Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

marta-lion Ale on nie musi o tym wiedzieć, że nie wiedziałaś 🙂 🙂 🙂 To życie mu sprawiło prezent nieświadomie 🙂 🙂 pomyślnej wizyty, będę uciekać bosię jeszcze okaże że mój nawet obiadu nie dostanie 😁

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
karolcia12345i napisał(a):
Ja niby prację w dużej międzynarodowej firmie, ale nawet brutto tyle nie zarabiam 🙂 🙂 🙂 może czas się przekwalifikować 🙂 🙂 właśnie dlatego pytam jaka branża, bo ja nawet nie wiem gdzie można tyle zarobić. Wiem że przedstawiciele medyczni tyle zarabiają, ale tutaj moja ekonomiczna głowa odpada bo wiem tyle, że istnieje witamina C hehehe

no ja wcześnie właśniej w tej firmie byłam przedstawicielem tylko nie medycznym a w branży reklamowej.Nie tylko medyczni tyle zarabiaja.Czasami z prowizją i 4 tysie się zarabiało,potem jak zostałam kerownikiem i siedziałam w biurze,nie było już czasu na sprzedaż,więc pensja spadła. 🥴

Zawsze chciałam pracować w agencji reklamowej, to o wiele bardziej interesująca praca niż moja, a napisz jeszcze jakie wykształcenie jest potrzebne żeby wogóle na rozmowę zaprosili. Ja mam mgr z zarządzania na wydziale ekonicznym, czy potrzebne jest bardziej wykształcenie np.plastyczne itp.??

No chyba zmienię branżę, u mnie ponad 4 tysiące i to brutto to managerki zarabiają ( śmieszne bo przychodzą do mnie żebym im powiedziała co i jak a później to przekazują zainteresowanym osobom) z tym że ja zarabiam 1/2 tego co one, trochę niesprawiedliwe. A poskładam CV zobaczymy może się coś uda załapać.

• Mamusia
Zawsze chciałam pracować w agencji reklamowej, to o wiele bardziej interesująca praca niż moja, a napisz jeszcze jakie wykształcenie jest potrzebne żeby wogóle na rozmowę zaprosili. Ja mam mgr z zarządzania na wydziale ekonicznym, czy potrzebne jest bardziej wykształcenie np.plastyczne itp.??

Pewnie zalezy gdzie,ja jak sprzedawałam to tylko leklamy na portalach internetowych,więc ty jedziesz do klienta i pokazujesz mu co i jak i sprzedajesz mu reklamę na rok i wsio,resztą zajmuje się grafik,tworzy reklamę i reklama działa;-) więc nie musisz mieć wyksztaucenia plastycznego np.
Poza tym jak zaczynałam pracę w tej firmie to miałam 20 lat i dopiero zaczynałam studia,jak zostałam kierownikiem to też jeszcze nie miałam wykształcenia wyższego, więc na moim przykładzie widać że nie zawsze studia i tytuł mają sie adekwatnie do stanowiska i zarobków. 🥴
🥴

Ale super !! To że wykształcenie nijak ma się do zarobków to się sama przekonałam, z resztą znam dziewczyny po mgr które nie mogą się nigdzie zahaczyć i pracują na umowę zlecenie. Poskładam parę CV oczywiście po urodzeniu bobasa i zobaczymy, może uda mi się znaleźć coś fajnego, chyba że dyrcio będzie chciał mnie zatrzymać i mi da giga podwyżkę hehehe.Życie pokaże jak bedzie. Ale na rozmowie nikt mnie nie zabije więc z ciekawości poskładam i zobaczę jak będzie się dalej układać.

• Mamusia
witajcie mamcie 🙂
dziś rano spojrzałam prze okno i się załamałam- spadł śnieg :/ ale na szczęście nie jest zimno i mam nadzieję, że prędko zniknie
marta-lion powodzenia u lekarza- daj znać jak było 🙂
Co do tzw dnia mężczyzny- my go nie obchodzimy u nas jest dzień chłopca (ps. dnia dziewczynki też nie ma to czemu panowie mają mieć dwa święta a my tylko jedno :P)

• Mamusia
k8_online napisał(a):
jolajola81 u mnie dzisiaj także pizza - pieczareczki, papryczka, pomidorek, cebulka... mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmniammmmmmmmmmmmmmmm
🤪 🤪 🤪 🤪 uwielbiam!

powodzonka w przygotowaniu!

No wlasnie i wszystkiego duuuuzo.... kupie chyba jeszcze takie pomidory w puszcze pokroje je i tez dodam a na wierzch swieze. 🙂

• Mamusia
Ale super !! To że wykształcenie nijak ma się do zarobków to się sama przekonałam, z resztą znam dziewczyny po mgr które nie mogą się nigdzie zahaczyć i pracują na umowę zlecenie. Poskładam parę CV oczywiście po urodzeniu bobasa i zobaczymy, może uda mi się znaleźć coś fajnego, chyba że dyrcio będzie chciał mnie zatrzymać i mi da giga podwyżkę hehehe.Życie pokaże jak bedzie. Ale na rozmowie nikt mnie nie zabije więc z ciekawości poskładam i zobaczę jak będzie się dalej układać.

No pewnie pochodzić na rozmowy nigdy nie zaszkodzi;-)a może coś fajnego się trafi.A ty w jakiej branzy pracujesz,bo nie wiem czy nie pisałaś,czy nie doczytałam.
A z ciekawości ile masz lat?

• Mamusia
k8_online napisał(a):
malstep jesteś z Łodzi - jaki świat mały 🤪 powiedz proszę do jakiego lekarza chodzisz, no i gdzie planujesz zrobić połówkowe usg? hm? 🤪

ale super! 😁

O fajnie ,nie dojrzałam że jesteś z Łodzi.Chodzę od początku ciąży do Prima Medu na Matejki,tam mam lekarza który jest lekarzem w Matce Polce ,a tam chce rodzić i wiem że pomoże mi przy porodzie.Dr.Krekora sie nazywa.Bardzo polecam tą klinikię i tego lekarza,jakby co.I tam tez będę połówkowe robić,maja bardzo dobry sprzęt z tego co wiem. A Ty gdzie chodzisz?

• Mamusia
Hej dziewczyny!
Jak to zwykle bywa, nic nie może być proste dla Inez 😞
Piszę do Was nadal z Norwegii. Niestety pogoda nie pozwoliła mi na wylot. Była śnieżyca razem ze sztormem, zamknęli mi dwa mosty po drodze (z powodu wiatru), potem złapaliśmy gumę, ja z tego wszystkiego wymiotowałam jak kot, no i... nie zdążyłam na samolot 😞 😞 😞 😞 😞
Więc zamiast delektować się kapuśniakiem i polskim pączkiem, siedzę i robię obiad dla męża. Do Polski (jak Bóg da) lecę z mężem za 2 tygodnie.
Wczoraj byłam tak wycieńczona tą przygodą, że jak wróciliśmy to cały dzień przespałam, dlatego dopiero teraz zabieram się za zaległości forumowe.

Mam nadzieję, że u Was lepiej 🙂

• Mamusia
k8_online napisał(a):
Ja chodzę do dr Krasomskiego z Matki Polki, a usg robiłam w Diasonie na Radwańskiej, też mają super sprzecik także jestem zadowolona - także tam wybieram się na połówkowe 🙂

Diason bardzo dobry wybór;-) USG robi Ci dr.Szaflik może?

• Mamusia
malstep napisał(a):
Pati123 napisał(a):
Chodzi mi o inne rzeczy niż te które piszecie 😞 😞 😞 😞
Ja wcześniej zarabiałam np 1800 netto w listopadzie dostałam podwyżkę na 2650 netto i dodatkowo w grudniu dostałam 10000 premii...W grudniu poszłam na zwolnienie ...
Wzięłam dwie wypłaty po podwyżce i premie i jestem ciekawa czy to jest brane pod uwagę czy nie?
Jeżeli któraś jest na prawdę zorientowana proszę o info i konkrety

Jeśli w grudniu poszłaś na L4 to do wypłaty na L4 wliczą ci ten jeden miesiąc po podwyżce i 11 miesięcy przed podwyżką,( więc wiele ta pensja się nie zmieni ,będzie niewiele wyższa niż ta z przed podwyżki)razem wyliczą średnią z ostatnich 12 miesięcy przed chorobą-czyli w twoim L4 na ciąże.Ja żeby wiedzieć jaką będę miała kasę na l4,wzielam sobie wydruk z ostatnich 12 miesięcy z konta moich wypłat,wyliczyłam z nich średnią.Mi wyszło np;2800 na rękę,potem podzieliłam to przez 30 dni żeby wyszła dniówka,i dniówkę pomnożyłam razy np.28 dni bo tyle miał dni luty,i wyszło dokładnie tyle ile mi zapłacili.Teraz pomnożę tą samą dniówkę ale przez 31 dni,botyle ma marzec.Kumacie? tak to się włśnie liczy.i nie co miesiąc wyjdzie wam ta sama kasa.

A co z tą premią wliczy się???

• Mamusia
malsep śliczny masz brzucholek 🙂
inez bardzo mi przykro...
Odnośnie wykształcenia ja jestem pedagogiem specjalnym, a pracuję w edukacji tylko,że jestem dyrektorem oddziału i zajmuje się marketingiem 🙂 A przed pracą nie miałam w ogóle styczności z marketingiem i wszystkim tym czym sie zajmowałam dopóki na L4 nie poszłam....
Właściwe podobnie jak malsep moja praca niesamowice stresująca, ale ja chciałam pracować, tylko lekarz zabronił mi ze względu na zagrożoną ciążę i całą masę dolegliwości które miałam...