Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/855/dsc00099m.jpg/][IMG]http://img855.imageshack.us/img855/9637/dsc00099m.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]
DZIEŃ DOBRY 🙂 🙂 🙂
I PÓKI CO ZMYKAMY PÓŹNIEJ JESZCZE ZAJRZYMY
DZIĘKUJEMY ZA WSPARCIE 🙂

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Dzień Dobry dziewczynki 🙂

Ja juz po KTG i po badaniu 🙂 szyjka nadal skrocona glowka mocno przyparta ale jeszcze rozwarcia nie ma 🙂 KTG w pozadku 🙂 za tydzien w poniedzialek znowu idziemy sie badac i lekarz powiedzial ze jak do tego czasu nie urodze to pryszly wtorek lub sroda bedziemy cos kombinowac z porodem 😁 😁 Juz sie nie moge doczekac :P

• Mamusia
DZIEŃ DOBRY 🙂
My już po usg i ktg 🙂
Mała spora już bo niby 3700,a może i więcej jak to lekarz powiedział....
Łożysko 3 stopień dojrzałości wód płodowych niby już nie za wiele w związku z tym wstępnie miała zgłosić się do szpitala w środę bo lekarz powiedział,że nie m już na co czekać, jednak miałam bardzo uważnie obserwować ruchy Nadii, po ktg lekarz zmienił zdanie i powiedział,że jutro rano mam się na oddział przyjąć 🙂Tętno było 130-150. Jednak wykres był "wąski" i mała była mało aktywna wię może to dlateo 🤨 🥴
Nie wiem kiedy planuje cesarkę ani nic bo nie powiedział nic a nic 🤢 Troskę to takie nie wiem jakie nie wiem jak się nastawiać, właściiwie nic już nie wiem. Mam nadzieję,że jutro mnie oświeci doktor łaskawie w szpitalu i uchyli rąbek tajemnicy ....
A co z Divianką w niedzielę i dziś chyba nic nie pisała....Przeoczyłam coś???

lydziaa84 napisał(a):
siehankowa napisał(a):
lydziaa84 napisał(a):
Mój synek wpadł w pierwszy nałóg- smoczek 🙂

hehe, to witamy w klubie 😉 nałóg nałogiem, ale jednak troche ułatwia życie 😉

oj ułatwia, ułatwia 🙂
Powiedz mi Ksawier od początku spał Ci tak długo w nocy?

pierwszą noc w domu budził się średnio co 1,5 godz., bo co chwile chciał cycka - ale nie że był głodny, tylko po prostu chciał podoić 😉 ale jak wprowadziliśmy smoczek, to nauczył się dłużej spać i teraz tak średnio budzi się co 2,5 - 3 godz, a czasem nawet i 4 wytrzymuje 🙂 i widzę, że ma już swoje ustalone godz. jedzenia.

• Mamusia
hej dziewczynki nie odzywalam sie bo nie mialam netu. Ja nadal w dwupaku.
Moniq widzisz bylas pierwsza gratulacje ogromne. Corcia sliczna.
Ja wczoraj bylam na ktg wychodzily nieregularne skurcze ale ich nie czulam. /rozwarcie na 1 palec. W nocy brzuch bolal i myslalam ze juz ale potem przeszlo. Polozna powiedziala ze jeszcze max 2 dni. zobaczymy co z tego bedzie.Jutro kolejne ktg. Trzymajcie kciuki moze sie w koncu uda 🙂

lydziaa84 napisał(a):
Daniela- ja też chcę swoje jeansy, ale na razie nie ma szans 🤨

ja tez chce 😁 bo mimo, że wchodze w swoje ciuchy sprzed ciąży, to nie mam odwagi założyć jeansów - moje krocze jeszcze na to nie pozwala 😜 chociaz po mału zaczynam już siadać na miękkim, więc chyba się goi 🙂

_Evelina_ napisał(a):
hej dziewczynki nie odzywalam sie bo nie mialam netu. Ja nadal w dwupaku.
Moniq widzisz bylas pierwsza gratulacje ogromne. Corcia sliczna.
Ja wczoraj bylam na ktg wychodzily nieregularne skurcze ale ich nie czulam. /rozwarcie na 1 palec. W nocy brzuch bolal i myslalam ze juz ale potem przeszlo. Polozna powiedziala ze jeszcze max 2 dni. zobaczymy co z tego bedzie.Jutro kolejne ktg. Trzymajcie kciuki moze sie w koncu uda 🙂

to trzymam kciuki 🙂

• Mamusia
Paninka napisał(a):
Pati to super wiesci!!!! a pytalas moze lekarza o ta biala wydzieline...( bo chyba Ty pisalas ze u Ciebie sie pojawia czy znowu cos pomieszalam? ☺️ ) u mnie byla w sobote troche, wczoraj nic a dzisiaj znowu i to wiecej niz w sobote 🙃

Nie pytałam o tą wydzielinę, zapomniałam 😞 Ale ja dziś też z rana miałam jej dość sporo.i takwłaściwie 3 lub 4 dni więc myślę,że może to ten czop????...

ja juz po obiadku - dzis szpinak z makaronem 🙂 a teraz idę robić zapiekany ryż z jabłkami, bo mam smaka na coś 😉 a pózniej czas na spacerek - oby tylko pogoda się nie popsuła, bo cos sie chmurzyć zaczyna... 🤨

• Mamusia
Pati to trzymam kciuki żeby była szybka decyzja o cesarce i żebyś miała już niedługo maleństwo przy sobie 🙂

Evelina to może póki jeszcze jesteś ''na nogach'' to wstaw swoje zdjęcie z brzucholem. Jutro może go nie być 😜

Ja czuję, że u mnie to się grubo przedłuży. Moja mama urodziła mnie 2 tygodnie po terminie, podobno byłam tak tłuściutka, że nie mogłam oczu otworzyć 😁
Też już nie mam siły, ale tak się panicznie boję porodu, że w sumie mi nieśpieszno. Ale również ciężko i niewygodnie i chciałabym urodzić. Wiem, że gadam jak potłuczona 🤔 ☺️

Idę robić obiadek: makaron z łososiem 😜

• Mamusia
U nas na biadek był rosołek mąż zadbał abym za wiele się nie najadała, bo nie wiadomo co ten nasz lekarz wykombinuje jutro....A lepiej mieć luźniej w kiszkach i tak wieczorem planuje zaaplikować czopek glicerynowy, aby oczyścić sobie brzuszek z jedzonka 🙂
Dziewczynki mamusie z dzieciątkami mam pytanko po jakim czasie należy udać się z maleństwem na pierwszy spacer?
Bo właśnie rozmawiałam z męza bratem i oni mają 3 tygodniowego synka i nie chodzą z nim na spacer bo podobno po miesiącu dopiero można 🤢 Nie wiem czy to wymysł ich lekarza niby czy przesadna ostrożność 😮 😮 😮gana temperatura w domu dla takiego maluszka???
Bo u nas w domu to raczej ze 20 stopni więcej nie ma, a on dziś mówi,że 26 stopni to normalna temperatura dla takiego brzdąca 😮 😮 😮
Ja myślałam,że spacer to około 1 tydzień życia a temperatura to aby dziecko do normalnych warunków w domu przyzwyczajać , wiadomo unikać przeciągów itp.
Sama już nie wiem ...

• Mamusia
Pati123 mi tesciowa gada ze o 2 tyg na spacer ale ja jak tylko pogoda pozwoli to od razu po wyjsciu ze szpitala zamierzam na krociutkie spacerki wychodzic, z kazdym dniem je wydluzajac...a temperatura u nas w domu to okolo 22-23 stopni i do takiej bede mala przyzwyczajac...tak jak piszesz bez przeciagow i wielkich roznic w temperaturze ale nie wyobrazam sobie dogrzewac mieszkanka do 26 stopni... 😮 😮 jak dla mnie to zdecydowanie za duzo ale moze niech jakas doswiadczona mama sie wypowie 😉

Ja myślę że 20st to normalna temp, nie za dużo, nie za mało.
Co do spacerów teraz mamy lato i jak nie leje to myślę że można śmiało wychodzić na spacery. Jak urodziłam Gabi to była zima i w sumie najpierw ją "wietrzyłam" przy okienku tzw werandowanie chyba to się nazywa i jakoś po 2tyg wyszłyśmy dopiero na pierwszy spacer więc stosunkowo późno,

Dzień Dobry 🙂
U nas przed wyjściem ze szpitala lekarka pediatra powiedziała, że zaleca żeby wychodzić na spacerki codziennie no chyba, że jest duży wiatr czy deszcz to wtedy wiadomo, że nie ma jak. I nic nie mówiła,że dopiero jak mały skończy miesiąc tylko już od razu po wyjściu. No tylko ja jak wyszłam na pierwszy spacer to tak na 30 min i z każdym dniem wydłużałam okres czasowy. I teraz z Szymkiem spacerujemy tak po 2 godz dziennie przy ładnej pogodzie. Wg. mnie to duża przesada czekać aż dziecko skończy miesiąc.

Hej 🙂

Dziękuję dziewczynki za życzenia 🙂

Co do spacerków. My wyszliśmy jak Julka miała tydzień, ale poprostu wcześniej lało 😮
A co do temp. u nas bywa róznie. Z reguły w sypialni mamy chłodniej, ale i dzieci wtedy lepiej śpią.
Raczej przyzwyczajamy Julkę do warunków panujących w domu, niż warunki do Julki 🙂 🙂 🙂

A i Joan gratuluje 🙂 🙂 🙂

Pati zyczę ci byś szybko zobaczyła swojego maluszka. Tobie to się ten poród (cc) nalezy jak mało komu 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
marta-lion napisał(a):
Hej 🙂

Dziękuję dziewczynki za życzenia 🙂

Co do spacerków. My wyszliśmy jak Julka miała tydzień, ale poprostu wcześniej lało 😮
A co do temp. u nas bywa róznie. Z reguły w sypialni mamy chłodniej, ale i dzieci wtedy lepiej śpią.
Raczej przyzwyczajamy Julkę do warunków panujących w domu, niż warunki do Julki 🙂 🙂 🙂

A i Joan gratuluje 🙂 🙂 🙂

Pati zyczę ci byś szybko zobaczyła swojego maluszka. Tobie to się ten poród (cc) nalezy jak mało komu 🙂 🙂 🙂

😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘

u nas temperatura w domu to tak 20 - 22stopnie. A na spacer wyszliśmy w 4 dobe Ksawiera 🙂 ja chciałam zaraz po wyjściu ze szpitala, ale nie miałam siły 😉 a teraz spacerujemy co dziennie po ok 2 godz 🙂