Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Oj doczytałam, że aasia w szpitalu. Dziewczyny co się z Wami dzieje ??? 🤢 🤢 🤢
Trzymać te bobaski w brzuszku jak najdłużej 🙂

Zaraz piszę smski do naszych szpitalnych maluszków.

Pati pewnie się spóźniłam, ale miłego i spokojnego wyjazdu 🙂 🙂 🙂

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
No doczytałam!
aasia kochana trzymaj sie! Dobrze ze jestes pod dobrą opieka...Trzymam kciuki zeby sytuacja sie ustabilizowała a Ty szcześliwie wróciła do domku i czekała na rozwiazanie po 37 tygodniu 😘
Pati co do ruchów to normalne ..dzieciaki czasami muszą spać co stanowi nawet 60% doby a i bywają czasami leniuszkami..Jeśli czasami chcesz sprowokować małą do ruchów to tutaj polecaja szklankę zimnej wody i hop na plecki i czekamy 🙂 Będzie dobrze 🙂 Ja tez czasami mam schizy i pukam do małego...a potem mam wyzuty sumienia że go obudziłam 😞
lydziaa84 ja też z tego co wiem to nie ma za bardzo sensu sie szprycować antybiotykami będąc tak blisko terminu bo ta bakterią dzidziuś z tego co sie orientuje moze zarazic się przechodząc przez kanał rodny...Wielu dziewczymon to paskudztwo wracało nawet na 3 dni przed porodem wiec nie wiem czy jest sens...Min dlatego wykonuje sie to badanie w tak zaawansowanej ciąży...Wypytaj lekarza ale powinno byc ok jesli przed i po porodzie m dostaniesz antybiotyk ...trzymam kciuki 🙂
madzia śliczna fryzura..ja uwielbiam wszystkie panie jesień 🙂
Dziewczyny czy Wy macie apetyt? Bo ja mogabym nie jeść wcale... 🤨 martwi mnie to trochę bo chyba powinnam jeść jak smok....

aasia 😘
Trzymam za Was mocno kciuki!!!!
Mam nadzieję, że wyjdziecie szybko do domku i doczekacie co najmniej do 1 sierpnia 😉

madalena będziesz piękna na porodówce 😉

marta - wow, czuję, że efekty sesji są zachwycające 🙂

Crazzzyyy ja ostatnio nie mam ochoty na takie duże posiłki w stylu obiad....
ale podjadam często drobne rzeczy 😉

agusia całe szczęście, że teraz wypoczywasz 🙂
Ty się już napracowałaś 😆

Ja teraz też leżakuję bo troszkę dziś poszalałam i brzuś twardy 😞

ciepłe buziaki wsparcia dla dziewczynek "szpitalnych" 😘 😘 😘
madzia fryzurka sympatyczna 😁 ja swego czasu też nosiłam krótkie włosy,ale spełniłam zachciankę męża i zapuściłam 🙃
zakupy z córką udane - poszalałyśmy trochę hehe - jak to baby 😜 , no i Tosię mam obkupioną...dzisiaj jeszcze kupiłam dla niej żel do mycia i kremik do ciała,a dla siebie herbatkę na laktację,koszulę do szpitala i tunikę na ramiączkach bo gorąco strasznie 😉 no i parę rzeczy dla starszaków żeby im smutno nie było hihi...
a jutro mam obiecaną sesję zdjęciową w plenerze i już nie mogę się doczekać...

• Mamusia
Asia- trzymaj się w tym szpitalu, a ja będę trzymać kciuki żeby maluszek posiedział jeszcze w brzuszku 🙂
Marta- fotka rewelacyjna
Co do GBS-u to mój lekarz kazał mi przyjechać, bo chce mi przepisać antybiotyk, jedni podają w czasie ciąży inni nie. Na pewno to nie zaszkodzi.

mapa napisał(a):
moniczek to już czekam na efekty sesji 🙂

a jaką herbatkę na laktację polecacie?

przy Bartku piłam Hippa dla karmiących a teraz kupiłam Babydream z Rossmana - skład taki sam a cena 3razy niższa 😁

ja mówię Wam dobranoc bo umęczona po całym dniu jestem a brzuszek twardy 🤔
smski do dziewczyn wysłane - na pewno są pod dobrą opieką
buziaki 😘 😘 😘

• Mamusia
Ja też już mówię dobranoc, ale jeszcze Wam napiszę coś. Robiłam przed chwila porządek w szufladzie i znalazłam czapkę którą zakładałam córce po myciu głowy. W czapce jej pierwszy biustonosz i malutka czapeczka-niebieska. Taka na noworodka. Przeciągnęłam wiązanie bo wyszło i patrzę z rozżewnieniem i cieszę się bo będzie dla Rysia. Czapeczka fajna a ja się zastanawiam jak ją się zakłada, gdzie przód, gdzie tył? I wiecie co, założyłabym dziecku odwrotnie 😁 Uśmiałam się sama z siebie 😁 Już ją odłożyłam do prania 🙂
DOBRANOC[color=blue][/color] 😘

Paninka podziwiam za 3 godziny prasowania - Ty to masz krzepę 😁

lydziaa ja to już w ogóle na "imprezy" się nie nadaję 😆
A na SR jak siedzę 2 godz na twardym krzesełku to pozycji nie moge sobie znaleźć zupełnie 🤢

Paninka napisał(a):
madalena20 napisał(a):
Paninka ja jeszcze jestem 🙂

jak sie czujesz chorobsko juz wypedzone calkowicie 😉

Wiesz czuję się już bardzo dobrze, jedynie co mnie jeszcze męczy to ten mokry kaszel ale to już tak sporadycznie raz na jakiś czas zakaszlnę i jest spokój. Mama mi przyniosła syropik ten dla ciężarnych więc mam nadzieje, że do wizyty lekarskiej tj. 15 lipca wypędzę to świństwo.
A Ty uważaj i nie przesadzaj z tym prasowaniem, od stania dłuższego puchną nogi i boli kręgosłup.

• Mamusia
madalena ja nie stalam...caly czas siedzialam, deske jak najnizej ustawilam i bylo mi super wygodnie... ale nawet 1/4 przez ten czas nie wyprasowalam 😮 🙃 a nogi i tak mi spuchly od tego siedzenia 😮

mapa ja juz tak mam ze jak cos zaczne to bede siedziec i robic dopoki nie skoncze...wiec wszystko co z dzisiejszego prania wyschlo mam juz z glowy 😁 😁

ale ide polozyc sie troszke bo mi mala dziure w brzuchu wierci 😁 😁 😉 😉

Paninka napisał(a):
madalena ja nie stalam...caly czas siedzialam, deske jak najnizej ustawilam i bylo mi super wygodnie... ale nawet 1/4 przez ten czas nie wyprasowalam 😮 🙃 a nogi i tak mi spuchly od tego siedzenia 😮

mapa ja juz tak mam ze jak cos zaczne to bede siedziec i robic dopoki nie skoncze...wiec wszystko co z dzisiejszego prania wyschlo mam juz z glowy 😁 😁

Noooo to się chwali!!!! Ale mimo wszystko oszczędzajcie się brzuszki bo co raz więcej Was ląduje w szpitalu zbyt szybko. ehhh mam nadzieje, że wszystko skończy się happy endem 🙂

Dzień dobry 🙂
Nie zajrzałam wcześniej. Miałam dziś wyjątkowo ciężki i męczący dzień.
Kostka w jednej nodze aż mi spuchła 🤢 🤢

Asia trzymaj się. 😘
Marta fotka super 🙂 🙂
Lydzia to też się pieruństwo przypałętało 🥴

mapa napisał(a):
I kolejne lipcóweczki rozpakowane 🙂

I kolejna przed terminem 🙂 Hehe pociesza mnie to, bo mam nadzieję że i ja będę przed 🙂 🙂 😜