Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

MamaSandra napisał(a):
Hey dziewczynki 🙂 Mam pytanko 🙂 Ile wasze Kruszynki ważyły w 30 tc?

Mój 1340g, ale był jednym z lżejszych Maluszków wśród sierpnióweczek 🙂

• Mamusia
jo-aneczka napisał(a):
Cześć Paloma, późno do nas dołączyłaś. Ale jak mówią lepiej późno niż później 😁 😁 😁
W wolnej chwili napisz coś o sobie.
Bo my, jak widzisz, już zasiedziane ciotki - klotki jesteśmy 🙂

Dzięki za miłe powitanie 😁
i za zastanawiam się co mam wam tu napisać??

to może zacznę tak:
Mam 24 lata, jestem 1,5 roku po ślubie, ciąża pierwsza. Po pierwszym trymestrze jak minęły mdłości, wymioty i zawroty głowy, to już wszystko jest ok.
Waga +8kg, brzusio 104cm. i w końcu jest większy niż biust 🤪
a zdjęcie jest z Wesela ktore było 02.06.11

mapa napisał(a):
MamaSandra napisał(a):

No moja Kruszynka 1360. I mi gin wczoraj nagadała, że to bardzo zle itp, zę dzidzia się urodzi najwyżej 2800. Myslałam, że ja tylko taką kruszynkę mam. A wiesz może ile twoja dzidzia waży teraz?

• Mamusia
agapurka2 napisał(a):
co do skurczy to ja obecnie też już sie przyzwyczaiłam. dopadaja mnie co rusz :/
Ide poleżeć bo mnie kręgosłup boli.

Do potem..Ja już nie pamietam ile mój miał w 30tc...wiem że obecnie ma 3kg 🤪 🤪

O matko, fajna waga 🙂 ja myślę, że mój synek też tyle będzie teraz ważył 🙂 agapurka ciekawe jak nam poród pójdzie. Ja się trochę tego obawiam.

MamaSandra moja w 32tyg ważyła 1900
Witaj Paloma
Kornelka fajnie że jesteś 🙂 i nie martw się my tu wszystkie narzekamy na nieprzespane noce 🤢 i różne bóle 🤢
Torby do szpitala też nie mam spakowanej . I po wczorajszych szarżach coś mnie w mariolce kuje 🤢 Idę leżakować. Do wieczorka dziewczynki bo zaraz z teściową musimy jechać na usg a to 40km od nas w 1stronę.

• Mamusia
MamaSandra napisał(a):
mapa napisał(a):
MamaSandra napisał(a):

No moja Kruszynka 1360. I mi gin wczoraj nagadała, że to bardzo zle itp, zę dzidzia się urodzi najwyżej 2800. Myslałam, że ja tylko taką kruszynkę mam. A wiesz może ile twoja dzidzia waży teraz?

Spokojnie moja jedna koleżanka miała bobaska w 29 tc który ważył 1100 , rósł powolutku a w ostatnie dwa tygodnie 37-39 tc przybrał kilogram i ma już 3100 🙂 a na początku lekarz mówił,że jak do 2800 dobiją to max będzie 🙂

MamaSandra napisał(a):

No moja Kruszynka 1360. I mi gin wzoraj nagadała, że to bardzo zle itp, zę dzidzia się urodzi najwyżej 2800. Myslałam, że ja tylko taką kruszynkę mam. A wiesz może ile twoja dzidzia waży teraz?

MamaSandra
przepraszam...ale nie słuchaj tej lekarki!!
Pani która robiła mi to usg oszacowała wagę około 3200-3300g w momencie urodzenia,
czyli moim zdaniem idealnie 🙂
I mój lekarz prowadzący bardzo się z tego ucieszył 🙂
Ważne tylko żeby Dzidziuś chciał doczekać do tego czasu w brzuszku 🙂
Obecnie nie wiem...następne USG mam za 2 tygodnie.

mapa napisał(a):
MamaSandra napisał(a):

No moja Kruszynka 1360. I mi gin wzoraj nagadała, że to bardzo zle itp, zę dzidzia się urodzi najwyżej 2800. Myslałam, że ja tylko taką kruszynkę mam. A wiesz może ile twoja dzidzia waży teraz?

MamaSandra
przepraszam...ale nie słuchaj tej lekarki!!
Pani która robiła mi to usg oszacowała wagę około 3200-3300g w momencie urodzenia,

Dziekuje Ci ślicznie za pocieszenie. Ze strachu, że coś jest nie tak nie mogłam przestać płakać od wczoraj
czyli moim zdaniem idealnie 🙂
I mój lekarz prowadzący bardzo się z tego ucieszył 🙂
Ważne tylko żeby Dzidziuś chciał doczekać do tego czasu w brzuszku 🙂
Obecnie nie wiem...następne USG mam za 2 tygodnie.

• Mamusia
cześć brzuszki. Jestem już dziś po upuszczaniu krwi- tak mi się paskudnie wkuła, że cała ręka mnie boli i coś czuję, że bez siniaka się nie obejdzie :/

Diviana- piękny pojazd
monia- nie stresuj się i nie nakręcaj niepotrzebnie. Wszystko będzie ok.
Daniela- brzuszek pokaźny 🙂
Paloma- witaj
Kornelka- dobrze, że znów jesteś z nami

Ja też jeszcze torby nie pakowałam- do połowy lipca myślę, że mam czas 🙂

Dzień Dobry!

Przepraszam, ale wczoraj tak szybko zasnęłam, że nawet się nie pożegnałam....

Witam nowa mamę 🙂

Dziś już byłam na małych zakupkach... kupiłam następny stanik do chodzenia teraz... fajny i wygodny...taki półusztywniany i jeden do karmienia... z tym, że ten drugi w ogóle do mnie nie przemawia... nigdy nie nosiłam miękkich staników a na dodatek ten jest o rozmiar większy, gdyż pani w sklepie twierdziła, ze po porodzie piersi będą większe......hmm zobaczymy... na razie go nie założę, bo czuję się w nim jak babcia ☺️ ☺️ ☺️ ☺️

Ogólnie nadal mi niedobrze... zaczynam sie czuć podobnie jak w pierwszym trymestrze.. blee

Idę kupić coś na obiad, ale za nic nie mam pomysłu co dziś ugotować 😮

A Diviana fajny wózek 😉

mamasandra jakas dziwna ta twoja lekarka. Nie wiadomo ile w danym tygodniu przytyje dziecko wiec wszystko mozliwe. Moj maly w 29 tygodniu 1450, w 32tygodniu wazyl 2 kg, w 35 tygodniu 2300, teraz mam 14 lipca wizyte i bede w 38 tygodniu to zobaczymy. Mam nadzieje ze 3kg uslysze. Aha ja podaje tygodnie wg lekarzy i szpitala tzn. Ze jak w 32 tygodniu napisalam to faktycznie byl 31 i 1 dzien ale lekarze od razu mi na 32 weszli :-)

mamasandra przecież dzieci nie są identyczne 😉 a co lekarz to inaczej gada hihi albo w ogóle nic nie mówi jak mój 😮....Jeśli to pierwsza ciąża to tylko się ciesz że dzidziuś drobny będzie 😆 moje pierwsze dziecko urodziło się 3000g i było idealne hihih a teraz szykuje się koło 4000g i się zastanawiam czy wystarczy mi sił żeby je wypchnąć 🙃

ja się biorę za placki - tak mi się zachciało...najgorsze że smażyć będę na siedząco 😮 bo mój kręgosłup nawala po całości...
Kornelka miło cię znów poczytać 😎 i mniej więcej wiem jak się czujesz bo i u mnie mało miejsc które nie bolą 🥴 tyle że chociaż remontu nie mam (prócz ubikacji) no ale to męża działka 😜

idę przygotować placuszki 😁 - robię takie z koperkiem i zapraszam jak ktoś ma ochotę hihi