Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
malstep napisał(a):
Diason bardzo dobry wybór;-) USG robi Ci dr.Szaflik może?

Nie usg robił mi dr Grzesiak (z tego co wiem pracuje tez w Salve) bardzo przyjemny młody człowiek, 20 minut mnie oglądał przez usg - smieszny i sympatyczny, ale i doskonały specjalista! a przede mną z gabinetu od niego wychodziła Anna Przybylska (hihihihihihi 🤪 🙂 )

ale brzuszek masz już ładny 🙂 🤪 na pewno jestes w 15 tyg i znasz płeć...hm.. moze brzuszek.net coś Ci źle liczy... 😮

dzień dobry brzuszki
nie było mnie tylko wczoraj o tu tyle do nadrobienia.Ja nie czuje się najlepiej,Od wczoraj boli mnie tak jakby praw jajnik,tak mnie coś kłuje.I troche się tym denerwuje.Moja pani doktor jest na urlopie i ogólni kicha.Nie wiem,czy mogę wziąść no-spe??Miała,może któraś z was takie dolegliwości??Staram sie jak najwięcej leżęc.A wizyte mam 21 marca 😞

• Mamusia
k8_online napisał(a):
malstep napisał(a):
Diason bardzo dobry wybór;-) USG robi Ci dr.Szaflik może?

Nie usg robił mi dr Grzesiak (z tego co wiem pracuje tez w Salve) bardzo przyjemny młody człowiek, 20 minut mnie oglądał przez usg - smieszny i sympatyczny, ale i doskonały specjalista! a przede mną z gabinetu od niego wychodziła Anna Przybylska (hihihihihihi 🤪 🙂 )

ale brzuszek masz już ładny 🙂 🤪 na pewno jestes w 15 tyg i znasz płeć...hm.. moze brzuszek.net coś Ci źle liczy... 😮

nie nie wszystko ok.dziś właściwie zaczął mi się 16 tc,nie wiem jak ten brzuszek to przelicza.Znam płeć na 90 %,mój lekarz powiedział że na chłopaka z USG wcześniej da się poznać,i że jest prawie pewien że będzie syn.Ja też coś tam niby widziałam na tym USG,jak mi wytłumaczył,więc myślę że ma racje.No ale zobaczymy co to w tym moim brzuchu siedzi 😁
a brzuchol sam mnie zdziwił jak go zobaczyłam na zdięciu,ogólnie zaczynam robić się duża 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
No właśnie co do brzuszków to pokażcie swoje 🙂 🙂 🙂 🙂
taka ciekawa jestem jakie macie. hehehehe. Pooglądamy i pooceniamy sobie nasze brzuchelce.
Jestem jeszcze czasem na forum u dziewczyn z Wrześnie-bo tak mi lekarz na początku wyznaczył termin,i tak mamy szał z pokazywanie fotek naszych brzuszków.
No dawać dziewczyny,pokazywać i chwalić się 🤪 🤪 🤪

karolcia12345i napisał(a):
Wracając do wieku to ja mam 26 lat(pod koniec grudnia 27) i dopiero pierwsze maleństwo

to tak jak ja 🙂 z tym że ja majowa dziewczynka jestem 😜

• Mamusia
siehankowa napisał(a):
malstep, śliczny brzusio 🙂 mój jest chyba tej samej wielkości 🙂 nigdy nie miałam tak dużego brzucha 😜

no a co jeszcze przed nami 🤪 🤪 🤪
ale choć nigdy bym wcześnie tego pewnie niepowiedziała,to JESTEM DUMNA ŻE MAM TEN BRZUCH 😁 😁 😁
Pokaż swój;-)

Ja się przyłączę do zdjęć brzuszków, ale chyba już jutro 🙂 🙂 🙂. Dziś zaraz trzeba wykąpać dzieci, a potem szykować się na wizytę.

Powiem wam, że dziś jestem jakoś wewnętrznie przekonana, że to chłopiec 🙂
No ale zobaczymy...

• Mamusia
marta-lion napisał(a):
Ja się przyłączę do zdjęć brzuszków, ale chyba już jutro 🙂 🙂 🙂. Dziś zaraz trzeba wykąpać dzieci, a potem szykować się na wizytę.

No ale zobaczymy...

jak wrócisz od razu czekamy na informację!!!!!! 🤪 🤪

Cześć mamusie!! W końcu trochę nadrobiłam zaległości w czytaniu...uff ciężko było...Malstep, aż dziw bierze, że jesteśmy na tym samym etapie ciąży... u mnie prawie nic nie widać jeszcze..A we wtorek gin powiedział, że jeszcze długo u mnie nie będzie sterczał brzuszek, bo widzi po sylwetce, że niby nie będę miała dużego brzuszka...hmm lata praktyki i oglądania... Swoją drogą dalej nurtuje mnie ta mniejsza główka o sześć dni ..po cholerę mi to mówił, skoro to nic ważnego..teraz tylko myślę o tym...

• Mamusia
marta-lion napisał(a):

No ale zobaczymy...

Daj znac od razu jak wrocisz ja tez jestem ciekawa 😜

Kobietki ile stron zapisałyście...
Przeczytałam i już nie pamiętam co chciałam napisać 🤔

Ja mam właśnie tak, że na L4 dostałabym więcej niż obecnie dostaje...
ale na razie pracuję 🙃

marta-lion trzymam kciuki za wizytę 🙂

• Mamusia
A ja niestety zamiast 2650 mam 2080 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞
Ale jak tak się nad sobą rozczulałam i opowiadałam o tym zajściu mojemu mężowi mój kochany bobasek mnie posmyrał po brzusiu 🙃 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁
Wtedy mój mąż powiedział,że dzidzia mnie smyra i mówi mi nie martw się mamusiu 🙂
Tak mmie to rozczuliło,że dałam sobie spokój 600 zł to nie fortuna i jakoś tam wytrzymam 🙂
marta lion , życzę Ci aby to był synunio 🙂

• Mamusia
Dziewczyny w końcu udało mi się nadrobić 55(!) stron zaległości 🙂

Przewinęło się kilka tematów, więc piszę.
Po pierwsze marta-lion tak jak inne dziewczyny czekam z niecierpliwością na wiadomości o siusiaku 😁 Czuję się dobrze, dziękuję, wczoraj bardzo wymiotowałam, ale to chyba ze stresu, dziś jest o wiele lepiej 🙂

Po drugie WITAM NOWE MAMUSIE!

Pisałyście o imionach, ja mam na razie dla dziewczynki Maja, Anna lub Magdalena. Dla chłopaka żadnego pomysłu, bo albo mojemu mężowi się nie podobają albo mi się źle kojarzą. (Jak pisałam wcześniej, myśleliśmy o Mikołaju). Czuję, że to będzie córcia (tak również twierdzi wróżka Eleeza) 🙂 więc może nie będę miała problemu.

Co do imion Anna i Agnieszka. Anna to moja siostra (najlepsza na świecie) a ja to Agnieszka-szczęśliwa mężatka i przyszła mama 😜 😜 😜

Co do wieku, to jestem styczeń '84 więc mam 27 lat 🙂

Od początku ciąży przytyłam 3kg i mam podobny brzuszek do malstep, zrobię jakieś fajne zdjęcie i wrzucę 🙂
Ciśnienie mam zawsze w normie.

No to chyba o wszystkim napisałam 😁

Na temat l4 się nie wypowiem, bo nie pracowałam przed ciążą tylko szkoliłam język norweski w szkole. Z wykształcenia podobnie do jednej z dziewczyn mgr z zarządzania 🙂

• Mamusia
Pati123 jatez na poczatku mialam zagrozona ciaze, ale jak bylam ostatnio u lekarza to powiedzial, ze moge wrocic do pracy jesli chce, bo wszystko jest dobrze, ale moj maz nie chce zebym wrocila i tak mi placa jak siedze w domu a dzidzius jest najwazniejszy poza tym powiedzial, ze i tak do tej pracy nie wroce, bo nie oddal by dziecka do zlobka w sumie ja tez nie wiec napewno 3 lata posiedze w domu. a potem napewno drugie dziecko bedziemy planowac.

• Mamusia
Dziewczyny chcę jeszcze dodać, że jeżeli któraś z Was nie czuje się na siłach aby pracować lub wrócić do pracy, to lepiej tego nie robić. Wiem, że w dzisiejszych czasach ciężko znaleźć pracę, ale jeżeli coś stałoby się z maleństwem (tfu, tfu) to...same wiecie.
Najważniejsze to dobre samopoczucie i odpoczynek, bo nie jesteśmy już same i nie możemy myśleć tylko o sobie, prawda? 🙂

Dziewczynki naprodukowałyście tych stron 😁 😁 😁 jest co czytać 🙂

Ja kładę małą do spania bo rano trzeba wstać do przedszkola. Jeszcze pouczymy się wierszyka na rozpoczęcie WIOSNY 🙂

Co do brzuszków mój wydaje mi się jakiś taki duży jak na pocz.16tyg. Mam chyba ze 3 zdjęcia brzusia ale nie nadają się na wrzucenie tutaj (majtek wam pokazywać nie będę) 😁 😁 😁 ☺️
Może jutro uda mi się pstryknąć "coś" fajnego 🙂

Marta czekamy na wieści 😉

Hej dziewczyny już jestem po robocie. Widzę, że jeszcze marta-lion nie wróciła z wizyty lekarskiej bo się jeszcze nie odzywała. Też z ciekawością czekam na info co tam jej lekarz powie. Mam nadzieje, że wszystko będzie po jej myśli a dzidzia pochwali się siusiaczkiem 🤪