Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
sennie tu dziś 😉
Ja pospałam godzinkę bo dziewczynki u babci 😉 Teraz się chyba zmobilizuje do ruszenia choć dalej mam jakiś napięty ten brzusio.
Mój mąż ogarnął gości zabierając ich na obiadek na mieście 😉
Co do łamania diety matki karmiącej nie raz mi się zdarzyło, choć skutki były różne!

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
jo-aneczka i Pati ja mam taki mętlik w głowie że już głośno i tym mówic nie chcę. Już bym wolała ten Radom żeby tylko do warszawy nie jezdzic bo mito strasznie dużo sił zabiera i czasu a jak dziś usłyszałam że codziennie od 16 to szok. Ciekawe czy teśc mnie będzie tak chciał wozic. JUż gadac mi się nie chce. Dgybym miała pewnośc że wszystko z dzieckiem ok to bym zmianiła na radom ale nie badana była u mnie kosmówka i się boję chociaż o tym ie mówię i nie piszę. Juz w ogóle zaczynam miec łeb pełan obaw.

A ja się chwilunię kimnęłam ale zamiast poczuć się lepiej to jestem jakaś taka wymięta 😮 na dodatek okropnie nogi mnie boleć zaczęły.....idę wciągnę troszkę sałatki, słodkiego mi się chce ale nie mam więc zostaje sałatka

A ja już zrobiłam michę sałatki, teraz czekam aż przejdzie smakiem 🙂 czyli kolację będę miała z głowy 🙂
Paninka - a ja myślę, że może w nocy Ciebie złapie i prosto ze snu na porodówkę pomkniesz 🤪

Kurde, moniq, ty to się masz z tymi teściami..... a nie moglibyście np. wynajmować mieszkania.. zawsze to sami.... No nie wiem... może wiejcie póki czas, o szkoda tylko waszych nerwów 🤢 🤢

Hej wszystkim mam wiadomość od malstep :

Hej Madziu. U nas wszystko dobrze,jeszcze się nie wypakowaliśmy,choć nie ukrywam że bym już chciała ,gdyż Franio na wczorajszym USG ważył już 3700:p trochę mnie to przeraziło, że będzie ciężko go urodzić a do terminu zostało jeszcze równe 3 tygodnie.Ale najważniejsze że jest zdrowy;-)
Zaglądam czasem na naszą stronkę i widziałam że część dziewczyn ma już u boku swoje maluszki,Ty też;-) strasznie wam gratuluję i trzymam kciuki za następne.
Dziękuję że napisałaś,całuję Cię mocno i serdecznie pozdrawiam resztę sierpniówek;-)

Wiadomość od Anya :
U niej brak jest dostępu do internetu.

Witam. U nas wszystko w porządku. Mały dużo śpi, dużo je i mało płacze. (mam nadzieje, że nie zapesze 😜) a ja już wykurowana. Śle uściski i buziaki dla wszystkich sierpnióweczek. Miło z waszej strony za zainteresowanie. Pozdrawiam wszystkich.

• Mamusia
Dziewczynki poczytałam Was, trochę pospałam ale niestety dalej jakaś taka słaba jestem także nic dzisiaj ze mnie nie będzie. Musze teraz coś zjeść i dalej do łóżeczka, mam nadzieję że do jutra mi przejdzie bo nienawidzę się tak czuć 🥴 🥴

lydziaa84 napisał(a):
k8- ale fajny brzuszek 🙂

Dziewczyny przed wczoraj miałam problemy z nawałem mlecznym, już dziś ok tylko się zastanawiam czy dla odmiany nie będę miała za mało pokarmu, bo mój kochany ssak nic tylko by jadł. Mam wypiś w razie co herbatkę na laktację??

A jak sobie poradziłaś z nawałem?? Spokojnie jeśli synek często lubi wisieć na piersi to na pewno nie zabraknie Ci pokarmu. Tylko się nie stresuj kochana bo nerwy to nie dobry doradca i w niczym Ci nie pomogą a wręcz mogą zaszkodzić. Chodź ta herbatka na laktację nie jest złym rozwiązaniem ja sama ją piję. W jej składzie są też zioła, które pomagają maluszkowi przy kolkach i dobrym wypróżnianiu. Dlatego ja osobiście polecam. Trzymaj się.

• Mamusia
madalena20 napisał(a):
lydziaa84 napisał(a):
k8- ale fajny brzuszek 🙂

Dziewczyny przed wczoraj miałam problemy z nawałem mlecznym, już dziś ok tylko się zastanawiam czy dla odmiany nie będę miała za mało pokarmu, bo mój kochany ssak nic tylko by jadł. Mam wypiś w razie co herbatkę na laktację??

A jak sobie poradziłaś z nawałem?? Spokojnie jeśli synek często lubi wisieć na piersi to na pewno nie zabraknie Ci pokarmu. Tylko się nie stresuj kochana bo nerwy to nie dobry doradca i w niczym Ci nie pomogą a wręcz mogą zaszkodzić. Chodź ta herbatka na laktację nie jest złym rozwiązaniem ja sama ją piję. W jej składzie są też zioła, które pomagają maluszkowi przy kolkach i dobrym wypróżnianiu. Dlatego ja osobiście polecam. Trzymaj się.

masowanie, wyciskanie i częste przystawianie, a wieczorem wypiłam szałwię 🙂

lydziaa84 napisał(a):
madalena20 napisał(a):
lydziaa84 napisał(a):
k8- ale fajny brzuszek 🙂

masowanie, wyciskanie i częste przystawianie, a wieczorem wypiłam szałwię 🙂

Dużą ulgę przynosi też przykładanie chłodne, stłuczone tłuczkiem liście kapusty. I jeszcze ciepły prysznic skierowany na piersi i w między czasie delikatne masowanie. Uważaj tylko z tym masowaniem, żebyś nie uszkodziła kanalików mlecznych piersi bo wtedy będzie jeszcze gorzej.
I najlepiej rób ciepły okład z pieluszki przed karmieniem to pomaga na lepszy wypływ mleka z piersi a po karmieniu chłodny z kapusty. Z czasem wszystko się unormuje bo piersi przystosują się do maluszka a mleka będzie tyle ile mu potrzeba.

a my po wizycie połoznej i pani doktor.Z maluszkiem wszystko dobrze,waży 3100,czyli prze te półtora tygodnia przybrał ok 300g.Do pupy mam zapisana maśc Alantan,zobaczymy czy przyniesie rezultat.
lydzia ja nawał mleczny miałm w szpitalu,troszke odciagnęłam pokarmu,połozna mi pomasowała piersi i robilłysmy okłady z zimnych pieluch,i pomogło.Teraz jest juz wszystko dobrze.
Ja zmykam kapać Filipka.
Zycze wam spokojnej nocki 🙂

• Mamusia
Nie wiem co się działo bo nie czytalam, wróciłam z wizyty.
Alutka się wysiusiała, z pęcherzem wszystko dobrze, po prostu oststnio opiła się tą pyszna kawą którą piłam w tak miłym towarzystwie. Co do wagi Waszych maleńst to powiem ze nie jest to zupełnie miarodajne dziś wyszło że mała waży 3400 (tydzień temu 2700) powiedziałam lekarzowi a on że pewnie tydzień temu się zaniżyło dziś się zawyżyło więc koło 3100 waży.
Jednak ze zwglądu na moją małopłytkowość położą mnie do szpitala w następnym tygodniu lub za 2 tygodnie bym jakiegoś krwotoku tylko nie dostała. Jutro mam jechać na ktg i jeszcze na początku przyszłego tygodnia, a najlepiej byłoby jakbym sama urodziła już, jak to stwierdził lekarz, więc w weekend wszelkie możliwe sposoby wywoływania porodu przetestuję.

diviana jakie super wieści - i Alicja spisała się na medal 🙃 - grzeczna dziewczynka
Tosia wykąpana i sobie grzecznie leży w łóżeczku oczywiście najedzona....
A ja już padnięta jakaś - trzeba się położyć
Dobrej nocki kochane