Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

A mnie olśniło i robię zupę jarzynową 🙂 A fasolki nie moczę, bo idę na maxa na łatwiznę i po bretońsku gotuję na fasolce z puszki - tylko oczywiście opłukanej z tego "szlamu" co w nim siedziała w puszce 🙂

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

moniczek ja za plackami ziemniaczanymi nie przepadam ale jak napisałaś zdrobniale "placuszki", to do głowy mi przyszły racuchy z jabłkami i chyba zrobię je na kolację 🙂 Dzięki za pomysł 🙂

O Paloma... o cukinii mi przypomniałaś 🙂 i już mam pomysł co jutro upichcę 🙂 Cukinię z pomidorami duszoną w śmietanie...........pycha 🤪

lydziaa84 napisał(a):
dziewczyny miałam iść 20-go na wesele, ale raczej nie dam rady i mam teraz problem z prezentem, bo skoro nie idę to kasy raczej nie dam. Co myślicie o sztućcach w walizce?? wystarczyło by?

Sztućce w walizce to fajny pomysł, ale chyba dość kosztowny 🤔
Tak mi się przynajmniej wydaje, że na taki zestaw to co najmniej 500 zł wydasz, a może i więcej. A skoro nie idziecie na wesele to ja myślę, że skromniejszy prezent mógłby być. Np. komplet ładnych ręczników albo jakiś ładny sprzęt do kuchni np. toster, albo zestaw do fonduee (o ile jadają)

• Mamusia
jo-aneczka napisał(a):
lydziaa84 napisał(a):
dziewczyny miałam iść 20-go na wesele, ale raczej nie dam rady i mam teraz problem z prezentem, bo skoro nie idę to kasy raczej nie dam. Co myślicie o sztućcach w walizce?? wystarczyło by?

Sztućce w walizce to fajny pomysł, ale chyba dość kosztowny 🤔
Tak mi się przynajmniej wydaje, że na taki zestaw to co najmniej 500 zł wydasz, a może i więcej. A skoro nie idziecie na wesele to ja myślę, że skromniejszy prezent mógłby być. Np. komplet ładnych ręczników albo jakiś ładny sprzęt do kuchni np. toster, albo zestaw do fonduee (o ile jadają)

znalazłam sztućce Hoffner'a za 160 zł wydają się ok

evelina powodzenia na wizycie 🙂
Diviana co do kwiatów,to ja tez mam kotke,ale ona jakos specjalnie nie zwraca na nie uwagi,chyba,że podlewamy,to wtedy łapkami w ziemi grzebie 🙂
paloma to twoja dzidzie jest duza,mój w 32 tygodniu miał 1900g
Właśnie zajadam maliny,dzis mnie wzięła na nie ochota,bo nie było czereśni

Diviana ładny wypoczynek 🙂 a że salon pusty.... to nic... my jeden pokój mieliśmy nieumeblowany do teraz...... w sumie przez trzy lata było w nim tylko biurko i fotel...... i nic się nie działo... to w końcu wasz dom 😁

Foga napisał(a):
O Paloma... o cukinii mi przypomniałaś 🙂 i już mam pomysł co jutro upichcę 🙂 Cukinię z pomidorami duszoną w śmietanie...........pycha 🤪

A ja z cukinii to kiedyś placuszki robiłam, z sosem jogurtowym. Mmmm, pyszne były. Tylko, że zapomniałam jak je robiłam.
Eh, kucharka ze mnie żadna 😞

• Mamusia
hej Dziewczyny...pomóżcie mi wybrać łóżeczko turystyczne...lecę do Polski na 4 miesiące i będe musiała na cos sie zdecydować:
http://allegro.onet.pl/lozeczko-turystyczne-kojec-gratis-niemiecki-model-i1690643210.html
http://allegro.onet.pl/lozeczko-kojec-kolyska-exclusive-3-kolory-i1686882147.html

aneczkare.... nie wiem czy mam rację, ale malin chyba nie powinno się jeść na tym etapie ciąży, bo ponoć mogą przyspieszyć poród............ nie wiem gdzie, ale gdzieś to słyszałam.... a może to chodziło o sok z malin... nie pamietam ale na pewno było to coś malinowego 😮

Crazzzyyy napisał(a):
hej Dziewczyny...pomóżcie mi wybrać łóżeczko turystyczne...lecę do Polski na 4 miesiące i będe musiała na cos sie zdecydować:
http://allegro.onet.pl/lozeczko-turystyczne-kojec-gratis-niemiecki-model-i1690643210.html
http://allegro.onet.pl/lozeczko-kojec-kolyska-exclusive-3-kolory-i1686882147.html

mi się podoba ten pierwszy model 😎
Divianka mieszkanko super 😜 i nie przejmuj się - powoli sie "domeblujesz"