystko sprawdzę.

Witam i ja 😜
właśnie zarejestrowałam się na USG genetyczne na 1 lutego 🙂
Bartek dzisiaj w nocy dał znowu koncert uuuuch...wydaje mi sie że to przez ząbki 😞 i od rana jest taki marudny że szok...
Jedziemy dzisiaj do babci,może jak się ruszy z domku to mu się humor poprawi 🤔 bo na razie to nawet śniadania nie chce,wypił tylko butlę mleka.
Marta-lion ja miewam często kłucia jajników,mam nadzieję że to nic złego...co do spodni to na allegro są najtańsze 😉...w sklepach ceny powalają niestety,poniżej 160 zł to nie schodzą - ktoś robi niezły interes na brzuszkach hehe...
Mi to marzy się własna działalność,ale co tu wymyślić jak wszędzie wszystkiego pełno 😞...na razie dorabiam sobie sprzedażą z katalogów i nawet nieźle się rozkręca...czasami brakuje mi pracy,a właściwie to kontaktu z ludźmi,ale nie zamierzam przerywać wychowawczego 😜
Miłego dzionka dziewczyny 😘

Dziewczyny, a od którego tygodnia można chodzić już w ciążowych spodniach? Mnie już też ciasno, ale nie wiem czy to już czas na spodnie? Czy jak teraz kupię to potem w nie wejdę? NIgdy jeszcze nawet nie mierzyłam takich spodni 🙂

mapa ja swojego nawet polecam ale to ordynator z ujastka 🙂 więc raczej dla ciebie bez sensu. Znam jeszcze jednego super, ale chyba pracuje w mswia, i przyjmuje w limie, więc w ciąży z niego zrezygnowałam - Artur Ś.
Poza tym, nie wiem czy dotarłaś do mojego postu, ale podobno ten gość www.dobreusg.pl/jest bardzo dobry z usg - idę do niego na początku lutego.

Alaa. Kurcze wiesz. Ja to mam ze spodniami tak. Jak kupiłam sobie takie eleganckie z pasem na brzuch. Ale one nie były z rozciągliwego materiału to mogłam je założyć już w 10tc, ale pod koniec 4 miesiąca było mi w nich ciasno. Te co kupiłam ostatnio mogę już założyć, są trochę luźne w biodrach i w pachwinach, ale za to starczą mi na długo. Zobacz Spodnie ciążowe firmy Branco...Materiał mają dość rozciągliwy. Dżinsy to ja mogłam zakładać prawie pod koniec ciąży, bo mi spadały. Najlepsze były te bojówki, bo są pod brzuch, a w bokach mają wszyte gumki więc się rozciągają. Myślę, że jak pójdziesz przymierzyć teraz spodnie ciążowe to po prostu okażą się za duże. Ja teraz zakładam już ciążowe z pasem na brzuch. Są luźne trochę, ale w innych nie mogę za długo wytrzymać. Więc ubieram dłuższy sweter i jest oki, nic nie widać. Dodam tylko że wszystkie spodnie jakie mam są w rozmiarze jaki noszę zawsze.

marta-lion napisał(a):
Moniczek ile Bartek ma ząbków już? Pytam bo Majce dość późno zaczęły wychodzić, a w tej chwili jakby się zatrzymały. Ma 8 😁.

mamy 8 ząbków i teraz wychodzą jeszcze trzy z czego dwa trzonowe....

Alaa ja spodnie ciążowe kupowałam w większym rozmiarze niż moje normalne ciuchy a to dlatego że strasznie w ciąży tyję ☺️ 😞....może na początek poszukaj spodni z wszystymi gumkami po bokach (rosną razem z Tobą 😉) albo takie z zapinaną regulacją...

Pati jak się czujecie? długo Cię będą trzymać w szpitalu??

• Mamusia
Hej mamusie.
Tak przypatruje sie waszej rozmowie o spodniach ciązowych i sama nie wiem czy ze mna jest cos nie tak.Bo narazie wydaje mi się że jeszcze nie przytyłam a nawet może schudłam przez brak apetytu,ale ja mam jakies 2-3 tygodnie brzuszka mniej niż każda z was wiec nie wiem.Wy juz czujecie że nie mieścicie się w spodnie w których do tej pory chodziłyście,ja jeszcze tego u siebie nie zauważyłam.
Mapa na zaparcia polecam miód,nie wiem czy od niego ale odkad codziennie pije herbatke z miodem i z cytryną zaparcia zniknęły,no i kapusta kiszona,rewelacja,ale o tym już pisałam.
Marta-lion,Moniczek ja tez mam czasem ukłucia gdzies koło jajników,więc skoro juz jesteśmy trzy, a pewnie dziewczyny tez miewaja to nic złego i tak musi byc;-)

Co do ubrań to ja muszę poszukać sobie coś na komunię starszej córki. mam jeszcze sporo czasu, bo komunia 15 maja. Ale wtedy to brzusio już będzie monstrualny 😆 😆 😆
Myślałam o sukience, sama nie wiem. Będę szukać 🙃.

• Mamusia
Malstep- wszystko ok z brzuszkiem- ja w normalne spodnie się jeszcze mieszczę, choć mi ciasno, a te co wczoraj ubierałam były świeżo wyprane i ogólnie były zawsze raczej dopasowane, więc przypuszczam, że przez to w nie nie weszłam 🙂
Czy do was też wróciła zima? W prawdzie teraz nie pada śnieg, ale po wczorajszym opadzie ślady zostały :/

W Krakowie też wróciła 🙂

Malstep, tak jak mówisz te 2-3 tygodnie są tu kluczowe, poza tym każdy ma inaczej. Ja zresztą nie przytyłam za bardzo - może max. 0,5 kg, jedynie czuje że brzuch mi troszkę wystaje (nie mogę wciągnąć choćbym chciała 🙂). Teraz leniuchuje w domu w dresie i jest ok, ale po prostu wydaje mi się że jak wrócę do pracy i przyjdzie mi siedzieć 10 h przy biurku to za 2 tygodnie może być ciasno 🙂
Jeszcze będziesz chciała żeby brzuch nie był taki duży! 🙂

Dzień dobry brzuszki 🙂
Ja od wczoraj rozgladam się za ciuchami ciążowymi, ale tylko na portalach internetowych takich jak allegro i szafa.pl 😉 szkoda mi kasy na nowe rzeczy, a tam mozna kupić dużo taniej używane w prawie idealnym stanie 🙂 choć brzuszka jeszcze za bardzo nie widze 🤨 przytyłam dop 1kg (nie żebym narzekała 😁 )
dziewczyny, a ja mam do Was takie nietypowe pytanie ☺️ czy Wam tez się zrobiła taka wyrazna linia od krocza idąca w strone pępka? nigdy takiej nie miałam, a ostatnio zaobserwowaliśmy z moim M. 😜

Gdzieś czytałam, nie pamiętam gdzie, że pojawienie się takiej linii jest normalne. Niektórzy podają to nawet jako objaw ciąży.
Ja nigdy takiej nie miałam nie mam. Ale co organizm to inaczej 😉
Zresztą co ciąża to inaczej. Ja się już przekonałam 😜

siehankowa linia negra jest jednym z objawów ciąży i po porodzie zazwyczaj znika,ja ostatnio miałam ale taką delikatną ... co do brzuszków wiecie ja myśle przynajmniej u mnie że nie dopinam spodni z powodu zaparć...mam okropnie wzdęty brzuch,jakoś ratuję sie aktivią ale czasami pomaga mi zjedzenie jabłka 🙂
Ja na początku schudłam 2 kg,a teraz już obserwuję wzrost wagi na razie malutki tak do 1kg,ale i tak najwięcej przybiera sie w trzecim trymestrze więc wszystko przed nami 😜

dzięki dziewczyny za odpowiedz 😘 ja w sumie widziałam już te linie, ale bylam pewna że pojawiają sie dop. jak brzuszek jest straaasznie duży 😉

czytając wasze wypowiedzi, stwierdzam ze większość ma większy brzuszek przez te cholerne zaparcia 🥴 ehh, tez nad nimi ubolewam - zresztą od zawsze 🥴

a wracając do mdłości - wczoraj przeczytałam, że któraś z dziewczyn poradziła aby nie pić soków tylko wode - i u mnie wczoraj pomogło 😆 zawsze piłam 100% soki pomarańczowe i na wieczór straszne mdłości miałam, a wczoraj piłam tylko wode i herbate, z rana tylko szklanka czy 2 soku i wieczorem żadnych objawów mdłosci i ciężkości na żolądku 😆

marta-lion napisał(a):
Siehankowa a na kiedy masz wyliczony termin??

1 termin gin wyliczył na 4-go sierpnia, a 2 termin mam na 7-go sierpnia 😉 i tak szczerze mówiąc to już sama nie wiem, który mam brać pod uwage 😜

a Ty? 🙂