Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Aaaaaa czyli mój jabłecznik zadziałał na Jolę 🤪 🤪 🤪
Po śniadanku delektowaliśmy się pierwszym kawałkiem 🙂
Gratuluję 🙂 🙂 🙂

Choć może ma moc wieloosobową bo chętnych sporo....hmmm 🙂
Trzymam za Was kciuki Kochane 😘

To jutro może zrobię kolejny... 😎

Eleeza
już kilka razy czytałyśmy tu, że do porodu daleko
a potem...
Moniq też miała nie rodzić w tym tygodniu wg położnej 😉
Trzymam za Was kciuki!!! Wy z Liwcią macie moc 😁

Dzień dobry 🙂 🙂
Nie zaglądałam, bo Kuba jest na weekend, więc chciałam się nacieszyc 🙂 No, ale dziś już jedzie 😞

JOLA OGROMNE GRATULACJE 😘 😘 😘

No a ja mam w końcu jakieś oznaki porodu 😁 Czop dalej odchodzi, brzuch mi się nareszcie obniżył i wczoraj wieczorem miałam pierwsze skurcze. Co prawda chyba nie aż tak bolesne, ale do bezbolesnych nie należały 😁

• Mamusia
Daniela boli, czasami bardzo szczegolnie jak mi pod zebra nozki pcha ( mam wrazenie jakby mialy nie wytrzymac i popekac) albo glowka mariolke dreczy...czasem lezka mi sie pojawi ale ciesze sie z kazdego ruchu... juz pisalam ze nie wiem czy bedziemy mieli kolejne dziecko i moze dlatego "delektuje" sie kazda chwila w ciazy 😮 🙃 😁

• Mamusia
hej brzuszki, mamusie i Maluszki 🙂

u nas dziś trochę lepiej, bo wczoraj zastosowałam drastyczne znęcanie się nad dzieckiem 😁 i zaserwowałam mu dłuższą chwilę BARDZO energetycznego skakania na piłce 🤪 🤪 ale pomogło i mały zmienił pozycję dzięki czemu trochę mniej mnie dziś boli.

i co ja widzę kolejne Sierpniowe maleństwa 🤪 🤪 🤪
Carla Gratuluję !!! To Ci się niespodzianka trafiła

Jola gratuluje !!! 🤪 🤪 🤪 🤪

I wszystkim życzę miłego wieczoru 😁

Pati123 napisał(a):
Ja tylko dostałam sms od Agnieszki z info o porodzie a teraz nic się nie odzywa 😞

Pati ja jakiś czas temu napisałam do Niej sms-ka ale nie dostałam odpowiedzi
i nie chcę się narzucać...
Mam nadzieję, że wszystko ok.

My jutro mamy kolejne KTG...jakoś nie lubię tego badania...
zawsze ten mój Maluch kombinuje coś w trakcie i mnie stresuje 🤢

• Mamusia
Eleeza napisał(a):
Witajcie Mamusie

Pije mikstury i herbatki przyspieszające dojrzewanie szyjki, bo jedyne co mogłyśmy zrobić w tej sytuacji to doprowadzić do sytuacji, że stawię się w szpitalu z szyjką gotową do porodu i nie będą wywoływać porodu tylko poobserwują mnie i dadzą mi kilka dni na to, żebym urodziła bez wywoływania.

a co za herbatki pijesz?? bo ja czuje że u mnie też będzie problem ze skracaniem i rozwarciem. bo wszystko idealnie trzyma i brak skurczy (nawet przepowiadających 😠:angry 🙂

• Mamusia
mapa napisał(a):
Pati123 napisał(a):
Ja tylko dostałam sms od Agnieszki z info o porodzie a teraz nic się nie odzywa 😞

Pati ja jakiś czas temu napisałam do Niej sms-ka ale nie dostałam odpowiedzi
i nie chcę się narzucać...
Mam nadzieję, że wszystko ok.

Ja też pisałam jakiś czas temu, ale cisza 🥴

• Mamusia
Tak lydzia wychodzi na to,że Nadia wrodziła się do mnie i nie będzie raczej filigranowa 🙂
Choć tak do końca w te pomiary z usg jakoś nie wierzę....
Ja też zmykam już dziś. Czas się przygotować do jutrzejszego wyjazdu 🤪 🤪 🤪
Nie zabieram ze sobą już laptopa więc nie będę miała z Wami kontaktu jak tylko coś się wyklaruje na pewno do którejś sms napiszę 🙂
A wszystkim Mamusiom życzę nieprzewidzianych i szybkich oraz bezbolesnych wypakowań i mam nadzieje,że jak następnym razem do Was zajrzę nie tylko ja będę już wypakowana, ale każda z nas będzie już mamusiom i tym samym cała nasza tabeleczka na sierpnióweczkach będzie wypełniona 🙂 🙂
Jest to dość realne ponieważ u mnie po cesarce trzymają 6-7 dób jak jest wszystko ok więc kochane macie troszkę czasu więc proszę się wypakowywać 🙂 🙂 🙂

DOBRANOC

Oooooo Jola - gratuluję 🙂 Doczekałaś się 🙂

Existence - odpowiedziałam na apel...... chyba większość rzeczy spakowałam, jeszcze tylko kosmetyki i suszarka do włosów..

Pati - powodzenia 🙂

jola gratulacje! !!!!!!!
pati mi tydzien przed porodem usg wykazalo.ze wiktor ma juz 4100-4200 a urodzil sie 3750 🙂 🙂 tak wiec jestesmy przykladem ze jednak.usg sie myli i to sporo 🙂
magdalena rozumiem twoj bol. Moj maly jak na poczatku mialam malo pokarmu to potrafil przy jednym cycu 2 godziny siedziec. Az sie polozna dziwila bo takie ssanie sobie wyrobil ze mi malinki na sutkach zrobil - bolalo strasznie. Ale wracajac do nocek to.wlasnie tez nie spal cale.noce od 18 do 5 rano wojowalismy az zrobilismy glosny dzien czzyli tv caly dzien i odwiedziny. Bylam wykonczona ale od tego dnia spi w nocy a w dzien jest bardzo aktywny. Trocue drastyczna metoda ale teraz i dzidzia i my jestesmy szczesliwi 🙂 bo juz depresje lapalam a maz tez z sil opadal bo musial malego pol nocy nosic, ja jeszcze nie bylam w stanie. Bedzie ok 😉

Wpadlam na sekunde i lece do wyrka bo maly juz jakis czas spi to ja tez.musze 🙂
wszystkim mamusiom ktorym ne gratulowalam to gratuluje i zycze cierpliwosci a nierozpakowanym zycze slodkich snow i szybkich porodow.
A mamusie rozpakowane - czy wy macie czas zeby cos w domu zrobic? ? Bo ja nic nie moge zrobic. Jak odchodze od malego to jest placz. Ledwo prysznic biore ale to i tak jest przy nim tatus. Nie wiem.co.to bedzie jak maz do pracy wroci. Dzis wytarlam kurze z mebli i juz koniec roboty. Jak wy sobie radzicie?