Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

mapa napisał(a):
madalena20 napisał(a):
mapa widziałaś zmiany na sierpnióweczkach??

Tak, bardzo mi się podobają 😆
Dziękuję 😘

To ja Ci bardzo dziękuję 🙂 Miło mi, że ktoś mi podsuwa tak dobre pomysły. Liczę na więcej takich 🙂

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

madalena20 napisał(a):
mapa napisał(a):
madalena20 napisał(a):
mapa widziałaś zmiany na sierpnióweczkach??

Tak, bardzo mi się podobają 😆
Dziękuję 😘

To ja Ci bardzo dziękuję 🙂 Miło mi, że ktoś mi podsuwa tak dobre pomysły. Liczę na więcej takich 🙂

Super zmiany 🙂)))) Oklaski

Paninka ja jestem właśnie na etapie wybieranie termometra,
niby dobre są te douszne Brauna ale cena powyżej 100zł jest dla mnie zaporowa 🤢
Ten w smoczku mnie jakoś nie przekonuje, ale nie mam doświadczenia...
Doświadczone mamy podpowiedzcie czym mierzyć temp Dzidusiom? 🙂

mapa a z tą Twoją listą wyprawkową to niestety ale nie dałam rady jej zrobić bo w pracy nie miałam czasu a w domku tak jak Ci wcześniej pisałam nie posiadam programów typy exell i world 😞

madalena20 napisał(a):
mapa a z tą Twoją listą wyprawkową to niestety ale nie dałam rady jej zrobić bo w pracy nie miałam czasu a w domku tak jak Ci wcześniej pisałam nie posiadam programów typy exell i world 😞

Nic nie szkodzi, kilka Brzuszków mnie o nią prosiło to wysyłałam mailem 😉
A poza tym już tyle różnych list było, że chyba jesteśmy w miarę uświadomione co kupować 😆

A mi własnie kurier przywiózł lampę to pokoju Filipka 🙂
paninka ja mam trzy przescieradła z froty,jedno kupiłam,a te dwa dostałam 🙂
mapa ty zawsze wyczarowałas u mnie zmiane pogody,więc dzis tez poprosze troszkę deszczu,bo duszno u mnie 🙂

aneczkare22 napisał(a):

mapa ty zawsze wyczarowałas u mnie zmiane pogody,więc dzis tez poprosze troszkę deszczu,bo duszno u mnie 🙂

już się robi - u mnie właśnie ulewa!! 🤪

Paninka napisał(a):
mapa ja chcialam elektroniczny z miekka koncowka taki kosztuje kolo 20zl ale moja tata powiedzial ze kupi wnuczce taki co sie strzela.... ale zaintrygowal mnie ten w smoczku...jesli dobrze by mierzyl to fajna sprawa 🙃 tak mi sie wydaje 🙃

Paninka pod warunkiem, że dzidzia będzie chciała ten smoczek trzymać w buźce 🙂 heh
Mój Kuba nawet na chwilę nie chciał. Więc przemyśl jeszcze i najwyżej poczekaj aż się urodzi.

mapa napisał(a):
aneczkare22 napisał(a):

już się robi - u mnie właśnie ulewa!! 🤪

to poprosze troszke tej ulewy,bo u mnie słońce wychodzi

• Mamusia
hej Dziewczęta 😉

Pati myślę że nie zawsze Maleństwo gdy bedziesz chciala zmierzyc temperaturę z przyjemnoscia przyjmie smoczek - troche ryzykowne 😮
magdalena20 no stress dasz radę - spokojnie spokojnie i dotrwasz na pewno 😉
Ja dziś w planach mam zakup przewijaka (ale sa strasznie drogie - na Allegro ok 50-60zl - moze lepiej wybrac sie do sklepu?! 🤢)) i innych malych akcesoriow ktore mi zostaly.
Powiedzcie co myslicie o tych magicznych aspiratorach ktorych cany wahają się od 45 do 100 zł - czy nie lepsza normalna gruszka, na ktorej my same sie wychowalyśmy??

k8_online napisał(a):
Powiedzcie co myslicie o tych magicznych aspiratorach ktorych cany wahają się od 45 do 100 zł - czy nie lepsza normalna gruszka, na ktorej my same sie wychowalyśmy??

Moim zdaniem gruszka nie jest tak skuteczna jak aspirator Frida, który używałam przy Kubusiu i nie zastąpię go na żaden inny.

k8_online ja przewijak z usztywnieniem kupowałam w sklepie za 43zł (bez rabatu kosztował 46) 😉

A co do aspiratorów kupiłam fridę za 23 na all 😉

jak dziś w Łebie? 🙂

• Mamusia
k8 ja taki aspirator kupilam ale w aptece i zaplacilam 27 zl 🙂 nie wiem jak z gruszkami, slyszalam ze sa niehigoeniczne i wogole ale z drugiej strony tyle pokolen na nich sie wychowalo...

http://allegro.pl/frida-aspirator-do-noska-dla-niemowlat-4-filtry-i1649420234.html

a przewijaki w sklepie tez tyle kosztuja...przynajmniej w tych co bylam 🙃

• Mamusia
mapa napisał(a):
jak dziś w Łebie? 🙂

oj Kochane - ja tylko satelicko w Łebie - pilnuje interesu przez telefon 😎 ale podglądam namiętnie w tej kamerce:
http://oognet.pl/content/details/713 zobaczcie jekie tłumy 😮 😮
zaraz obejrze te aspiratorki 🙂 dzieki :*

Dzień dobry 😘 😜
A ja dopiero wstałam 🙃 Poszłam spać wcześnie, jak na mnie i taaak się wyspałam że hej 😁 😁
Ale to chyba przez pogodę, bo u mnie chłodno i pochmurnie 😎

Co do gruszki to ja mam jedną, ale aspirator też kupuję.

A prześcieradełko mam jedno bawełniane z kompletu i kupię flanelowe razem z 2 kompletem pościeli. Lubię flanelkę, za to frotka mi się taka nie miła w dotyku dla mnie wydaje. 🙂 🙂

A i za przewijak też tak płaciłam, może w sklepie wyjdzie taniej, bo bez przesyłki, ale ja akurat łóżeczko zamawiałam, więc raz płaciłam. 🙂 🙂

Ja dziś planuję wypad do takiej tańszej apteki.
Macie jakieś sugestie w co w aptece jeszcze się warto zaopatrzyć? 🙂

a i aniolek mój Niuń też już teraz raczej się rozpycha,
ale to normalne - nasze Maluchy są już większe 🙂

aneczkare22 napisał(a):
tylko pozazdrościć plazowiczą,pogoda super w Łebie.Ja na razie uciekam,bo kolezanka ma za chwile przyjechać na plotki

Też się zdziwiłam, że tam takie słoneczko 🙂
Miłych plotek 😉

• Mamusia
Dzień dobry brzusie 🙂
Aniołek i Pati kochane jesteście że się martwicie, ale jak pisała jo-aneczka u mnie wczoraj było urwanie głowy bo przychodziły meble. Więc mamy już wypoczynek w salonie taki duży puchowy że się człowiek w niego zapada 🙂 komodę RTV mój mąż wybrał taką gigantyczną (choć telewizora jeszcze nie posiadamy) dla mnie to jak trumna wygląda przynajmniej z wielkości 😮 no ale mu się podoba a to on częściej się w ogłupiacz gapi. Mamy też mebelki do gabinetu, 2 półki i biurko i właśnie dziś umieszczam na półkach nasze książki które obecnie są pudełkowym elementem salonu 🙂 Tylko kanapa do gabinetu nam się przez drzwi nie zmieściła 😞 ale może w sobote przyjadą koledzy męża i przez okno wtaszczą (jak dobrze że to parterówka)
No i kuchenka wczoraj przyszła 🙂 ale nawet czasu wypróbować nie było, a dziś ma przyjść pralka i żelazko.
No i pierwsza sierpnióweczka rozpakowana mnie przeraziła, bo ja jeszcze nawet koszul do szpitala nie mam 😞 dziś zamawiam pieluchy tetrowe dla maleństwa i wanienkę i takie tam pierdoły, echhhhh.

Mapa ja też się wybieram do apteki, po kubeczek na mocz 🤪 😁 😁 hehe. Ale chcę zobaczyć czy mają eozynę bądź antyseptyk do pępuszka, bo czytałam że lepiej tym niż spirytusem bo podrażnia skórę. 🤨

Andzelika napisał(a):
Mapa ja też się wybieram do apteki, po kubeczek na mocz 🤪 😁 😁 hehe. Ale chcę zobaczyć czy mają eozynę bądź antyseptyk do pępuszka, bo czytałam że lepiej tym niż spirytusem bo podrażnia skórę. 🤨

Andżelika ja do pępuszka dla dzidzi polecam Ci leko saszetki albo taki płyn do psikania octenisept, którego możesz też używać do psikania na rany po cięciu krocza. Sama go używałam po porodzie z Kubą i wygoił bardzo ładnie i szybko.

• Mamusia
Witajcie Brzuszki 🙂

Wieczorkiem net zaczął mi szwankować więc straciłam z Wami łączność 😞

Agnie-szka
dzięki za przypomnienie o Nexcie 🙂 Byłam na ich stronce chyba 2 tygodnie temu i jeszcze nie było nowej kolekcji a później jakoś nie bardzo miałam kiedy zajrzeć. Ale zanosi się na kolejną fajną kolekcję 🙂 I pewnie znowu na coś się skuszę, z tym, że nie mam nikogo w UK i muszę poczekać aż pojawi się na stronce Halensa a to z reguły jest z około miesięcznym poślizgiem.

Jo-aneczka co do kocyków to ten mały bawełniany, który mam, jest dość cienki i przewiewny, więc na początek moim zdaniem będzie super. Jest troszkę sztywniejszy niż kocyki innych firm ale bardzo przyjemny w dotyku. Kolorki są bardzo wyraziste (w dobrym tego słowa znaczeniu) . kocyk jest dwustronny- druga strona jest odwrotnością kolorystyczną pierwszej, co moim zdaniem, daje ciekawy efekt.
Jeśli chodzi o ten duży bawełniano-akrylowy kocyk to różni się on dość mocno od typowych akrylowych kocyków. Mam jeden kocyk z hiszpańskiej firmy MORA (85% akrylu i 15% poliestru) i mimo tego, że jest fajnej jakości to czuć w nim "sztuczność" , jest trochę grubszy od Fusseneggera i sztywniejszy. Fussenegger ma troszkę dłusze "włosie" i miękko się układa, przez co łatwiej otulić nim maleństwo. No i w dotyku jest taki milutki i naturalny 🙂
Bambusowe podobno są jeszcze milsze ale jeszcze nie miałam, więc nie mogę tego potwierdzić 😉
Mam nadzieję, że chociaż troszkę pomogłam, gdybyś miała jeszcze jakieś pytania- śmiało 🙂