Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Crazzzyyy wiem, że szpital zostawia rysy w mózgu i ciężko się wyzbyć tych wszystkich opowieści i emocji, które są nieodłączne na takich oddziałach....Też to mam i co trochę się wyleczę to znów muszę tam wracać 🥴Ale dla Maleńkiej wytrwam....
Anusia bardzo mi przykro,że Twój maluszek tyle przeżywa.... a Ty bidulko razem z nim bądź dobrej myśli, a wszystko jakoś się ułoży...Moja koleżanka urodziła w 29 tygodniu też dojeżdzała do swojego maluszka ponad 2miesiące, ale uż teraz są razem szczęśliwi w domku....Tobie życzę wytrwałości, a ten monitor w takim przypadku jest bardzo sensownym zakupem...
jo aneczka ja cały czas biore żelazo i prenatal gdzie też jest żelazo. To ważne aby je dostarczać ponieważ od 30 któregoś tygodnia bobas magazynuje w swoim organiźmie żelazo i dlatego należy dostarczać do organizmu jego spore dawki 🙂

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
🙂 🙂
już się rozglądam za monitorkiem....chyba kupię angelcare chyba że któraś z was ma albo wie o jakimś fajniejszym bo ja to nie mam bladego pojęcia o tym....mam nadzieję że Marcyś wyjdzie w przeciągu 2 tyg. 🙂 wczoraj dałam mu cucusia i cos tam cmokał dali mu smoczka zeby nauczył się ssać i już coś tam kuma 🙂 dziś położne będą próbować z butelką i zobaczymy co wyjdzie tylko najgorsze jest to ze ja nie zawsze rozumiem jak mi cos o nim mówią bo mój angielski jest taki sobie akle ogólnie opieka na najwyzszym poziomie,takze jestem o niego spokojna 🙂

mapa napisał(a):

jo-aneczka jak brzusio?
Jaka masz hemoglobinę?

Teraz mam 12,0, wcześniej 11,0 - lekarz internista powiedział, że dla kobiet w ciąży to ok.
A z brzusiem różnie, raz napięty a raz odpuszcza. Na wszelki wypadek leżę.
Na jutro mam przewidzianą wizytę, więc mam nadzieję, że wszczynanie wcześniejszego alarmu nie będzie konieczne.

anusia0171 napisał(a):
🙂 🙂
już się rozglądam za monitorkiem....chyba kupię angelcare chyba że któraś z was ma albo wie o jakimś fajniejszym bo ja to nie mam bladego pojęcia o tym....mam nadzieję że Marcyś wyjdzie w przeciągu 2 tyg. 🙂 wczoraj dałam mu cucusia i cos tam cmokał dali mu smoczka zeby nauczył się ssać i już coś tam kuma 🙂 dziś położne będą próbować z butelką i zobaczymy co wyjdzie tylko najgorsze jest to ze ja nie zawsze rozumiem jak mi cos o nim mówią bo mój angielski jest taki sobie akle ogólnie opieka na najwyzszym poziomie,takze jestem o niego spokojna 🙂

Anusia, ja właśnie mam angelcare. Co prawda wczoraj się okazało, że nie możemy znaleźć w domu odbiornika do niani, ale mam nadzieję, że to przejściowe 😉
Jak moja pierwsza córcia była mała, miała wtedy kilka miesięcy, to niestety mi się ten monitor bezdechu włączył. I to kilka razy w ciągu tygodnia.
Przybyło mi wtedy kilka siwych włosów, ale to był fałszywy alarm - mała oddychała cały czas spokojnie.
Tak więc bądź przygotowana również na takie sytuacje - te monitory nie są idealne.
Według mnie jednak lepiej, żeby 100 razy włączył się niepotrzebnie niż 1 raz nie zareagował.

anusia, śliczny ten Twój Marcelek 🤪 trzymam kciku żeby szybciutko był juz z Wami w domku 🙂
jo-aneczka, no my niestety musielismy przełozyc przeprowadzkę na następny tydzień 🤨 pouciekało nam pare dni przez ten wypadek z autem i jeszcze kilka przeszkód wyszło po drodze - jak to często bywa 😉 ale .. co się odwlecze to nie uciecze 😜

a ja juz po zakupach z teściową 😉 teściowa kupiła nam sliczny kwadratowy zestaw talerzy i filiżanek na 12 osób (oczywiscie ja wybierałam 😜 ) a do tego dokupiła zestaw sztućców - tak to sie pisze? 😮 🙃 oraz kilka ręczników, prześcieradło na wyrko ... muszę powiedzieć, że wykosztowała sie trochę - aż mi głupio było 😜

• Mamusia
siehankowa napisał(a):
anusia, śliczny ten Twój Marcelek 🤪 trzymam kciku żeby szybciutko był juz z Wami w domku 🙂
jo-aneczka, no my niestety musielismy przełozyc przeprowadzkę na następny tydzień 🤨 pouciekało nam pare dni przez ten wypadek z autem i jeszcze kilka przeszkód wyszło po drodze - jak to często bywa 😉 ale .. co się odwlecze to nie uciecze 😜

a ja juz po zakupach z teściową 😉 teściowa kupiła nam sliczny kwadratowy zestaw talerzy i filiżanek na 12 osób (oczywiscie ja wybierałam 😜 ) a do tego dokupiła zestaw sztućców - tak to sie pisze? 😮 🙃 oraz kilka ręczników, prześcieradło na wyrko ... muszę powiedzieć, że wykosztowała sie trochę - aż mi głupio było 😜

Skarb teściowa 🙂
Mi całą zastawę kupiła mama, sztućce dostałam od mojej babci, a teściowa nic. Więc się ciesz,że masz taką życzliwą 🙂

• Mamusia
Wreszcie w domku- u was też dziś tak ciepło?

Ziuta- ja zamawiałm tam wózek- termin dostawy miał być 4-5 tyg a dostałam go przed końcem 3 tyg chyba. Zadzwoń i spytaj co i jak

Marta-lion- zdjęcia z seryjki rewelacyjne

Evelina- ja miałam GBS dodatni a leczenie chyba zależy od lekarza bo ja od dziś zaczynam brać antybiotyk

mapa- dzięki za pamięć nie mam się czym martwić antybiotyk pomoże 🙂

Anusia- dużo zdrówka dla małego- niech prędko do was dołączy

siehankowa- tylko pozazdrościć teściowej

Pati, lydzia - oj cieszę się z tesciowej 😉 tym bardziej, że wiem, że jej samej sie nie przelewa - w sumie w domu wszystko na jej głowie, bo teść niestety nie pomaga jej w zyciu a wręcz przeszkadza 🥴 ale ona wie, że zawsze może liczyć na swojego syna (mojego m.) , więc i ona tez pomaga nam jak tylko może 🙂
lydzia, a co do pogody to u mnie też dzisiaj cieplutko i w sumie duszno 🙂 aż mi kostki puchną 😮

• Mamusia
U nas wczoraj była masakra...
Duszno ,że szok. Ja nie przyzwyczajona do takiej aury bo non stop w domu z tego upału myślałam,że m wykorkuje w aucie jak wracałam od rodziców, było mi duszno niedobrze i wszystko co możliwe.... Jeszcze zajechaliśmy do urzędu złożyć wniosek o dowód i zameldowanie w naszym mieszkanku i potem do Biedronki i jakk weszłam do domu myślałam,że skonam...A dziś to nawet widze słoneczko za oknem, ale ja mam luz roletki zasunięte i wyleguje się w pokoiku to mi już to nie przeszkadza 🙂

Hej dziewczynki jestem 🙂
Więc tak Julia waży 2800g 🙂 Szyjka zamknięta, ale już rozpulchniona, więc jesteśmy blisko 😮 😮 😮
Lekarka powiedziala że do urodzin to ja nie wytrzymam. Ale dobrze by było jakbym jeszcze tydzień ponosiła 🙂 No ale brzuch mam nisko już też 🙂
Pobrane miałam też te wymazy. Wyniki w czwartek.

Czesc chcialam sie tylko odmeldowac i uciekam bo maz na urlopie! !!!
U nas wielkie huraaaa bo skonczylismy 37 tydzien no i jestem w trakcie 38 😉 🙂 🙂 od dzisiaj nie wolno mi brac zadnych lekow tylko witaminy. W czwartek wizyta i pozbede sie krazka i wtedy to juz mozna powiedziec ze godzina 0 hehehe
a myslalam ze prawidlowe wody plodowe maja slodkawy zapach hmmm
anusia trzymam kciuki za Marcelka oby mu przeszlo i byscie szybko w domu razem byli.

Co do wymazu to mialam z pochwy i odbytu robiony,tzn. Sama wymazy pobralam i wynik "nie wyhodowano" 🙂 🙂
Niektorzy lecza a niektorzy nie. Zalezy od lekarza. Moj mowil ze jak.bedzie bakteria to podaje sie po porodzie antyniotyk dziecku.

o Anusia 🙂 a niedawno się zastanawiałyśmy co u Ciebie...życzę Ci żeby Marcelek jak najszybciej wrócił do domku zdrowy i silny a Tobie wytrwałości w tym jeżdżeniu - pewno ciężko Ci przy drugim maluszku - buziaczki dla obu chłopców 😘 🤪
Marta jakie dobre wieści - ojeeej i pewno niedługo rozpakujesz swój "prezencik" 🤪

a u mnie mąż zafundował mi znowu przemeblowanie 🙃 😮 i właśnie dopiero skończyłam sprzątać....boli mnie niesamowicie kręgosłup więc od razu się pożegnam 😆 - jeszcze tylko kąpiel i legnę w łóżko

dobrej nocy brzusie 😘