Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
existence napisał(a):
lydziaa84 napisał(a):
dziewczyny macie też tak, że w nocy chce wam się dużo pić- ja muszę mieć szklankę wody przy łóżku, bo jak się budzę to mam pustynię w ustach. I rano już mi wody w szklance brakuje i muszę uzupełnić zapasy 🙂 Nigdy tak nie miałąm

Ja przy łóżku stawiam wodę w butelce 1,5 litra, bo szklanka byłoby za mało. Z resztą budzę się regularnie co 2 godziny na siku i od razu uzupełniam płyny 😉 Najgorzej mi tylko wstać z łóżka, bo dostaję zadyszki i ciężko mi złapać oddech, ale jak chwilę posiedzę to mi to mija. Pocieszam się że zostało tylko 8 tygodni...

a nawet 6 😉 zawsze to jakieś pocieszenie 🙂

Co do picia to ja mam ogromne zapotrzebowanie w nocy, jak się obudzę to słowa nie potrafię powiedzieć, bo tak mi się chce pić.

Co do mycia paneli to ja zawsze myję Ajaxem ten Samlux też gdzieś mam, dobry jest. Ale po takim remoncie to i tak będzie trzeba z 3 razy min. umyć. Więc Siehankowa musisz się w dobrego mopa zainwestować, i najlepiej takie na wyciskanie, bo ja mam w domu taki płaski, że sama muszę płukać i zgroza jak muszę się schylić 😁 😁

A w domu u siebie mam ciemne panele to fakt brud widać jak cholera, bo tam na mieszkaniu to jaśniejsze kupiliśmy i powiem Wam, że tylko jak jest jakaś ciemna plamka to widać 😁 😁 A tak to żadnych stóp odbitych ani nic nie widać 😁 😁

• Mamusia
Andzelika mnie wszyscy ostrzegali ze tragiczne sa ciemne...ale ja madra sie uparlam bo sciany jasne meble tez to...jak sie wypucuje to slicznie wygladaja ale jak teraz niedysponowana troche jestem to wsciekam sie ze jak zwykle po swojemu zrobilam 😁 😁 😁

• Mamusia
Paninka napisał(a):
Andzelika mnie wszyscy ostrzegali ze tragiczne sa ciemne...ale ja madra sie uparlam bo sciany jasne meble tez to...jak sie wypucuje to slicznie wygladaja ale jak teraz niedysponowana troche jestem to wsciekam sie ze jak zwykle po swojemu zrobilam 😁 😁 😁

ja mam ciemne kafle w łazience :/
Andrzelika ale jest samlux do mycia i do nabłyszczania- ja mam ten do nabłyszczania i jest super 🙂

lydziaa84 napisał(a):
dziewczyny macie też tak, że w nocy chce wam się dużo pić- ja muszę mieć szklankę wody przy łóżku, bo jak się budzę to mam pustynię w ustach. I rano już mi wody w szklance brakuje i muszę uzupełnić zapasy 🙂 Nigdy tak nie miałąm

Lydziaa, szklankę???? Ja to w nocy 1,5 litra wypijam. Nie martw się - wszystko z tobą w porządku

dzięki dziewczyny, mi właśnie cos kiedys obiło sie o uszy, że najlepsza na kurz to woda z octem, ale nie miałam pewności 😉 no ale skoro tyle z Was tez tak słyszało, to musi coś w tym być 😉 więc sprawdze 🙂
kauflanda nie mam w pobliżu... ale Lidla mam więc skorzystam tez z rady Diviany 🙂

aniołek, trzymaj się dzielnie 🙂 na pewno wszystko będzie dobrze 🙂 i zgadzam się z faktem ze mój gin (ordynator szpitala) to naprawde dobry fachowiec... 🙂

Siehankowa, ja też po remoncie myłam podłogi na przemian raz wodą z płynem, raz z octem i jakoś dałam radę 🙂 A co do gratulacji............ to na wyrost, co by później nie zapomnieć ☺️

• Mamusia
moniq1984 napisał(a):
lydziaa84 napisał(a):

ja od początku ciąży śpie z wodą przy łóżku 🙂 a za dnia to normalnie bym ino piła i piła 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

Ja tez od poczatku ciąży śpie z butelką wody przy łóżku i jak wstaje do łazieni to zawsze ją piję. Czasem nawet jak się przebudzę.

• Mamusia
Dziewczynki ja mam do Was ważne pytanko....
czy Wy robiłycie badania GBS? To wymaz na obecnosć paciorkowca z grupy B...W Polsce słyszałam ze ok 35 tyg ciąży to badanie zalecane...mojej kumpeli własnie wyszło ze ma ...Sporo o ym czytałam parę przypadków posiadania tego paskudztwa skończyło sie tragicznie 😞 Najczęsciej jest to bezobjawowe..Tu gdzie jestem niestety nie wykonują takich badań ale walcze w polskiej klinice o nie...Tu wyznaje się zasadę ze im mniej wiedzy o chorobach i badań tym lepiej...A ja wole wiedzieć ...bo w razie W to podaje się 4h przed porodem antybiotyk i potem dla Ciebie i dzidzi i przynaj mniej wiadomo o co chodzi...powikłania to nawet sepsa u dziecka

Paninka napisał(a):
dziewczynki a powiedzcie mi jak jest z kolczykami, to prawda ze na porodowce zadnego nie wolno miec? bo tesciowa to juz mi kaze powyciagac 😮 😮 😮

Paninka, a gdzie ty te kolczyki masz???? ☺️
Bo z uszu to chyba nie trzeba wyciągać 😁 😁 😁

• Mamusia
siehankowa napisał(a):
znacie jakies sposoby? jak szybko i skutecznie umyc np. panele z kurzu, szafy, okna itp????

Ja używam od dłuższego czasu środków firmy VOIGT (nano orange do płytek, nano san do łazienek, meblin do mebli drewnianych i taki środek w sprayu do stali szlachetnej) albo BUZIL (blitz orange do płytek, Laminatreiniger do paneli ). Jak dla mnie środki te są rewelacyjne. Kupuję je na allegro lub od przedstawiciela u którego zamawiam środki czystości do szkoły. Większość tych płynów wlewa się troszeczkę do wiadra z wodą i działają rewelacyjnie. Szczególnie polecam ten do mebli (rewelacyjnie nabłyszcza nawet antyki i nie pozostawia smug na meblach z płyty), do paneli i do płytek blitz orange

• Mamusia
jo-aneczka napisał(a):
Paninka napisał(a):
dziewczynki a powiedzcie mi jak jest z kolczykami, to prawda ze na porodowce zadnego nie wolno miec? bo tesciowa to juz mi kaze powyciagac 😮 😮 😮

w jezyku ( no to tego moge zrozumiec ze trzeba, no ale po co juz teraz?) w jednym uchu 4 w drugim dwa i ze pod zadnym pozorem w uszach nie wolno...i sie zastanawiam w czym ona mi maja przeszkadzac 😁 😁 😁

• Mamusia
lydziaa84 napisał(a):
crazy- ja miałam robiony GBS, ale wyników jeszcze nei dostałam. Ale o ile się nie mylę podobno można wymaz zrobić samemu- dziewczyny chyba coś pisały, że można kupić w aptece.

czytałam o tych testach samodzielnego uzytu...pisali ze nie za bardzo są wiarygodne 😞

• Mamusia
Paninka napisał(a):
jo-aneczka napisał(a):
Paninka napisał(a):

w jezyku ( no to tego moge zrozumiec ze trzeba, no ale po co juz teraz?) w jednym uchu 4 w drugim dwa i ze pod zadnym pozorem w uszach nie wolno...i sie zastanawiam w czym ona mi maja przeszkadzac 😁 😁 😁

może położne u was w szpitalu za uszy tarmoszą 😁

Paninka na ciemne u mnie to się mama moja uparła, a teraz do mnie do mieszkanie to już jasne wybierała 😁 😁

Lydzia ja nie wiem jaki mam 🤨 😁

Ale moja mama kupuje taki płyn jakiś 5w1 pronto i mówi, że te ciemne od razu lepiej wyglądają 🤨

A co do kolczyków, to ja i tak jakoś specjalnie nie noszę jakiś dużych, i z tego co wiem to u nas każą wyjmować, ale to już w szpitalu. Więc Paninka nie widzę potrzeby abyś teraz wyjmowała 😜 Ja mam dziurkę w pępku i mam na niej taki mały rozstęp 😮 Nie mam na brzuchu nigdzie a tam mam, taka malutką kreseczkę. Moja kuzynka też tak ma 😁 😁