Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Paninka napisał(a):
inez ciesze sie ze Ci humor poprawilam ale mi to juz czasem rece opadaja 😮 😉 a najlepsze ze ona wcale nie zartowala....i nie potrafi tym skuterem jezdzic juz raz w tyl auta przed nia walnela...przepisow tez nie zna i zanim gdzies dalej pojedzie to p[rzychodzi i obmysla droge kto gdzie ma pierwszenstwo itp 😁 😁 😁

Weź jej powiedz, że specjalnie na tą okazję kupiłaś sobie mechanicznie sterowaną hulajnogę i nią pojedziesz do szpitala 😁

• Mamusia
mapa napisał(a):
Dziewczyny czy na tym etapie po badaniu ginekologicznym mogą pojawiać się ślady krwi,
które nie są związane z czopem?

Tak ja tak miałam ale lekarz mi powiedział ze tak może być, tylko że małe ilości oczywiście, bo jak już krew bardziej czerwona i bardziej obfita to natychmiast do szpitala, mi na drugi dzien juz sie nie pojawiła.

Paninka zdechnę, ta Twoja teściowa to poprostu "debeściara".

• Mamusia
mapa napisał(a):
Dziękuje millium 😘

Inez u mnie też sterta prasowania także łączę się z Tobą
...i jeszcze 2 dodatkowe prania dziś zrobiłam 😮

Ja teraz piorę pościele, bo ładna pogoda to się wywiesi, a że mama, teściowa i siostra przylatują za 2,5 tygodnia to muszę poprać pościele, prześcieradła, ręczniki 😜 Trochę roboty mam

• Mamusia
Hej Dziewczyny
Przygarniecie jeszcze jedno zblakane KinderSuprise z data waznosci do 31.08?
Podczytuje Was od kilku tygodni systematycznie i przyznam, ze dodajecie mi otuchy.
Pozdrawiam 🙂
Ahh i czy moglaby ktoras z Was wkleic przepis na ten slynny jablecznik 😜

• Mamusia
mapa napisał(a):
Dziękuje millium 😘

Inez u mnie też sterta prasowania także łączę się z Tobą
...i jeszcze 2 dodatkowe prania dziś zrobiłam 😮

Proszę bardzo 😘 , rany ja tez mam prasowanie, a tak mi jest ostatnio gorąco ze zdycham. Ide z psem na krótki spacer, ale tez mi sie oczywiscie nie chce 🤢

• Mamusia
Snapfish napisał(a):
Hej Dziewczyny
Podczytuje Was od kilku tygodni systematycznie i przyznam, ze dodajecie mi otuchy.
Pozdrawiam 🙂

WITAMY 😁 😁 😁 😁 😁

Oto przepis:

2 szkl. mąki
2 łyżki mąki ziemniaczanej
kostka masła lub margaryny
4 jaja
1 szkl. cukru
1 mały proszek do pieczenia

Utarte jabłka wymieszane z cukrem, cukrem waniliowym i cynamonem (ilośc wg uznania)

Tłuszcz roztopić i wystudzić, wlać do cukru i miksować, dodając kolejno całe jaja, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i mąką ziemniaczaną. Dobrze wymieszać. Blachę wysmarować tłuszczem i posypać bułką tarta lub mąką - wylac połowę ciasta, ułożyć na nim jabłka i wylać na wierzch pozostałą część ciasta. Piec w 180 C ok. 50-60 minut

• Mamusia
Mapa jeśli chodzi o plamienie to ja miałam tak poprzednim razem po badaniu, ale lekarz mi powiedział ze tak może być że nasze szyjki są unerwione a że on by ją dokładnie zbadac musi tam dotrzeć przez co plamienia to rzecz naturalna.
Dzięki dziewczyny za otuchę, ja dziś będąc w centum wsi zaszłam jeszcze do szmatelksu i kupiłam kilka małych różowych ubranek, bo wczoraj kolejny raz się potwierdziło że dziewczynka, zakupoholizm powraca 🤪
Snapfish witam

• Mamusia
Eleeza napisał(a):
Witaj Snapfish , przygarniemy, przygarniemy, a jak trzeba będzie to i na skuterze do porodu zawieziemy * 😁 😁 😁

* sorki Paninka, nie mogłam się oprzeć 😁 😁 😁 😁

😁 Ja tez po rozmowie z tesciowa jestem, tak, ze lacze sie w bolu 😞

• Mamusia
Inez napisał(a):
Snapfish napisał(a):
Hej Dziewczyny
Pozdrawiam 🙂

WITAMY 😁 😁 😁 😁 😁
Wielkie dzieki 🙂 Dzisisj upieke, zobaczymy czy podziala 😁 😁 😁

Oto przepis:

2 szkl. mąki
2 łyżki mąki ziemniaczanej
kostka masła lub margaryny
4 jaja
1 szkl. cukru
1 mały proszek do pieczenia

Utarte jabłka wymieszane z cukrem, cukrem waniliowym i cynamonem (ilośc wg uznania)

Tłuszcz roztopić i wystudzić, wlać do cukru i miksować, dodając kolejno całe jaja, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i mąką ziemniaczaną. Dobrze wymieszać. Blachę wysmarować tłuszczem i posypać bułką tarta lub mąką - wylac połowę ciasta, ułożyć na nim jabłka i wylać na wierzch pozostałą część ciasta. Piec w 180 C ok. 50-60 minut

• Mamusia
Eleeza napisał(a):
Pocieszające jest to, że i my też kiedyś będziemy teściowymi to sobie odbijemy 😁 😁 😁 😁

Tylko, że najczęściej jest tak, że to matki facetów są zołzami, więc ja mam szansę 😠 😁

• Mamusia
mapa napisał(a):
Snapfishwitaj witaj 🙂 Miło, że nawet na tym etapie mamy nowe Brzusie 😁

Diviana jak nastrój, lepszy?
Sprzątasz czy jednak czekasz na 15? 😘

Mapa nastrój już trochę lepszy, kto by chciał siusiać przy obcych 😜 na pewno nie mala przekora moja która szybciej by panu doktorowi kopniaka zasadziła 😉 i ciesze się że jest maleńka to może będzie łatwiej urodzić.
No a sprzątnęłam łazienkę, umyłam na kolanach podłogę, poszłam na wieś zapierdzielałam te 3 km jak mały samochodzik a tu ani jednego skurczu 😆 więc raczej sądzę że mała wie kiedy jej czas będzie i wtedy wyjdzie.

• Mamusia
Diviana napisał(a):
Paninka powiedz teściowej że koleżanka sama w domu może przyjedzi i jakby co mnie na Warszawę podrzuci, szkoda ze nie ma takiego wózka przy skuterze z boku 🤪 hełmy byśmy założyły google i lans na miasto 🤪 🤪 🤪

no dobra tylko wsiadasz na wlasne ryzyko bo ona ze znakow drogowych to tylko STOP zna 😉 😉 reszta to czarna magia i na skrzyzowaniach zawsze tak sie ustawia zeby ktos przed nia byl 🤪 🤪