Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Ja dopiero z zakupów wróciłam jeju jak u nas gorąco...uffff Tylko kurde coś mnie dzisiaj brzuch w dole dziwnie pobolewa i twardy jest a nie mam kiedy się położyć 🤢

Teraz robię obiad, ziemniaczki klopsiki ze słoika 😁 i ogórki konserwowe bo nie mam natchnienia na gotowanie.....a na dodatek gorąco. Zaraz ściągnę pranie a po obiedzie jadę z Gabi na budowę-popluska się w basenie 🙂 No i chłopaki panele dziś układają 🙂

Wszystkim mamusiom powodzenia życzę na dzisiejszych wizytach

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
a ja mam pulpety i fasolke z wczoraj, ziemniaczki tylko wstawilam 😜

mielismy z m. jechac do miasta on mial wizyte u dentysty a ja obok gabinety wyhaczylam duza apteke biedronke i sklep z dzieciowymi rzeczami ale denystka zadzwonila ze ma angine 😠 as tak mialam chec cos kupic dla malej 😜 😜 😜 i na dodatek na 16 jedzie na szkolenie wiec spedze popoludnie sama 🥴

• Mamusia
Hej 🙂 Ja dopiero teraz, ale cały dzień byłam zajęta -przygotowywaniem Norberta do jutrzejszego wyjazdu na kolonię 🙂
Marta śliczne fotki 🙂
A wszystkim wizytowym brzuszkom życzę samych dobrych wiadomości 🙂
Karolcia a tobie wszystkiego najlepszego 🙂 Ze wstydem przyznaję, że wczoraj ten fakt przeoczyłam ☺️

A u nas fasolka po bretońsku. Tak mi kilka dni temu Lydzia smaka narobiła, że ugotowałam cały gar. No i teraz trzeba go zjeść - jeszcze póki jesteśmy w dwupaku 😉 bo potem to wzdęcia mogą być.
Diviana, a ja miałam cię zapytać i zapomniałam - jak twoja kocica zniosła przeprowadzkę i jak jej się mieszka w nowym domku? Bo koty to raczej przeprowadzek nie lubią.
Ja mam w tym względzie nie najlepsze doświadczenia 😞
Siehankowa, a wy już się przeprowadziliście?

• Mamusia
jo-aneczka moja kicia zupełnie bezproblemowo zniosła przeprowadzkę o dziwo wyglądała na przeszczęśliwą, jak ją zawieźliśmy pierwszego dnia to przez pół godziny biegała w kółko i obwąchiwała i chowała się do wc tam stoi jej kuweta, potem zaczęła chodzić za mną krok w krok śmiesznie to wyglądało a potem zaczęła brykać i bawić się na całego 🙂 i już bez problemów, teraz tylko widze że zaczyna jej samotność doskwierać bo wcześniej cały czas była z nami a teraz postanowiliśmy że do sypialń nie ma wstępu, więc miauczy pod drzwiami

A ja troszke poleżałam,teraz robie obiadek,bo zaraz mąz wróci z pracy 🙂
paninka dobrze,że szafa dojechała 🙂
Co do pieluszek,ja nie mam tych z wycieciem na pepuszek i tęz słyszałam duzo pozytywnych opini o sudocremie,wiec go kupiłam.
Dziewczynki ja zmykam,postaram sie odezwac wieczorkiem i zdać relację z wizyty.Trzymajcie kciuki 🙂

• Mamusia
karolciakam Daniela dziękuję za ciepłe słowa 😘 😘 Już troche lepiej z moim humorkiem
Patusia ja niestety te schizy to nieodłączny element mojej ciąży 😮 Za dużo szpitali i opowieści. 🤢 Ja dziś umowiłam się wreszcie na tego paciorkowca...matko tu nie wiedza co to takiego w jednym miejscu koszt 54E w innym 75E a w jeszcze innym 40! Wykłócilam sie ze bez wizyty chce...bo tak zgolili by mnie dodtkowa 100!
asiaa trzymaj sie dzielnie kochana i staraj sie nie słuchać tych wszystkich opowieści ...mp3 i brzuszkowe forum polecam
agapurka2 ja do pupy będe uzyważ Bepanthen, który jest dobry też do sutków..bo niestety czestym problemem są poranione brodawki w pierwszych dniach karmienia 😞
Diviana fajne te zasłonki ...tez skusiłam sie na produkt od tego sprzedawcy 🙂 tylko te lzejsze braż-róż- szary
marcia i dziewczyny powodzenia na wizytach

• Mamusia
Hej Brzuszki 🙂
Dawno nie pisałam bo teraz jestem taka zaganiana codziennie jeżdzę do małego 2 razy i wożę mleczko...... Marcelek jeszcze w szpitalu...zdązyli go juz 2 razy przeniesc do normalnego łóżeczka i 2 razy wrócił do inkubatora...cos jest nie tak ale jeszcze nie wiedzą co dokladnie 😞 bo on ma bezdechy i takie dziwne trzęsiawki i nie wiadomo skad sie to bierze próbują dociec ale narazie wszytskie wyniki w normie.......to juz trwa 2 tygodnie i nie wiadomo ile jeszcze potrwa......... 😞

anusia0171 napisał(a):
Hej Brzuszki 🙂
Dawno nie pisałam bo teraz jestem taka zaganiana codziennie jeżdzę do małego 2 razy i wożę mleczko...... Marcelek jeszcze w szpitalu...zdązyli go juz 2 razy przeniesc do normalnego łóżeczka i 2 razy wrócił do inkubatora...cos jest nie tak ale jeszcze nie wiedzą co dokladnie 😞 bo on ma bezdechy i takie dziwne trzęsiawki i nie wiadomo skad sie to bierze próbują dociec ale narazie wszytskie wyniki w normie.......to juz trwa 2 tygodnie i nie wiadomo ile jeszcze potrwa......... 😞

anusia0171
trzymaj się dzielnie!!! Życzę Ci, żeby synek szybko doszedł do siebie i wrócił jak najszybciej do Was do domku. I żeby okazało się, że jest zdrowy i nie ma czym się martwić. Może ten jego stan jest spowodowany wcześniejszym porodem i niedługo wszystko się ustabilizuje. Pozdrawiam Cię serdecznie i przesyłam moc buziaków dla Synków 🙂

A ja mam pytanie do mam, które przyjmowały żelazo w tabletkach. Czy jak wyniki się wam poprawiły to odstawiłyście te tabletki czy też nadal je łykacie?

• Mamusia
Ja też mam nadzieję że szybko eróci do nas....bo męczy mnie juz to jeżdzenie do szpitala......oni go już badają od 5 dni i dalej nic nie wiadomo.......najgorsze jest to ze lekarze mówią ze te bezdechy są typowe dla dzieci wczesniej urodzonych czyli tak w 31 czy 32 tc a nie w 34 i to ich martwi bo jest za DUZY zeby to mieć......muszę sie chyba zaopatrzyc w monitor oddechu jak już wyjdzie.

Diviana napisał(a):
jo-aneczka ja nadal biore żelazo ale takie mniej inwazyjne nie na recepte z kwasem foliowym jest chyba tak mi lekarz kazał

A oprócz tego łykasz jeszcze witaminy? Bo w tych preparatach witaminowych to też jest żelazo.

• Mamusia
jo-aneczka napisał(a):
Diviana napisał(a):
jo-aneczka ja nadal biore żelazo ale takie mniej inwazyjne nie na recepte z kwasem foliowym jest chyba tak mi lekarz kazał

A oprócz tego łykasz jeszcze witaminy? Bo w tych preparatach witaminowych to też jest żelazo.

Oprócz tego prenatal i aspargin (to magnez z potasem)

Diviana napisał(a):
jo-aneczka napisał(a):
Diviana napisał(a):

Oprócz tego prenatal i aspargin (to magnez z potasem)

Dzięki za info, w takim razie jutro też zapytam gina czy mogę zmienić to żelazo na coś łagodniejszego, bo wyniki mam już ok.

anusia0171 napisał(a):
Ja też mam nadzieję że szybko eróci do nas....bo męczy mnie juz to jeżdzenie do szpitala......oni go już badają od 5 dni i dalej nic nie wiadomo.......najgorsze jest to ze lekarze mówią ze te bezdechy są typowe dla dzieci wczesniej urodzonych czyli tak w 31 czy 32 tc a nie w 34 i to ich martwi bo jest za DUZY zeby to mieć......muszę sie chyba zaopatrzyc w monitor oddechu jak już wyjdzie.

Ja też myślę, że w tej sytuacji monitor bezdechu będzie konieczny. Oby nigdy się nie włączył, ale dzięki niemu będziesz spokojniejsza.
Ja też mam elektroniczna nianię połączoną z monitorem. Z tego co wiem, w szpitalach też można czasem wypożyczyć taki sprzęt. Możesz zapytać, pewnie u was też.
Trzymam kciuki, żeby Marcelka szybko wypisali do domu.
A ty Anusia odciągasz mleko i wozisz w butelce?