Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

_Evelina_ napisał(a):
Ja tez mam wyniki jutro albo pojutrze na paciorkowca. Ale lekarka mi powiedziala ze nawet jak wyjdzie to i tak przed porodem sie go nie leczy tylko w trakcie porodu podaja antybiotyk. A mi kolezanka mowila ze jej leczyli przed porodem.

Nam też tak gin mówiła na SR.
Ale np lydziaa chyba będzie leczyć-dziś o ile dobrze pamiatem ma wizytę 🙂

lydziaa jak tam wieści?

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Daniela napisał(a):
Diviana napisał(a):
AAsia trzymam kciuki by u Ciebie było dobrze, odpoczywaj kochana.
Daniela właśnie dostałam przesyłkę i o dziwo produkt zgadza się z tym ze zdjęcia 🤪 zamówiłam to raczej z przekory niż faktycznej myśli że za taką cenę może to jakoś wyglądać a faktycznie wygląda dobrze, dużo lepiej niż zasłony kupowane na wyprzedażach w supermarketach gdzie i tak płaciłam 2 razy tyle. To namiary na użytkownika http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=15809514&category=5 a ja zakupiłam takie zasłony http://allegro.pl/show_item.php?item=1696876806 i są takie jak na zdjęciu i wydaje się że z dobrego naturalnego materiału 🙂

A powiedz mi jeśli kupiłaś takie "zasłonki" to masz jeszcze firanki?? czy to spełnia rolę firany?? ja kompletnie nie wiem jak ubrać okna w pokoju

to są te cięższe zasłony z niższego zdjęcia nie te zwiewne jak na pierwszym, więc pewnie przydałoby się do nich jakąś firankę dobrać, ja dopiero będę kombinowała, ale ie mogę już znieść tego że w salonie jest straszliwie jasno i minute po tym jak zetre stół to widać kurz wygląda jakby z 2 dni było nieścierane 😞 więc kombinowałam co by tu zrobić aby to zaciemnić, myślałam też o takim rozwiązaniu które Ty kiedyś proponowałać by te zasłony zwęzić i 3 na jedno okno powiesić i takie cupełki na nch na końcach porobić wtedy byłoby ciemniej na pewno

a u nas dziś ziemniaczki z surówką i maślanką 😁 szybki obiad, a po obiedzie jadę z teściową na zakupy - chce nam kupić na nowe mieszkanko zestaw talerzy i sztućców 😉 więc nie wypada odmówic 😁
a teraz muszę troszke polezec, bo coś kostki mi spuchły 🤢

• Mamusia
Witam Brzusie!

Wczoraj lenistwo - a dzisiaj Filip przechodzi samego siebie, jak nie wciśnie nóżki pod żeberko to w Mariolke uciska 😮 😮. Cały czas buszuje.
Jeśli chodzi o stópki to wczoraj mi spuchły i dzisiaj jeszcze widzę,że kostki opuchnięte 🤨 🤨
W piątek wizyta 🤪 🤪 No ciekawa jestem jak tam mały przybrał i jaki długi jest - jeszcze okaże sie, że musze większe ciuszki kupić 🤪 🤪

Póki co skurcze mi żadne nie dokuczają (chyba ,że te twardnienia brzuszka sie liczą)...
Spało się nam dobrze 🙂

Zrobiłam liste rzeczy jakich jeszcze potrzebuje i pogubiłam sie...
Smarować pupke czy nie? Sudocremem czy innym specyfikiem? Podobno ten cały sudocrem jest do kitu.. 🤨

No i czy musze mieć pieluszki z wycięciem na pępuszek czy wystarczy,że te co mam będę "wywijać"? A nie będzie wtedy maluszkowi niewygodnie? 🥴

Ile majtek jednorazowych kupić??
A czy jak odejda wody to one mają jakiś zapach 😮 😮?? Ot takie pytanie mnie naszło 🙂
No i kolejne dziwne pytanie: Czy jak tylko znajde się z małym w domku po porodzie to takie maleństwo 3/4 czasu płacze? Czy zalezy to od dzidzi? Niektore postekują, inne płaczą ?

• Mamusia
Dzień Dobry mamusie 🙂
Mam nadzieję, że u Was wszystko dobrze. 🙂 Nawet nie mam kiedy was doczytywac bo cały czas staramy się leżeć 😠 😠 😠 Juz mam dość a gdzie tu do konca 😞 Ale ważne że w domku 🙂
Mam pytanko do mamuś biorących Fenoterol, was tez tak trzepie po kazdej tabletce??????

• Mamusia
Dziękuję siehankowa 🙂 Napisałam Ci na sierpnióweczkach wiadomość 🙂
Udanych zakupów życzę 🙂
A u mnie na obiad nie wiem jeszcze co ...Najchętniej zjadłabym mielone ziemniaczki i suróweczkę...Zobaczymy czy mężuś się zgodzi bo on za mielonymi nie bardzo.....

agapurka, ja nie kupuje Sudocremu-słyszałam, że powinno sie go używać dopiero kiedy pojawią się odparzenia... Kupię Linomag, taki zielony, ponoc jest bardzo dobry 🙂
piekluszki mam bez wycięcia na pępuszek, majtek poporodowych mam 7 sztuk 😉 jak braknie to wyslę mojego m. żeby dokupił 😉
o wodach nic nie powiem, bo sie nie znam 😜 a co do płaczu dziecka, to pewnie wszystko zależy od dzidziusia 😉 nie ma sie co stresować - co ma byc to będzie 😉

• Mamusia
agapurka2 z tym plakaniem to zalezy od dziecka 😁 😁 😁 ja podobno wogole nie plakalam ale jak mialam rok to urodzila sie moja siostra i ona czesto sie darla i wtedy ja razem z nia 😮 pamietam ze moja najmlodsza siostra tez plakala tylko jak glodna byla 🙂

mi wczoraj tez stopy strasznie spuchly...tak ze palcami nie moglam ruszac 😮 ale mam krem do zmeczonych i spuchnietych nog i jak posmarowalam to po kilku minutach ogromna ulge poczulam 🤪

i przed chwila byl kurier i po dokladnie 2 tygodniach dostalam szafe 🤪 🤪 🤪 tylko nie wiem czy dzisiaj m. zdazy ja zlozyc ale i tak sie ciesze ze juz na miekjscu jest 😁

Agapurka w skrócie:

- jak dla mnie sudocrem najlepszy, smarować mozesz pryz każdej zmianie pieluszki
- wcale nie musisz mieć papmpersów z wycięciem na pepek. Ja używałam zwyklych i nic nie wywijałam, Majka miala się dobrze
- prawidlowe wody płodowe nie mają zapachu
- dziecko/noworodek raczej 3/4 czasu śpi niż płacze.

• Mamusia
aniolek82 napisał(a):
Dzień Dobry mamusie 🙂
Mam nadzieję, że u Was wszystko dobrze. 🙂 Nawet nie mam kiedy was doczytywac bo cały czas staramy się leżeć 😠 😠 😠 Juz mam dość a gdzie tu do konca 😞 Ale ważne że w domku 🙂
Mam pytanko do mamuś biorących Fenoterol, was tez tak trzepie po kazdej tabletce??????

Kilka dni się przyzwyczaisz kochana 🙂 Ja też tak miałam na początku teraz tylko czasami...

• Mamusia
Pati123 napisał(a):
aniolek82 napisał(a):
Dzień Dobry mamusie 🙂

Kilka dni się przyzwyczaisz kochana 🙂 Ja też tak miałam na początku teraz tylko czasami...

Dzięki Patusia, a jeszcze mam pytanko czy jak twoja niunia wali cie po mariolce to tez masz takie dziwne wrazenie jakby krążek miał Ci zaraz wypaść??????? i takie dziwne kłucia????? Ja to czasami sie boję, że Oliwka mi go wybije 😮

• Mamusia
Dziękujemy brzuszkowym ciociom z Filipkiem za odpowiedzi 🙂 🙂

Im bliżej porodu tym wiecej pytań w głowie powstaje 🙂 🙂

Kupie sudocrem i popytam w aptece co najlepsze -zobaczymy jak Filipkowa pupcia zareaguje 🙂

Teraz idziemy coś wszamać i leżakujemy 🙂

• Mamusia
Co do kremu ja kupiłam sudocrem i mam zamiar kupić zielony linomag bo położne w szpitalu polecały....
Pieluszki z wycięciem na pępuszek ja kupiłam jedną paczkę.. Zobaczymy...
Paninka noto się doczekałaś na szafę 🙂 🙂 Ja dziś dzwoniłam w sprawie wózeczka i łóżeczka imają mi przysłać na początku następnego tygodnia ....a ja będę wtedy w szpitalu chyba jeszcze, ale nic mąż dopilnuje wszystkiego.

• Mamusia
aniolek82 napisał(a):
Pati123 napisał(a):
aniolek82 napisał(a):
Dzień Dobry mamusie 🙂

Dzięki Patusia, a jeszcze mam pytanko czy jak twoja niunia wali cie po mariolce to tez masz takie dziwne wrazenie jakby krążek miał Ci zaraz wypaść??????? i takie dziwne kłucia????? Ja to czasami sie boję, że Oliwka mi go wybije 😮

Ja nie mam krążka tylko szew...ale kłucie miałam raz takie silne,że myślałam,że małej zaraz główka wyjdzie na dwór...Bolało jak cholera i było takie nieprzyjemne właśnie jak pisała Evelina...Czasami mam tak jak robię siku, niekiedy jak chodzę aż iść nie mogę, ale wszystko mija szybko jak się kładę, i dopóki Maleńka nie zmieni miejsca mam tak przy każdym chodzeniu i niekiedy nawet siedzeniu.

• Mamusia
Pati123 napisał(a):
aniolek82 napisał(a):
Pati123 napisał(a):
aniolek82 napisał(a):
Dzień Dobry mamusie 🙂

Ja nie mam krążka tylko szew...ale kłucie miałam raz takie silne,że myślałam,że małej zaraz główka wyjdzie na dwór...Bolało jak cholera i było takie nieprzyjemne właśnie jak pisała Evelina...Czasami mam tak jak robię siku, niekiedy jak chodzę aż iść nie mogę, ale wszystko mija szybko jak się kładę, i dopóki Maleńka nie zmieni miejsca mam tak przy każdym chodzeniu i niekiedy nawet siedzeniu.

To chyba nie mam sie czym martwić 🙂
Martusia powodzenia na wizycie 🙂
Ja uciekam na obiadek i do łużeczka 😞
Do wieczorka mamusie