Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Dzieńdobry Brzuszki!

Wiecie co, gdyby nie te owłosione łapki to pomyślałabym,że nową sierpnióweczkę mamy 😁 😁
Ten wózio -szaro-różowy - bardzo ładny 🙂 🙂

A ja ranek już we łzach miałam. 🥴 Wstałam a reakcji w brzusiu - brak. Nigdy tak nie było..mały zaraz z mamusią wstawał. A dzisiaj pukam w bzuszek, mówię, kołysze brzuszkiem i nic...!! 😞Położyłam się na plecki i pomogło - mały zaczął się wiercić 🤪 Już miałam do lekarza lecieć... 🥴

Ja zwariuje - skończę nie na porodówce a w psychiatryku 😮 🤢

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Dzień dobry Brzusie 🙂
U nas od rana ściana deszczu także dopiero wygrzebałam się z łóżeczka 🙂

Robię kawkę, bułeczkę z miodem i poczytam co u Was 🙂

• Mamusia
Mapa też bułkę z miodem opędzlowałąm 🙂
Agapurka własnie pisałam o tym wczoraj ,że nienawidzę tych cichszych dni mojej małej 😞 też się martwię jak nie wiem, czasami mam wrażenie,że jestem jakaś nawiedzona inne dziewczyny jakoś nie schizują tak,a ja co chwilę mm załamkę i zmartwienie jak mnie coś nie boli to o małą się martwię,że wolniej lub mniej się rusza... tym bardziej,że wszędzie pisze,żeby zgłosić się do lekarza jak aktywność się zmniejsza...i jak tu nie wyjść na furiatkę i panikare 😮 😮 😮 😮 😮 😮

• Mamusia
Dzień dobry. Długo mnie nie było ale to z powodu moich spraw zawodowych, remontu i braku internetu. Nie nadrobiłam zaległości niestety. Napiszę tylko co u mnie żebyście wiedziały i nie martwiły się. Właściwie to nie wiem co napisac. Czuję się coraz gorzej ze względu na brak sił. Noce są do d... bo stękam i kwilę i zgaga mi dokucza i boli już nie wiem co. W poniedziałek przenosiłam ubrania do nowej szafy, a wczoraj ryczałam, bo mnie nawet d... bolała. tzn kośc ogonowa nie wiedziec czemu. Z boku na bok przełożyc się nie mogłam i coraz trudniej mi się poruszac. Czasem to mi się wydaje, że rodzic zaczynam. Dzis jeszcze w łóżku jestem i wstanę tylko pomidorową ugotowac i nic nie robię, nic zupełnie bo mi się odpoczynek należy jak psu buda. Ten remont niby mały, ale tak rozległy w czasie i męczący, ale już jest ładnie w pokoju. Muszę wyprac ubranka małemu do szpitala, ale na lepszą pogodę czekam bo pada już prawie tydzień. Dziś nie jestem w najlepszym nastroju ( po tych nocach ciężkich) tylko do lezenia się nadaję. Mąż powiedział, że tak się kręciłam w nocy, że ręką musiał się podpierac, żeby na podłodze nie wylądowac 😉 Ja chyba zaczynam się martwic......porodem i w ogóle jak to będzie.
Wszystkim mamusiom życzę wszystkiego najlepszego 😘
Muszę wstac bo mnie zgaga znowu męczy.

Jola Mąż przeagent 😁

Diviana gratuluje zakupu wózeczka 🙂

Pati ja od kilki dni mam mega fazę na miód, mimo że nie przepadam za nim 😁

Paloma
witaj 🙂 A czemu datę porodu masz 17 June 2011 ?
Oooo już widzę zmieniona 🙂

Kornela fajnie, że piszesz 🙂
I popatrz na to optymistyczniej-jeszcze nie dawno mówiłaś, że nie ma innej opcji i urodzisz w czerwcu...
a mamy już 6 lipca 🙂
To jest ważniejsze,a o bólach szybko zapomnisz 🙂

• Mamusia
stwierdzam, że czuje się świetnie 😁
A jak czytam ile u was się dzieje i jak się czujecie. To u mnie ciąża tak spokojna jakby jej nie było 😜
Wszystkie jakieś problemy okazują się tylko przewrażliwieniem lekarza który woli wszystko sprawdzić.
Mapa co do daty porodu to się pomyliłam i juz powinno byc dobrze.

• Mamusia
Witamy nową mamusię 🙂
Kornelka dobrze ,że napisałaś a humorem i sampoczuciem, oraz nocnymi niewygodami żalimy się tu co moment 🙂 Tak,że wiedz,że nie jesteś z tym wszystkim sama 🙂 Wiemy co czujesz 🙂
Madalena jak u Ciebie? Polepszył się ten brzusio? Bo jakoś dziś myślę o Tobie i tym Twoim brzusiu od rana twardym...

• Mamusia
Ja to się chyba wybiore do koleżanki ,ona też w ciąży w 5 miesiącu, dopiero jej brzuszek odskakuje ale paaaada 🤢 powiedziała, że zrobi ciasto ze sliwkami więc się chyba skuszę 😉

Kurczę a potem po teściową muszę jechać, ale mi się nie chce 🤢 😜

Cześć Paloma, późno do nas dołączyłaś. Ale jak mówią lepiej późno niż później 😁 😁 😁
W wolnej chwili napisz coś o sobie.
Bo my, jak widzisz, już zasiedziane ciotki - klotki jesteśmy 🙂

• Mamusia
Paninka napisał(a):
mapa ja tez jeszcze nie spakowana ☺️ ☺️

Ja też nie 🙂
Mam tylko torbę do szpitala, ale na wszelki wypadek spakowaną, a nie na poród...
Czekam na razie na wózeczek i dopiero jak przyjjdzie to w tą torbę spoakuje Maleńką , a siebie spakuje nie wiem kiedy...może właśnie jk wyjdę ze szpitla po 15 lipca 🙂

• Mamusia
mapa napisał(a):
Właśnie dzwoniła moja Mamitka, że kupiła mi szlafroczek do szpitala - Kochana 🙂
Muszę chyba w tym tygodniu w końcu spakować torbę 🤔

Ja jeszcze nie spakowałam, bo nie mam torby 😞 coś mowiłyście o biedronce, ale już za późno 😞 jakos ruszyć mi się nie chiało. 😜

ale jadę w sobotę do mamy wczoraj wróciła, nie widziałam się z nią rok 😮 a wczoraj tylko 10 min 😞
Pewnie w sobotę wyjedziemy, bo w niedziele chrzciny brata córeczki i myślę, że mąż mnie tam zostawi na kilka dni, trochę się boję bo to już niedługo a to 150km od wawy.... 🥴

witam...dopiero jakoś teraz mam chwilę żeby napisać ☺️
Divianka wózek śliczny - strasznie podoba mi się kolorystyka 🤪
widzę że większość z nas trapi twardnienie brzuszka - uroki końca ciąży hehe...i ja łykam nospę i jak tylko mogę to poleguję.dodatkowo miewam straszne zawroty głowy i duszności hmmmm ciekawe czemu - muszę zrobić morfologię może dopadła mnie jakaś anemia??
przesyłam buziaki i proszę o trochę słonka od dziewczyn gdzie pogoda ładna bo u mnie szaro aż ciemno w pokoju 😞

no i muszę doczytać jeszcze kilka stron

aha i witam nową mamusię 😜

• Mamusia
Już mi się tęskniło za Wami. Nigdy nie miałam takich zaległości a teraz nie wiem zupełnie co u której, o czym pzieisałyście. Teraz to już tak będzie, bo nie mogę cały dziń przed kompem leżec. Do zrobienia jeszcze sporo, ale już porządki tylko i tak sobie myślę co by było gdybym np dziś rodzic zaczęła???? A no by było... Torba niespakowana, ubranka niespakowane, brak ubezpieczenia... jednym słowem śmiesznie. Miło mi, że o nas pamiętacie 😘
Jeszcze tak sobie myślę, że faktycznie dopiero się martwiłam, że w czerwcu urodzę a tu już lipiec mamy 🙂 Moja bratowa jak urodziła drugą córkę, ta miała 2600 i 50 cm w 35 tygodniu chyba. Mówiła, że była taka malutka, że ubranka dokupowała bo wszystko było za duże. Dziś owa panienka ma 6 lat, jest drobniutka, ale intelektualnie rozwija się super. Taki bączek z niej i nawet tak było, że to ona starszą siostrą sie opiekowała, jak w szkole ktoś starszej dokuczył. Młoda ma język cięty i umysł bystry.
Wstanę znów, bo nie mogę leżec. Maalox jest dobry, ale boję się,żę za dużo w końcu go łykam. A już było tak dobrze. Myślę, że Rysio urósł i ciasno już jemu i mnie, on kopie a mnie zgaga pali 😜

Paninka napisał(a):
jo-aneczka a jak Twoj brzuszek dzisiaj?

U mnie po staremu 😉
Zaczynam się przyzwyczajać do tych skurczy 😉 bo wcale nie chcą przejść.
U nas zaczyna padać więc myślę o jakimś spanku 😉
Do poczytania potem 🙂