Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
za dużo o tym nie wie...
póki co żale się wam i koleżance nie chcę się kłócić przez teściów!a poza tym wątpię, że odniosło by to jakiś skutek od ponad roku się mieszka razem i ciągle jest szok, że na nogach chodzę dużo!!no to co prośby pomogą jak nie dociera ciągłe powtarzanie, że lubię chodzić!!??
a poza tym mój by się i nawet pokłócić mógł zwłaszcza z matką bo ta to obrażalska jest! i było by to róbcie sobie sami, to dbajcie sobie sami itd itp....
więc zostaje mi tylko zacisnąć zęby i czekać, aż uda się w końcu iść na swoje 🙂

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
moniq1984 napisał(a):
a wiecie co jest w tym wszystkim najgorsze??!! ja się boję, że przez swoją niechęć to i mała nie będzie lubiła dziadków 😞 😞 a to przecież nie o to chodzi 🤢 🤢

moniq ja jestem żywym przykładem na to, że tak nie będzie 🙂

Oj Moniq współczuję. Dzięki że my już na swoim jesteśmy i nikt nam się wtrącał nie będzie 🙂
Siehankowa do twarzy Ksawierowi w różu 😉
Inez powodzenia po zjedzeniu gołąbków 😁 😉

• Mamusia
Daniela napisał(a):
Oj Moniq współczuję. Dzięki że my już na swoim jesteśmy i nikt nam się wtrącał nie będzie 🙂

Daniela chociaż też chciałabym już urodzić to zrobię gołąbki ''dla Ciebie'' bo aż mi żal się robi jak czytam, że źle się czujesz i jak ci ogólnie nie za fajnie 😘

• Mamusia
Inez napisał(a):
moniq1984 napisał(a):
a wiecie co jest w tym wszystkim najgorsze??!! ja się boję, że przez swoją niechęć to i mała nie będzie lubiła dziadków 😞 😞 a to przecież nie o to chodzi 🤢 🤢

moniq ja jestem żywym przykładem na to, że tak nie będzie 🙂

mam nadzieję, bo szkoda by mi było dziecka 😉

Inez napisał(a):
Daniela napisał(a):

Daniela chociaż też chciałabym już urodzić to zrobię gołąbki ''dla Ciebie'' bo aż mi żal się robi jak czytam, że źle się czujesz i jak ci ogólnie nie za fajnie 😘

Oj dziękuję Ci kochana 😘 w tej ciąży to jakoś niespecjalnie się czuję fakt. W 1 nic mi nie dolegało a teraz np mała takie mi góry i doliny robi że szok, Włazi pod żebra, naciąga brzuch we wszystkie strony 🤢

Daniela napisał(a):
Inez napisał(a):
Daniela napisał(a):

Oj dziękuję Ci kochana 😘 w tej ciąży to jakoś niespecjalnie się czuję fakt. W 1 nic mi nie dolegało a teraz np mała takie mi góry i doliny robi że szok, Włazi pod żebra, naciąga brzuch we wszystkie strony 🤢

a mi brakuje tego wierzgania w brzuchu 😜 i często łapię się na tym, że z przyzwyczajenia kłade łapki na brzuchu, a tam "echo" ☺️

Ja również się pożegnam 🙂 🙂 Padnięta jestem 😜

ŻYCZĘ NOCY OWOCNEJ W NOWE DZIECIĄTKA (pomijając moje, które ma czekać na tatusia 😁 😁)

DOBRANOC 😘 🙂 🙂

jolajola81 napisał(a):
agusiakowalczyk magnez mysle ze ci nie zaszkodzi a jesli chodzi o no-spe to mi lekarz juz nie kazal jej brac. tak jak piszesz to rozkurczowe to nie poczujesz skurczy 😜 jak by sie mialo zaczac.

Nie przejmujcie się dziewczyny tą no-spą. To jest łagodny lek rozkurczowy i na pewno nie spowoduje, że nie poczujecie prawdziwych skurczy 😉
Ja do samego końca brałam cordafen (znacznie mocniejszy niż no-spa) a wierzcie mi - siła skurczy porodowych mocno mnie zaskoczyła 🤢
Było tak jak powiedział mój gin - PRAWDZIWYCH SKURCZY PORODOWYCH NIE JEST W STANIE ZATRZYMAĆ ŻADEN LEK ROZKURCZOWY (no może za wyjątkiem leków aplikowanych w szpitalu w wyjątkowych przypadkach)
Tak więc, jeżeli no - spa przynosi wam ulgę to bierzcie ją nadal. Ale jeśli nie ma większych wskazań do jej zażywania, to na pewno lepiej będzie ją odstawić, po co ingerować niepotrzebnie w organizm

Hej!!! Doczytałam...

Dziś na SR było ćwiczenie oddechów i parcia w czasie porodu... No i pan ordynator był i strzelił wykład o patologicznych porodach i zabiegowych - mam nadzieję, że nas to ominie, bo strasznie to wszystko brzmiało 🤢 🤢 🤢 Pozytywna wiadomość... w szpitalu w którym będę rodzić pan ordynator wprowadził gaz rozweselający ... bezpłatnie......super, trzeba będzie spróbować 🙂 Oczywiście mój m jak zwykle zadał durne pytanie.. czy on też będzie z tego gazu mógł korzystać 🤪 - no jakby mu to było najbardziej w czasie mojego porodu potrzebne..... Ja mu chyba zacznę gębę kneblować na czas SR... co zajęcia to więcej jego pytań a personel ma ubaw.... 😮 😮 😮

DZIEŃ DOBRY 🤪 😎

Wstałam o 6 i jakoś nie potrafię zasnąć 😠 😠 Może dlatego, że trochę głodna byłam..
Zatem zjem i może jeszcze usnę na chwilę, no a jak nie teraz to strzelę se drzemkę w dzień (a raczej tego nie robię, bo ciężko mi usnąć i szkoda dnia 😁 😁) Hmm.. 😁 😁 😁 😜

• Mamusia
Dzień dobry 🙂
Ja Andzelika podobnie jak Ty obudziłam się wcześniutko, tylko,że nie o 6 a o 4 i to oczywiście z głodu.... 😮 😮 😮
Zanim mąż na 7 do pracy wstał to ja już mu zrobiłam magnez bo pije na skurcze, kanapki do pracy, nastawiłam rosół i zaczęłam prasować....Co prawda wczoraj wcześniej bo o 21 usnęłam, ale ja zawsze byłam śpiochem i lubiłam pospać i nawet jak o 18 poszłam spać to wcześniej niż o 6-7 nie wstawałam a dziś to był szok....
A teraz już się czuję jak by była jakaś 12-13, a tu dopiero po 8 😮 Do wizyty jeszcze pół dnia bo mam na 16 , chyba teraz drzemkę utnę....

Dzień Dobry!!

Pati - jaki brzusio w avatarku 🤪

Ja też coś spać nie mogę... m odprawiłam o 6 do pracy i chwilkę pokimałam ale to nie było konkretne spanie... chyba zaraz się zbiorę i pójdę na śniadanko do babci 🙂

Madalena -fajnie, że to doktor do Was przychodzi a nie wy do niego 🙂

Miłego Dnia Mamusie 🙂