Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Pati123 napisał(a):
lydziaa84 napisał(a):
cholera- lekarz mi odebrał wynik i dzwoni, że mam bakterię :/ we wtorek muszę po antybiotyk jechać 😠

A wiesz jaką? Przy antybiotyku koniecznie bierz lacibios femina i coś na żołądeczek kochana,żebyś się nie urządziła jak ja...

No tego paciorkowca :/ Pati dzięki za radę- będę brała koniecznie 🙂

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

cześć dziewczynki
Mnie cały czas boli kregosłup,tylko jak leże jest ok.Tez powoli nic mi sie nie chce i nie mam ochoty na jakies odwiedziny.
U mnie pogoda sie troszke popsuła,spadł deszcz,ale nadal jest parno.
pati co do ruchów maleństwa,to u mnie czasami jest dzień że mały na maksa sie rozpycha,a jest dzień że jest bardziej spokojny,wiec mysle że to normalne.
A mi zostały cztery tygodnie do porodu 🤪 🤪
Teraz we wtorek mam wizyte i mam nadzieję,ze dowiem się czegos wiecej o porodzie i czy ten termin nadal aktualny.
diviana gratuluje udanej wizyty
witam nowa mamusię 🙂
Dzis kupiłam kosmetyki dla maluszka.

• Mamusia
agusiakowalczyk napisał(a):
Ja też myślałam, ze to leniuchowanie będzie dla mnie męczące i nudne... a tu już po 13!
Leżę i się lenię na maksa! 😁 Już dawno tak nie miałam... bardzo dawno...
Coś dzisiaj się Szymon mnie rusza... 😞
Tylko czasem wypina...
Czy któraś z Was miała te ciała ketonowe w moczu chociaż raz? Hmm...

Ja nie miałam, ale jak widzisz jesteśmy na podobnym etapie ciąży i moja też co jakiś czas taka spokojna,że martę się na maksa...Skoro ne tylkomy ak mamy, dziewczyny piszą,że też to może po prostu nie powinnyśmy się na tym skupiać tylko jak????????????

agusia ja przy tej cukrzycy dostalam ze szpitala paski na ktore sie sika i ci pokazuje czy sa czy nie. Nie mialam ani razu ale trzymam moja cukrzycowa diete i jem ostatni posilek ok.23 A jak sie wczoraj poglodzilas to wyszly. Nie wiem czy dobrze zrobilas ograniczajac jedzenie wczoraj. Mi w szpitalu diabetolog powiedziala ze cukier powinien byc spalony tak czy siak a pod zadnym pozorem nie mozna byc na diecie przed badaniem. Nie wiedzialam ze bede miala obciazenie i jeszcze o 21zjadlam cala paczke groszkow mlecznych i pytalam czy to moglo zaburzyc wynik i powiedziala ze.nie. No i ze oczywiscie lepiej wiedziec ze jest cukrzyca niz jie wiedziec bo mozna dzidzi krzywde zrobic.

agusia podejrzewam ze jakbys wczoraj normalnie jadla to wyszla by ci cukrzyca bo jak malo jadlas to wyszlo na granicy normy. Nieduzo ci zostalo do porodu ale jeszcze byla szansa zeby cos z tym zrobic. A insuliny na tym etapie ciazy to hy ci juz na pewno nie dali i wystarczylaby dieta tak jak u mnie. A szczerze to sie duzo lepiej czuje na tej diecie niz przed nia. Lekarz pewnie sie po tych cialach ketonowych domysli ze sie przeglodzilas wczoraj i dlatego tylko wyniki na granicy normy.

Hej dziewczyny 🙂 Widzę, że żalicie się na złe sypianie. Nio ja też tak mam zanim uda mi się zasnąć to kręcę się chyba z tysiąc razy i miejsca nie mogę sobie znaleźć. ehhh no ale cóż trzeba przeczekać i już. Chodź i po porodzie będzie nam ciężko spać. Wiadomo dziecko, sprawy karmienia itp.
Ja się wyfryzowałam i teraz już mogę spokojnie czekać na poród. Obiadek też już zrobiłam i zjadłam wiec teraz troszeczkę odpocznę. Bo czekam mnie jeszcze dużeeeeee prasowanie, ale to dopiero jak synek skusi się na popołudniową drzemkę.

karolcia ale ja się nie głodziłam specjalnie 🙂 Po prostu zjadłam omleta około 19 i już potem nie byłam głodna, położyłam się spać wcześniej i jak rano wstałam to byłam strasznie głodna - ale do badania do był pierwszy mocz przecież. Zresztą potem miałam badanie tej glukozy, więc pojechałam na czczo - a tak mi burczało w brzuchu 🙂 Po wypiciu glukozy mi przeszło, a po badaniu zjadłam normalnie. 🙂 Także dzidziuś był już nakarmiony 🙂
PatiChyba masz rację z tym skupianiem się... ale to faktycznie trudne, by tego nie robić! I się nie przejmować! Ale będę się starała 🙂

No rozumiem. Tylko wiesz mi w szpitalu mowili że jak sie ma cukrzyce i nie zjesz ok 21-22 ostatniego posilku to wyjda te ciala ketonowe i to znaczy ze dzidzia ma za malo jedzonka i bedzie bardzo malutki a jak nie pilnijesz cukrzycy i masz wysoki cukier a momo to nie jestes na diecie to bedzie duzy dziudzius i moze miec powazne wady np. Wzroku itp. No i w doroslym zyciu ma duze szanse na to ze bedzie cukrzykiem. Na mnie to zadzialalo jak nie wiem co. Moze przesadzali w tym moim szpitalu ale u mnie to wystarczylo to jedno zdanie i rzucilam caly cukier istniejacy na swiecie.

• Mamusia
Po akcji Pannki z komodą to i ja postanowiłam maila do gościa z allegro napisać w sprawie wózeczka i łóżeczka, bo zamówiłam 3 tyg temu, niby realizują do 4 tygodni...zobaczymy. Ale wolę być pewna a nie czekać i się nie doczekać...

karolcia12345i napisał(a):
agusia podejrzewam ze jakbys wczoraj normalnie jadla to wyszla by ci cukrzyca bo jak malo jadlas to wyszlo na granicy normy. Nieduzo ci zostalo do porodu ale jeszcze byla szansa zeby cos z tym zrobic. A insuliny na tym etapie ciazy to hy ci juz na pewno nie dali i wystarczylaby dieta tak jak u mnie. A szczerze to sie duzo lepiej czuje na tej diecie niz przed nia. Lekarz pewnie sie po tych cialach ketonowych domysli ze sie przeglodzilas wczoraj i dlatego tylko wyniki na granicy normy.
Ja to badanie robiłam we wtorek i się nie przegłodziłam w poniedziałek. Właśnie normalnie jadłam, tylko po tym omlecie na kolację już nic więcej nie zjadłam... A w niedzielę to już w ogóle się objadłam na tej wizycie u mamy. I wtedy mierzyłam sobie przecież cukier glukometrem i miałam w normie.
Mam nadzieję, że to jednak nie cukrzyca... Zwłaszcza, że ja jem mało słodyczy przez całą ciążę... I raczej same zdrowe rzeczy... No ale zobaczę, co mi powie lekarz w pn... Profilaktycznie zastosuję się do Twoich uwag 🙂 i będę uważała z jedzeniem 🙂 Dzięki
Madalena - jaki piękny i seksowny brzuszek! 😁

• Mamusia
Madalena pochwal się fryzurką 🙂
Pati nasze malenstwa teraz rosną intensywnie i potzrebują dużo snu no i miejsca tyle na brykanie nie mają. Ja jak tylko coś słodkiego zjem to moje maleństwo się wierci więc może zafunduj sobie czekoladę i Ci stresior minie, a jak mocno się martwisz to jedź posłuchać serduszka maleństwa będziesz spokojniejsza.
Co do spania to ja wstaję o 6 rano więc jak jest 22.00 to padam i śpie na siusiu raz się tylko obudze i śpie dalej (ale jak raz się zdrzemnęłam w dzień to zasnąć nie mogłam i się męczyłam więc teraz normalny rytm i ze snem nie ma problemu)

karolcia12345i napisał(a):
No rozumiem. Tylko wiesz mi w szpitalu mowili że jak sie ma cukrzyce i nie zjesz ok 21-22 ostatniego posilku to wyjda te ciala ketonowe i to znaczy ze dzidzia ma za malo jedzonka i bedzie bardzo malutki a jak nie pilnijesz cukrzycy i masz wysoki cukier a momo to nie jestes na diecie to bedzie duzy dziudzius i moze miec powazne wady np. Wzroku itp. No i w doroslym zyciu ma duze szanse na to ze bedzie cukrzykiem. Na mnie to zadzialalo jak nie wiem co. Moze przesadzali w tym moim szpitalu ale u mnie to wystarczylo to jedno zdanie i rzucilam caly cukier istniejacy na swiecie.
Wiem, wiem - czytałam o tym w necie i nie tylko. Tylko u mnie te cukry we krwi nie wskazują na cukrzycę ciążową... Także mam nadzieję, że to jednak nie jest cukrzyca... no ale zobaczymy! Na wszelki wypadek unikam słodkiego. 🙂 a przynajmniej bedę się bardzo starała... ☺️

Oki tylko wybaczcie, że ja taka nie umalowana ale nie chce mi się stać przed lusterkiem.
[URL=http://ifotos.pl/zobacz/JA_hwsqpwh.JPG/][IMG]http://s3.ifotos.pl/mini/JA_hwsqpwh.JPG[/IMG][/URL]

Agusia, to może ty pojedz sobie wieczorkiem, tak jak Karolcia pisze i jutro powtórz te badania.
Zobaczysz jakie wyniki ci wyjdą.
A dla lekarza to też będzie bardziej wiarygodny wynik - jeśli dwa razy powtórzony.

A co do ruchów dziecka - moja mała to dziś rozpycha się wręcz nieprawdopodobnie. To dziecko albo w ogóle nie śpi, albo ma jakieś złe sny 😞 Tyle, że bardzo nisko znów ją czuję (max. w okolicach pępka 😮 😮:blink 🙂
Ale oczywiście rozumiem dziewczyny wasz niepokój wynikający z małej ruchliwości. Ja tak przedwczoraj miałam - mała była taka spokojna, że nawet pół tabliczki czekolady zjadłam, żeby ją rozruszać.
Na córcię zadziałało, ale w zamian... zaparcia dostałam 😉

agusia miejmy nadzieje ze bedzie wszystko OK. A te 2kanapki przed snem to jie zaszkodza i pewnie te ketony by ci nie wychodzily juz. Najwazniejsze zeby dzidzia sie trzymala.w.normach wagowych chociaz mniej wiecej. 🙂

madalena20 napisał(a):
Oki tylko wybaczcie, że ja taka nie umalowana ale nie chce mi się stać przed lusterkiem.
[URL=http://ifotos.pl/zobacz/JA_hwsqpwh.JPG/][IMG]http://s3.ifotos.pl/mini/JA_hwsqpwh.JPG[/IMG][/URL]

Ojej, Madalenka, jaka ty na tym zdjęciu jesteś podobna do mojej przyjaciółki 🙂
No i fryzurka - 1-sza klasa. Kolor pozostał chyba ten sam, prawda?

jo-aneczka napisał(a):
madalena20 napisał(a):

Ojej, Madalenka, jaka ty na tym zdjęciu jesteś podobna do mojej przyjaciółki 🙂
No i fryzurka - 1-sza klasa. Kolor pozostał chyba ten sam, prawda?

Tak od jakiegoś czasu gustuje w rudościach 🙂

magda nonono slicznie mamuska. Zazdroszcze. U mnie odrost siega ucha i nic z tym nie zrobie. Nawet fryzjer do domu nie moze przyjechac bo jakby mnie farbnal to bym musiala brac przy nim prysznic bo juz od dawna to jedyny sposob na umycie glowy. Troche by sie zdziwil jakbym w stroju kapielowym wyskoczyla. Bardzo ladnie wygladasz Madziu.