Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

ann5353 napisał(a):
siehankowa napisał(a):
crazy, ja miałam robione badanie na paciorkowca - lekarz pobierał mi wymaz takim patyczkiem, a ja zanosiłam to do laboratorium... teraz muszę tylko wyniko odebrać - ale coś się zebrać nie mogę 😉

Siehankowa a ten wymaz to się pobiera tylko z pochwy?

i z pochwy i z odbytu... ale spokojnie , lekarz nie wpychał mocno tego patyczka 😜 delikatnie przyłożył i po sprawie 😉

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

madalena20 napisał(a):
ann5353 napisał(a):
Madalena a pobierałaś ten wymaz sama, czy lekarz ci pobierał przy badaniu?

Lekarz na ostatniej wizycie mi pobierał a ja sama zanosiłam do szpitala do laboratorium.

ja tak samo 🙂

• Mamusia
madalena20 napisał(a):
ann5353 napisał(a):
madalena20 napisał(a):
ann5353 napisał(a):
Madalena a pobierałaś ten wymaz sama, czy lekarz ci pobierał przy badaniu?

Lekarz na ostatniej wizycie mi pobierał a ja sama zanosiłam do szpitala do laboratorium.

Dzięki 🙂 To już będę przygotowana 🙂 Tylko u mnie to gdzieś za trzy tygodnie 🙂

bo go się tak robi miedzy 33 a 36 tygodniem ciąży 🙂

Mój gin mi mówił, że je wykona po 35 tygodniu, bo jest ważne przez 5 tygodni, czyli akurat jego ważność upłynie z terminem porodu 🙂

• Mamusia
siehankowa napisał(a):
ann5353 napisał(a):
siehankowa napisał(a):
crazy, ja miałam robione badanie na paciorkowca - lekarz pobierał mi wymaz takim patyczkiem, a ja zanosiłam to do laboratorium... teraz muszę tylko wyniko odebrać - ale coś się zebrać nie mogę 😉

Siehankowa a ten wymaz to się pobiera tylko z pochwy?

i z pochwy i z odbytu... ale spokojnie , lekarz nie wpychał mocno tego patyczka 😜 delikatnie przyłożył i po sprawie 😉

Rozumiemy się bez słów 🤪 Bo taki był właśnie podtekst mojego pytania 🤪

Ja lecę się ubrać i uciekam na ploty do kuzynki, a potem z koleżanką na colę 😜 🙂
Nie ma Kuby muszę sobie jakoś czas zorganizować, żeby do głowy nie dostać 😁 😁
Do później brzuszki 😘 😘

Ja zaczęłam obiad gotować, może jak zjem, to lepiej się poczuję, ale dziś jest po prostu masakra...czuję się dosłownie jak stonka po opryskach 😮 😮 😮 🤢

Ja nie miałam badań na paciorkowca. Podczas ostatniej "spokojnej" wizyty zapomniałam o nie dopytać, a potem to tylko "antyskurczowe" wizyty były, no i w ogóle do tego nie miałam głowy.
Ale brak badań tłumaczę sobie tak jak Pati - ponieważ będę miała na 100% cesarkę, więc dzidziuś nie będzie miał nawet okazji do ewentualnego zarażenia 🙂

• Mamusia
ja właśnie miałam niespodziewanych gości koleżanka z córką wparowały bez uprzedzenia 😞 córka taka wrzeszcząca i ruchliwa 5 latka że normalnie głowa mnie rozbolała a biedny kot nie miał gdzie przed nią uciekać 🤢 😮 🤢

Pati123 napisał(a):
Foga mój dzień też nie należy do najlepszych jeszcze ku.......biegunke po tych pieprzonych antybiotykach mam 😲 😲 😲 😲

Pati to niech Ci mąż kupi w aptece przyjazne bakterie one pomagają przy antybiotykach. Chronią przewód pokarmowy i zapobiegają biegunkom.

Diviana napisał(a):
ja właśnie miałam niespodziewanych gości koleżanka z córką wparowały bez uprzedzenia 😞 córka taka wrzeszcząca i ruchliwa 5 latka że normalnie głowa mnie rozbolała a biedny kot nie miał gdzie przed nią uciekać 🤢 😮 🤢

biedny kiciuś 😞
wiem co czujesz, bo jak mój chrześniak wparuje do nas, to tez zawsze martwie sie o moja kocię, bo ona to w ogóle nie lubi ludzi - poza mna i moim M. 😜 taka nasza dzikuska kochana 😉

• Mamusia
madalena20 napisał(a):
Pati123 napisał(a):
Foga mój dzień też nie należy do najlepszych jeszcze ku.......biegunke po tych pieprzonych antybiotykach mam 😲 😲 😲 😲

Pati to niech Ci mąż kupi w aptece przyjazne bakterie one pomagają przy antybiotykach. Chronią przewód pokarmowy i zapobiegają biegunkom.

Właśnie miałam mu pisać, ale chyba nie ma sensu jeszcze 3 kapsułki mi zostały dziś dwie i jutro jedna i koniec i mam nadzieję,że wybiło tą bakterię w pizdu, a mojej Nadi nie zaszkodziło, choć ma dziś spokojniejszy dzień raczej mam nadzieję,że te antybiotyki jej nie zaszkodzą 🥴 🥴 🥴

Wiesz co ale ja jednak radzę Ci zakupić bo te biegunki i bóle brzuszka mogą się jeszcze długo utrzymywać po skończeniu brania antybiotyku. A te przyjazne bakterie warto mieć w domku na zapas.

Pati bidulko... będzie dobrze, może już zamiast jakiś probiotyków i innych kapsułek wypij do tych antybiotyków po prostu więcej jogurtu naturalnego.... on tez tworzy ponoć jakąś barierę ochronna dla żołądka.......

A co do badań na paciorkowca mój gin nic nie mówił... ale jak już nie raz się tutaj przekonałyśmy... co lekarz to inne zwyczaje 🙂

Siehankowa... nono, piękne zdjątko w avatarku 🙂

• Mamusia
siehankowa napisał(a):
Diviana napisał(a):

biedny kiciuś 😞
wiem co czujesz, bo jak mój chrześniak wparuje do nas, to tez zawsze martwie sie o moja kocię, bo ona to w ogóle nie lubi ludzi - poza mna i moim M. 😜 taka nasza dzikuska kochana 😉

Najlepsze, że to nawet koleżanką nie można nazwać, bo ja na miejscowym forum napisałam że oddam mikrofalówkę i ona ją wzięła, więc dziś widziałam ją 2 raz w życiu 😮 zadowolona że dziecku kotka puszystego pokaże, a mój puszysty kotek o ile lubi ludzi to raczej nie w formie rozwrzeszczanej pięciolatki która ma ochote zrobić z niego chodniczek 😮 no i też się wkurzyłam że tak bez uprzedzenia bo co innego jak kogoś dobrze znam i do mnie wpadnie a co innego jak to obca dla mnie osoba.
Patus trzymaj się kochana już oststnia dawka tego wstrętnego leku

• Mamusia
madalena20 napisał(a):
Wiesz co ale ja jednak radzę Ci zakupić bo te biegunki i bóle brzuszka mogą się jeszcze długo utrzymywać po skończeniu brania antybiotyku. A te przyjazne bakterie warto mieć w domku na zapas.

A co ewentualnie mogłabym zakupić masz coś sprawdzonego?
Można to brać po skończeniu antybiotyku?

• Mamusia
Pati123 napisał(a):
Crazzzyyy ja miałam na razie robiony wymaz z pochwy na czystość, a badanie na paciorkowca dopiero zrobią mi teraz jak pójdę czyli około 34 tyg.
A o tych samodzielnych testach na pacirkowca to nie wiem czy nie Moniczek pisała, ale nie jestem do końca pewna...
Nie czytaj na necie tych głupstw, nasza Asia ma tą bakterię i może ona coś więcej na ten temat Ci powie...
Ja wiem tylko tyle,że jedna z moich koleżanek w szpitalu właśnie dowiedziała się o tym i lekarz powiedział,że w przypadku porodu naturalnego kiedy maluch przez kanał rodny może zostać zakażony i dlatego podają antybiotyk...a jak Ty będziesz miała cesarke to raczej Ciebie to chyba nie dotyczy bo ta bakteria to w pochwie, a nie w brzusiu...ale to tylko takie moje logiczne domniemanie...

Pati jakkym slyszałm mojego męża 😁 😁 on mówi ze mi odetnie internet bo głupoty czytam! hehehe. Co do tej cesarki to sama nie wiem...róznie piszą ( na internecie 😁) jedni ze i tak dzieci łapia bo prznika do wód płodowych inne że mniejsze jest ryzyko...a juz sama nie wiem dla świętego spokoju zrobie bo coś pisali ze co 3 cia kobieta to ma...a tu znajac ich reakcjie czyli "podejście jak pies do jeża" będę czakać dniami na wyniki i będą główkować co jest nie tak..jedna dziewczyna pisała na forum jak miala tutaj ta bakterie to ją pierwsze co sprawdzali po porodzie czy nie ma wirusa świńskiej grypy 😮 w maseczkach chodzili i odizolowali ja od dziecka...Ale to tutejsi lekarze..brak profesjonalizmu po całej linii..Powiedziałam pierwsza i odstatnia ciąża w tym kraju! Nic nie robia ani razu na samolocie nie lezałam nigdy nic nie badano glukozy szyjki niczego..ok dosyc narzekań 😉
Patusia spróbuj marchewkę gotowana zjeśc to wiąże stolec 😉 i pij dużo :*

• Mamusia
siehankowa napisał(a):
Paninka napisał(a):
siehankowa fiu fiu jaka laska w avatarku 🤪 🤪

Paninka, gdzie?? 🤪 😉 😁
juz nie udawaj takiej skromnej!!!! 😉 😉 😉 a powaznie to cudie wygladasz...ile ja bym dala za takie szczuplutkie nozki ☺️ ☺️