Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Crazzzyyy napisał(a):
ehhhhhhhhhhh
własnie wróciłam do domu po załatwieniu spraw związanych z moim macierzyńskim...Dziewczyny dziś się zapomnialam i przebiegłam przez ulice dość szybko...maż mnie tak zje** ze szok ! Nastraszył mnie odklejeniem łozyska itp!! Myślicie że mogło się coś stać??? 🤢 🤢

Moj na mnie tez napewno by nakrzyczal, ale przeciez nie jestes chora i nie uprawialas maratonu a jak to tylko przez ulice to kawalek... 😉 zawsze dmucha sie na zimne i lepiej wolniej niz szybciej.

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Witam brzuszki!

Oj upał daje sie we znaki ... 😞
Zamówłam już wózeczek.. nie moge sie doczekac aż przyjdzie 😆
Byłam dzisiaj na obciążeniu glukozą - nawet znośne - ale ten zapach -ble!
Przy ostatnich łykach myslałam że oddam zawartośc z powrotem do kubka - na szczescie mam to za sobą - jak ten czas leci za tydzień wizyta u gina 😁
Ciekawe ile Filipek juz wazy - mam nadzieje ze wszystko dobrze 🤨
Upolowałam dzisiaj truskawki na mieście - zjadłam ze smietana i cukrem - mniam! 😁
nadchodzi burza u nas 🤨...trzeb myju myju i do wyra bo ił nie mam 😞

• Mamusia
mapa napisał(a):
pOxia fajny brzusio 🙂

malstep, Paninka Wy na tym byłyście w Łodzi?
http://krakow.naszemiasto.pl/artykul/907873,krakow-bezplatne-usg-w-ramach-akcji-szczesliwa-mama,id,t.html
warto iść?
jakieś rady?

ja bylam niestety nie udalo mi sie dostac na 4d bo juz miejsc nie bylo...akcja zaczynala sie o 10 ( w sobote bylam o 10.30 a w niedziele o 9.20) i zostaly juz tylko na zwykle miejsca...ja nie korzystalam bo kilka dni wczesniej mialam i nie chcialam malej naswietlac...ale malstep sie dostala i z tego co pamietam byla bardzo zadowolona...

• Mamusia
a ja zrobilam liste czego mi jeszcze brakuje...i ceny tez rozpisalam...wyszlo mi ze jeszcze okolo 1000zl musimy wydac...a przeciez tyle juz wszystkiego mamy 😮 😮 wspolczuje tym dziewczynom ktore wszystko od poczatku musza kompletowac...ceny masakra...

• Mamusia
Hej mamuśki 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

Witam się po 5-dniowej nieobecności. Niestety mój komputer złapał jakiś wirus (a chciałam tylko wejść na stronkę z przepisem na surówkę z rzepy 🤢)
Nadrobiłam już zaległości i widzę, że tematów było sporo.
Może wypowiem się pokrótce:

co do babć i kolejek to ja spotkałam się z tym, że jak przychodziłam do lekarza w Polsce i ludzie czekający widzieli mój brzuch, to minę mieli jakby chcieli mnie zabić. Pewnie myśleli sobie ''oho...przyszła brzuchata i będzie chciała się wciskać''. Nigdy nie skorzystałam z tego przywileju, ale nie spodziewałam się, że mój widok może wywołać TAKĄ agresję 😲

co do przygód z dzieciństwa to jako tako nie pamiętam nic szczególnego. U mnie normalne było, że w każde wakacje miałam kolana całe w strupach, bo to spadłam z roweru albo nie zauważyłam cegłówki i się wywróciłam. Moja siostra za to nadrabiała za mnie, bo co wakacje miała coś szyte. Moja mama zawsze się denerwowała, że takie brudne przychodzimy z dworu a inne dziewczynki wyjdą w białych sukienkach i w takich wrócą, a my? Jak wracałyśmy to nie było wiadomo jaki kolor ubrań miały nasze ciuchy przed wyjściem 😜 Ale wspominam moje dzieciństwo jako cudowne 🙂

co do księży
miałam sposobność spotkać różnych. Mieliśmy trochę z mężem problemów ze ślubem,ale to z racji tego, że na stałe mieszkamy za granicą i tu trzeba było szukać kościoła katolickiego aby wywiesił zapowiedzi. W ogóle ksiądz robił nam trochę pod górkę. Ale któregoś razu nie wytrzymałam z nerwów, popłakałam się i powiedziałam, że co ja mam zrobić, że mieszkam tak daleko? Chcę założyć rodzinę, chcę wyjść za mąż a ksiądz mi to utrudnia! Ksiądz zmiękł i od tej pory wszystko poszło gładko 😁 Kobiece łzy działają cuda 😉

Witam nowe mamusie, te z którymi się jeszcze nie przywitałam.

p0xia i marta superowe zdjęcia 😁

Super, że u Pati i Karolci12345i wszystko ok.

O czymś zapomniałam? 🙂

• Mamusia
moniq1984 napisał(a):
kurcze jutro z rana jade kupić materac i łóżeczko i nie wiem jaki materac wybrać dziś mi pani w sklepie powiedziała, że najlepszy jest kokosowo-gryczany? a teraz czytam o jakimś lateksowym i już sama nie wiem 🤢 🤢 🤢

Ja kupiłam kokosowo gryczany.

Hej dziewczyny!!!
Ja tylko na chwilkę bo dorwałam kompa u rodziców. Zaraz jadę na duże zakupy bo muszę dom zabezpieczyć w duży zapas jedzenia. Niestety nie mam dla Was miłych wiadomości. Dzisiaj byłam na umówionej wizycie kontrolnej u lekarza i niestety lekarz wypisał mi skierowanie do szpitala. W poniedziałek mam się wstawić na oddział. Okazało się, że już drugi raz w moczu wyszedł mi cukier ostatnim razem było go 250 jednostek a we wtorek robiłam wyniki i wyszło 500 więc od razu z marszu poszłam je powtórzyć i wyszło że drastycznie rośnie bo tym razem było go aż 1000 do tego ta ostatnia akcja w niedziele z bólami jak na okres i twardniejącym brzuchem. To wszystko skłoniło lekarza do tego, żeby położyć mnie do szpitala na obserwację i dokładniejsze badania. Mam nadzieje, że długo mnie nie przetrzymają. Boję się rozłąki z Kubusiem. Ale jakoś to będzie. Trzymajcie za nas kciuki. Będę pisać sms do Marty a ona Wam wszystko przekaże co i jak z nami. Buziaki trzymajcie się i dbajcie o siebie i bobaski.

• Mamusia
madalena20 napisał(a):
Hej dziewczyny!!!
Ja tylko na chwilkę bo dorwałam kompa u rodziców. Zaraz jadę na duże zakupy bo muszę dom zabezpieczyć w duży zapas jedzenia. Niestety nie mam dla Was miłych wiadomości. Dzisiaj byłam na umówionej wizycie kontrolnej u lekarza i niestety lekarz wypisał mi skierowanie do szpitala. W poniedziałek mam się wstawić na oddział. Okazało się, że już drugi raz w moczu wyszedł mi cukier ostatnim razem było go 250 jednostek a we wtorek robiłam wyniki i wyszło 500 więc od razu z marszu poszłam je powtórzyć i wyszło że drastycznie rośnie bo tym razem było go aż 1000 do tego ta ostatnia akcja w niedziele z bólami jak na okres i twardniejącym brzuchem. To wszystko skłoniło lekarza do tego, żeby położyć mnie do szpitala na obserwację i dokładniejsze badania. Mam nadzieje, że długo mnie nie przetrzymają. Boję się rozłąki z Kubusiem. Ale jakoś to będzie. Trzymajcie za nas kciuki. Będę pisać sms do Marty a ona Wam wszystko przekaże co i jak z nami. Buziaki trzymajcie się i dbajcie o siebie i bobaski.

MAMUŚKA TY TEŻ DBAJ O WAS 🙂 I GŁOWA DO GÓRY BEDZIE DOBRZE Z RESZTA JAK U KAŻDEJ Z NAS 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
Dziewczyny to co ja wczoraj zjadłam przechodzi wszelkie pojęcie.
Najpierw na obiadek super kwaśną ogórkową, potem dwa jabłka, odczekałam dwadzieścia minut i zjadłam chipsy solone, potem znowu zupę, potem kanapki z dżemem, potem kanapki z pasztetem i sosem czosnkowym a na sam koniec znowu jabłka. No buzia mi się normalnie nie zamykała 😲