Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Inez napisał(a):
aniołek no po zdjęciu od razu widać, że masz córeczkę 😁 😁 😁

Idę na spacerek dziewczynki 😘

Krzysiu stwierdził, że jak Oliwka dorosnie to bedzie miała uraz na punkcie różowego koloru 😜 😜 😜 😜 😜 😜 😜 Mamusie ogarnęło różowe szaleństwo 🙃

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Aniolek sliczna ta Twoja corcia!!!! 🤪 🤪 🤪

a mnie chyba jakis dol lapie....m. poszedl do kolegi, chcial zebym tez szla mowil ze bedzie moim tempem sie poruszal ale to jakies 3 km w jedna strone wiec troche sie balam i zostalam w domu i tak mi jakos plakac sie chce 🤨

• Mamusia
hej Brzuszeczki 😎

Aniołek ale ta Twoja Oliwcia to prześliczna Dziewczynka 🤪
u mnie na razie spokoj po zdjeciu tego szewka, akcja skurczowo-bólowa na razie nie następuje 😠 ale mam jeszcze czas, wiec sie nie denerwuje 😉 Malutka za to rozpycha sie jak szalona i czasem zastanawiam sie czy ona czasem nie rozbije tego pecherza plodowego jak tak wywija tymi nogami... 😜 😜 😁 wysypiam sie bezproblemowo jednak rano wstaje jak połamana - stopy jak u pingwina, palce u rąk jak parówki, tak ze zgiać pięści nie mogę, krzyż boli niemilosiernie no i podbrzusze.... ale jak sie rozchodze to jest znacznie lepiej 😁 wczesniej z szewkiem sie oszczedzalam lezalam i odpoczywalam, a teraz skoro ciaza juz donoszona i wszystko moze sie zdarzyc to smiagam jak szalona - i jakos sily mam wiecej 😉
tez tak macie ???????????????
buziaki 😘

Tu jest Jej post 😉

2011-08-04 10:07:40, 1 dzień, 9 godzin temu

Cześć mamusie
Jutro mam powtarzane badania i jak będzie dobrze to ide do domu...
Moja mało waży 3100 nadal jest małą
A mąż wczoraj złożył łóżeczko i mi napisał mms o treści " to łoże dla naszej maleńkiej, ja złożyłem łóżeczko a Ty teraz dostarcz maleństwo
Też już nie może się doczekać...
Millum dziękuję za lodpowiedz.
Co do fotelika ja Divianko planuje małą wieść w foteliku mam około 20 km i w nim znzcznie bezpieczniej dla gibkiego ciałka maluszka niż w rożku takie moje zdanie...

• Mamusia
a mam jeszcze szybkie 2 pytanka:

1. Skad ZUS bedzie wiedzial ze urodzilam - mam zwolnienie do dnia porodu. czy cos musze im zaniesc?

2. cos pisalyscie ze jak urodzimy w sierpniu to przysluguje jakies 2 dodatkowe tygodnie macierzynskiego - czy cos poplatalam....?

😮

k8_online z tego co mi wiadomo
to po porodzie dostarczasz (niekoniecznie osobiście) do zakładu pracy akt urodzenia dziecka,
ale zwolnienie L4 musisz mieć minimum do daty porodu

A te dodatkowe 2 tygodnie to o ile w końcu dobrze zrozumiałam
masz wtedy gdy urodzisz najwcześniej 15.08

Ale możesz ktoś jeszcze potwierdzi czy się nie mylę 😉

k8_online napisał(a):
a widzisz 😉 nie doczytalam ☺️ Pati mowi ze jej Malutka jest Malutka - hm.... moja podczas badania w szpitalu wazyla 37tc - 2853g tez nie nalezy do wielkoludow 😉 dlatego mam chyba taki maly brzuszek ☺️ hihihihii

Ja już nawet nie myślę o wadze...wychodzę z założenia, że przekonam się po porodzie.
A brzuszek też mam malutki, ostatnio jak czekałam na KTG z 3 dziewczynami
o prawie identycznym terminie to aż dziwnie się czułam...
i nikt mi nie chciał wierzyć, że jestem w 9 miesiącu ciąży ☺️

• Mamusia
mapa napisał(a):
k8_online z tego co mi wiadomo
to po porodzie dostarczasz (niekoniecznie osobiście) do zakładu pracy akt urodzenia dziecka,
ale zwolnienie L4 musisz mieć minimum do daty porodu

A te dodatkowe 2 tygodnie to o ile w końcu dobrze zrozumiałam
masz wtedy gdy urodzisz najwcześniej 15.08

Ale możesz ktoś jeszcze potwierdzi czy się nie mylę 😉

oki - dzieki za info 😉

• Mamusia
mapa napisał(a):
A brzuszek też mam malutki, ostatnio jak czekałam na KTG z 3 dziewczynami o prawie identycznym terminie to aż dziwnie się czułam...

u mnie w szpitalu bylo to samo hahahhaa co sie naogladaly tego mojego brzuszka - co sie nadziwily - ja nie wiem...... 🤔 🤪
a ile masz teraz w brzuszku cm? 😉

k8_online napisał(a):
mapa napisał(a):
A brzuszek też mam malutki, ostatnio jak czekałam na KTG z 3 dziewczynami o prawie identycznym terminie to aż dziwnie się czułam...

u mnie w szpitalu bylo to samo hahahhaa co sie naogladaly tego mojego brzuszka - co sie nadziwily - ja nie wiem...... 🤔 🤪
a ile masz teraz w brzuszku cm? 😉

99cm ☺️
Raz mi się udało mieć 100cm ...ale jakoś ten pomiar się nie powtórzył ☺️
A Ty?

k8_online napisał(a):
u mnie równe 100 cm 🤪 to mamy bardzo podobne domki dla Maluszków 😎 hihihihii 😁

hehe wiem, że nie dogodzi, ale ja osobiście chciałabym mieć ciut większy 🙂

• Mamusia
mapa mi juz humor sie poprawil byla szwagierka z kolezanka i usmialam sie z nimi jak glupia 😁 😁 😁 a co do brzuszka to ja mam 129cm i strasznie mi ciezko...chetnie dalabym Wam go na chwile do ponoszenia 😉 😉 😉 i odwrotnie wszyscy mysla ze tam ze dwa wielkoludy siedza 🙃 no ale nikomu sie nie dogodzi 😁 😁 😁

k8 ja jednak wybieram brzeziny...jest nowa porodowka na wypasie, mialam okazje obejrzec ja prze 4 dni i bardzo mi sie podoba 🙃

• Mamusia
a się zdenerwowałam 😠 byliśmy w sklepie kupiłam sobie dużego leona chciałam w domu wypić a tu pleśń w środku i kibelek się napił 😠 😠
a moja dzidzia ma czkawusie 🙂
aa i koleżankę spotkałam i powiedziała " co dziewczynkę masz mieć? 🙂" a ja no podobno ona" na pewno też taki brzuch miałam z moją małą 🙂"
zobaczymy czy ma rację 🙂 to już 3 osoba, która na mój widok mówi, że dziewczynkę będę mieć 🙂