Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Paninka napisał(a):
k8 ja jednak wybieram brzeziny...jest nowa porodowka na wypasie, mialam okazje obejrzec ja prze 4 dni i bardzo mi sie podoba 🙃

a widzisz to super jak taka fajna na wypasie, u nas bez szalenstw - zwlaszcza ze na bloku porodowym jest tylko 1 fotel 🤢 😮

madalena20 napisał(a):
Po za tym mam dzisiaj mega nerwa bo u nas na dachu robią jakieś remonty i walą, stukają, łomoczą, wiercą. Po prostu hałas nie do wytrzymania. Dlatego siedzieliśmy trochę u moich rodziców a za jakąś godzinkę idę z Szymkiem na spacerek bo nie idzie wysiedzieć. Ehhh jak by nie mogli tego zrobić jak byłam jeszcze w ciąży. 😞 😞 😞

madalena współczuje... ufff, dobrze, ze mojemu małemu zadne hałasy nie przeszkadzają 🙂 moge odkurzac, tłuc się garami a jego i tak nic nie wzrusza 😁

marta-lion napisał(a):
madalena20 napisał(a):
ulala sutki trochę bolały jak wyszłam ze szpitala jakieś 3 dni. Ale teraz już jest luzik. Ja nie smarowałam bo ból nie był jakiś mega nieznośny, a brodawki minimalnie popękały ale szybko doszły do siebie. Ja słyszałam,że najlepszym rozwiązaniem jest smarować je własnym mlekiem i dużo wietrzyć. A z kremów polecam bepanthem jak go nie zużyjesz do brodawek to potem możesz smarować pupkę maluszka.
No ja popieram Magdę. Mnie w sumie nie bola i nie bolaly, ani też nie popękały. Jednak żadnego ugniatania, pierwszy raz o tym słyszę.

mój gin jakies 2 tyg przed porodem tez mi zalecał masowanie sutków wilgotną ściereczką,,, ale jakoś nie praktykowałam tego...

• Mamusia
Snapfish witamy
LYDZIA GRATULACJE!!! A to niespodzianka
Aniołek ale ona śliczniuteńka

A ja dziś byłam u lekarza, który stwierdził że jeszcze trochę pochodzę w tej ciąży. Jednak najbardziej mnie rozbroił poradami dotyczącymi dopadania męża przed terminem i tłumaczenia przez ogródek jak to zrobić 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪
Pyzatym, wyniki w normie, paciorkowca brak, szyjka długa i trzyma. Niestety nie zrobił mi USG 😠 stwierdził że niema takiej potrzeby. kolejna wizyta jak nie urodzę za dwa tygodnie 🤢

siehankowa napisał(a):
madalena20 napisał(a):
Po za tym mam dzisiaj mega nerwa bo u nas na dachu robią jakieś remonty i walą, stukają, łomoczą, wiercą. Po prostu hałas nie do wytrzymania. Dlatego siedzieliśmy trochę u moich rodziców a za jakąś godzinkę idę z Szymkiem na spacerek bo nie idzie wysiedzieć. Ehhh jak by nie mogli tego zrobić jak byłam jeszcze w ciąży. 😞 😞 😞

madalena współczuje... ufff, dobrze, ze mojemu małemu zadne hałasy nie przeszkadzają 🙂 moge odkurzac, tłuc się garami a jego i tak nic nie wzrusza 😁

Wiesz mojemu Szymkowi nie przeszkadzają hałasy Kuba bardzo dobrze go do nich przyzwyczaił a potrafi nieźle hałasować. Ale mnie to krew zalewała bo co chciałam sobie odpocząć to nie mogłam bo tu takie łomoty i jeszcze wrażenie jakby miał Ci się ktoś z sufitu zwalić. ehhh mam nadzieje, że przez weekend będzie spokój.

Lydzia wielkie gratulacje kochana, zdrówka dla Ciebie i Szymka 🙂 piękny wybór imienia 🙂
Snapfish Witam i Ciebie na forum.
Aniołek Oliwcia idealna, zapewne urodę odziedziczyła po mamusi 🙂
Siehankowa popieram Inez i inne brzuszki, że jesteś mega pozytywną i uśmiechniętą mamusią.

Ja też wpadam wam powiedzieć dobranoc.Mój maluszek na razie spi,ale nie długo pewnie się obudzi na karmienie 🙂
W awatarku zamieściłam zdjecie Filipka 🙂
lydzia gratuluje zdrowego syneczka 🙂
Witaj Snapfish,bo nawet sie nie przywitałam
k8 pytałas o urlop macierzyński,z dniem porodu kończy ci sie l4 i masz urlop macierzyński.Ja dostałąm ze szpitala takie zaswiadzcenie i mąz pojechała zawieśc do pracodawcy.A co do doatkowych dwóch tygodni urlopu,to ja składałam taki wniosek i mąz tez dostarczył to do kadr.
oki,ja zmykam,dobranoc brzuszki,spokojnej nocy 🙂

• Mamusia
k8 tam fotele sa dwa...ale sale po porodzie piekne nowe i pachnace 😉 jedno albo dwuosobowe kazda z czysciutka lazienka...i jakos nie ma tam ruchu... w ciazy bylysmy we trzy na jednej sali a po porodzie dwie dziewczyny...kazda w osobnej, caly czas z dzidziusiami wiec wydaje mi sie ze warunki luksusowe 😉 😉 😉lekarze polozne i pielegniarki tez bardzo mile i pomocne 🙂 🙂 🙂

ja tez juz sie zegnam i zycze spokojnej nocki!

aneczkare synek cudo...rzeczywiscie wszystkie sierpniowe bobaski wielkiej urody sa 😜

Witam po przerwie od popołudnia........ jakoś mnie naszło na gruntowne sprzątanie chaty 🤢 🤢 🤢 Wszystko jest na picuś glancuś, jabłecznik upieczony a ja padnięta..........nie mam sił ręką ruszyć, chyba trochę przesadziłam 🤢 🤢 🤢 Teraz zabieram sie za czytanie tego co naskrobałyście 🙂

Pierwsze strony i takie wieśći 🤪 🤪 🤪 🤪
LYDZIA gratuluję!!! No poszło ekspresowo i w tym czasie,kiedy robiłam ciasto z dedykacją 🤪 🤪 Mówiłam, że się zacznie 😜

• Mamusia
Ojjj jakie wieści lydzia gratuluje i jaka fajna niespodzianka hehe kto by pomyslał 🙂 🙂
aniołek prześliczna na Twoja Oliwka, cudnie wygląda w tym różu 🙂
A ja dzisiaj cały dzień ze skurczami ehhh nie mam juz siły, właśnie się wykąpałam i znowu mnie łapie 🤨 🤨 Chciałabym żeby mnie wzięło już tak na dobre, nawet sobie torbę do szpitala bliżej drzwi przesunęłam jakby mnie w nocy złapało 😁
Ale znając moje szczęście to nie będzie to tak szybko jak ja bym sobie tego życzyła, ale naprawdę jestem już zmęczona 😮 😮

Daniela. mnie też jest strasznie duszno.......zupełnie jakby ktoś mi płuca walcem przygniótł 🤢 🤢 🤢 A może to pogoda??? Niby jakaś burza przeszła ale nadal nie ma czym oddychać...... masakra jakaś...

Madalena, ty narzekasz na hałas w ciągu dnia..... a ja mieszkam obok straży pożarnej i jak nie wyje w nocy syrena, to np teraz (po 22 .00) panowie postanowili chyba z nudów naprawiać samochód ciężarowy.. piłują silnik i smrodzą benzyną...... musiałam okna pozamykać, więc dla odmiany jest gorąco...... kurcze a już rok temu obiecałam sobie, że kupię do sypialni żyrandol z wentylatorem i.... jak zwykle nie zrobiłam tego 🤢 🤢 🤢 🤢

No nic, widzę, że Brzuszki już poszły spać, więc i ja będę się zbierać - poczytam chyba sobie jeszcze przed spaniem 🙂)

Dobranoc mamusie i brzuszki 😘 😘 😘