Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Monika gratuluję córeczki i życzę dobrej i przyjemniej podróży do Polski 🙂

Ja pościel wybrałam taką http://allegro.pl/posciel10-el-120x90-producent-czarkaz-i1531308004.html
Jeśli będzie dziewczynka to kupię różową dobranockę a jeśli chłpczyk to niebieskie słoniki. Jest jeszcze na Allegro taka pościel co się zwie baśń zielona lub zamek zielony ale nie mogę jej znaleźć z ochraniaczem na całe łóżeczko
tu fotka http://magictex.pl/resizeImage.php?w=800&url=18cf9c0904ceb22ce7825c8841570dd6.jpg

Monika gratuluję córeczki i życzę dobrej i przyjemniej podróży do Polski 🙂

Ja pościel wybrałam taką http://allegro.pl/posciel10-el-120x90-producent-czarkaz-i1531308004.html
Jeśli będzie dziewczynka to kupię różową dobranockę a jeśli chłpczyk to niebieskie słoniki. Jest jeszcze na Allegro taka pościel co się zwie baśń zielona lub zamek zielony ale nie mogę jej znaleźć z ochraniaczem na całe łóżeczko
tu fotka http://magictex.pl/resizeImage.php?w=800&url=18cf9c0904ceb22ce7825c8841570dd6.jpg

• Mamusia
Zgagę mam od początku ciąży 😞
Najpierw migdały pomagały, a teraz jak nie pomagają to po prostu staram się jeść bardzo małe porcje i nie pić zaraz po jedzeniu, ani nie kłaść się ponieważ to wzmaga tylko to wstrętne uczucie 🤨
Czasami jeszcze biorę tabletki wiem,że można Rennie brać 🙂

• Mamusia
a ja przed chwila wsunelam makaron sojowy i sajgonki...pycha 😜 😜 😜teraz poprawiam gofrem z dzemem jagodowym i bita smietanka 😜 😜 jak pomysle gdzie mi sie to odlozy to az glowa boli 😉

dzisiaj wkoncu dostalam od kolezanki z anglii urzadzenie do podsluchiwania serduszka dzidzi!!! jest super na szczescie sa dwa wejscia na sluchawki bo moj m. caly czas by mi zabieral i wogole bym nie posluchala!!! do tego przyslala mi sliczne 2 kompleciki dla maluszka (jeden bialy - sliniaczek kaftanik i spodenki a drugi niebieski - buciki rekawiczki czapeczka i sliniaczek!) takie malenkie ze szok 🤪 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
HEJ mamusie 🙂
pisałyście o skurczach mnie zazwyczaj łapią ale ud 🙂 pomasuje i przechodzi ale wiecie co zauważyłam wewnetrzne kostki mam mega napuchniete 😞nawet dziś w pracy dziewczyny to zauważyły 🙂
a dzień w pracy nawet spoko minął choć plecy zaczeły mnie poboleać i jak wróciłam z niej zjadłam obiad i poszłam spać 🙂 🙂 🙂
MIŁEGO WIECZORKU 🙂

_Evelina_ napisał(a):
siehankowa podaj linka do lozeczka jak znajdziesz.....

Na all jest dużo tego typu łóżeczek, np, takie 🙂 łóżeczko miś
są też z szufladą ... i ceny na all też są różne - jak patrzyłam to tak do 300zł można kupić już z materacem i wliczoną przesyłką 🙂 tak więc nie jest jeszcze tak strasznie 😉

Ja też dziś już po lodach, najpierw rolada lodowa 3 smakowa a przed chwilą Wiśniowy w białej czekoladzie pochłonęłam, mi pomagają na zgagę bardzo. Mi lekarka też mówiła że jak będzie mocna zgaga to Rennie można brać, ale nie za często tylko jak bardzo będzie męczyć, a widziałam że wyprodukowali Rennie Fruit i na ulotkach jest napisane że kobiety w ciąży mogą bez przeciwwskazań stosować.
monig1984 Jak byłam ostatnio na wizycie, to też mówiłam ze puchnę i czy to normalne i lekarka mi powiedziała, że jeśli w ciągu dnia puchnę trochę to nic strasznego, ale najgorzej jak się budzisz opuchnięta, a ja tak właśnie miałam, więc kazała mi zrobić jeszcze raz mocz i sprawdzić czy nie mam białka w moczu, bo wtedy jakieś leki by mi zapisała, ale nie miałam na szczęście i puchnięcie samo przeszło. Tylko czasami jak mocno zmęczona jestem to puchnę.
Uciekam DOBRANOC BRZUSIE

• Mamusia
Kobitki moje drogie...
Ja za wami nigdy nie nadążę...

W sumie w pracy do 16, a potem remont pełną parą...

Ale mam nadzieję, że nie bedziecie sie złościły jak porusze temat juz wczesniejszy?!

Byłam tu ze trzy dni temu i 120 stron to przerobienia to ogrom...

Ale jutro juz weekend wiec bede zagladac czesciej...

W sumie to moze teraz zapytam czy zncie jakies dobre kremy na rozstepy???
Coprawda u mnie w rodzinie nie wystepowaly, ale zwsze... Brzusio zaczyna mi rosnąć (powoli wchodze w 5 miesiąc) wiec chyba trzeba zacząc kombionować 😉

Może macie jakieś propozycje?

• Mamusia
angel69 tutaj dosyć często był ten temat poruszany. Ja naszczęście jeszcze nie zauważyłam u siebie zadnych rozstępów, ale pewnie z czasem przyjdą. 🙂
Ciekawe jak tam Crazzzyyy się czuje, bo chyba dzisiaj sie nie pojawiła????? Albo myknął mi gdzies jej post. 🥴 🥴 🥴
Mnie tez cos dzisiaj brzuszek pobolewa a własciwie okolice prawego jajnika i malutka jakas spokojniejsza. 🥴 Mam nadzieję, że u niej wszystko oki, a wizyta dopiero 11.04. 😞 Jeju o tej wizycie 11.04 to mam wrażenie ze pisze od poczatku ciąży tak mi sie ten czas dłuży 😜 😜 😜 😜 Ale ten tydzien to juz jakos zleci. W poniedzialek mam wizyte u internisty. bylam dzisiaj się zarejstrowac do okulisty a nie miła, starsza Pani w rejstracji sie mnie pyta czy jestem tu z polecenia włąśnie doktora ogólnego. Ja mówię, że nie, bo przeciez do okulisty nie trzeba skierowania. A ona do mnie ze najpierw mam iść do ogolnego bo nie wiadomo gdzie mnie skieruje czy do okulisty czy do neurologa więc narazie mnie nie zarejstruje 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 I w ten o to chory sposób ide w poniedziałek do internisty choc tak naprawde sama nie wiem po co. 😜 😜 😜 😜 tzn z polecenia Pani resjtratorki 😉

Joan84 a bierzesz magnez??
Mi lekarz zalecił asmag forte 3x dziennie.
Pomaga nie tylko na skurcze łydek, itp 😉

Nie, oprócz witamin ciążowych i aspiryny(mam przepisaną przez doktora z powodu skoków ciśnienia-niby wyrównuje) nic nie biorę.Dziękuję Tobie i reszcie dziewczyn za rade,muszę sobie kupić magnez choć ten co podałaś to nie wiem czy u mnie dostane ale w środę jadę na tydzień do Pl to kupie, bo coś nie przechodzi mi ten ból 😠 .no Marta-lion Twoja rada jest The Best :] muszę mojemu powiedzieć 😁

• Mamusia
Hej dziewczyny pewnie już śpicie 🙂
Jak tak czytam o waszych problemach to jestem zachwycona swoją ciążą- śmieję się, że gdyby nie duży brzusio to nawet nie wiem, że w ciąży jestem 🙂 Co prawda zdarzają się jakieś nieprzyjemne sprawy np. wczoraj mnie brzuch bolał, ale na szczęście prędko to mija.
Tym chorym i obolałym brzuszkom życzę spokojnej nocki i żeby do jutra wszystko co nieprzyjemne poszło sobie daleko 🙂
Co do kremów na rozstępy jak już kiedyś pisałam- szwagierka poleciła mi balsam z rossmana używam go od początku i narazie nic nie mam. Ale rozstępy to kwestia indywidualna każdego i jeśli jest się podatnym to ciężko tego uniknąnć 🥴
Dobranoc i słodkich snów

Dokładnie z rozstępami to nigdy nie wiadomo 😞 ja teraz nic nie używam bo już gorzej mieć nie mogę.w pierwszej ciąży tak dostałam że wyglądam jak tygrys 😠 (tyle dobrego że mojemu to nie przeszkadza ale baseny to odpadają).w pierwszej ciąży używałam pełno preparatów,oliwek,kremów i nic i tak popękałam(cóż przytyło mi się wtedy prawie 30kg i miałam cukrzyce ciążową),niby dziedziczne jest to chociaż moja mama i siostra mają malutko i prawie nie widoczne,a ja mimo że 5 lat minęło to dalej mam bardzo widoczne może dla tego że ja bardzo jasna jestem,a one trochę ciemniejszej karnacji.Miłej nocy wszystkim mamusią życzę i ich bąbelkom :]

• Mamusia
hej hej jestem jestem aniolek82 bidulka i Ciebie ból dopadł 😞 napewno przejdzie do rana trzymam kciuki...Co do przychodni i lekarzy to jedna wielka biurokracja! A u mnie nie za ciekawie.....jak się okazało dostałm jakiegoś skręcenia jelita 😞 boli jak cholera! Jeśli do jutra nie przejdzie mam się zgłosic do szpitała 😞 więc trzymajcie kciuki...Idę dalej leżeć bo nie usiedzę ...dobranoc brzusie
dzieangel_69 napisał(a):
Kobitki moje drogie...
Ja za wami nigdy nie nadążę...

W sumie w pracy do 16, a potem remont pełną parą...

Ale mam nadzieję, że nie bedziecie sie złościły jak porusze temat juz wczesniejszy?!

Byłam tu ze trzy dni temu i 120 stron to przerobienia to ogrom...

Ale jutro juz weekend wiec bede zagladac czesciej...

W sumie to moze teraz zapytam czy zncie jakies dobre kremy na rozstepy???
Coprawda u mnie w rodzinie nie wystepowaly, ale zwsze... Brzusio zaczyna mi rosnąć (powoli wchodze w 5 miesiąc) wiec chyba trzeba zacząc kombionować 😉

Może macie jakieś propozycje?

Ja używam z Pharmaceris Dr Ireny Eris i jestem bardzo zadowlona...Krem zawiera kwas foliowy nawet 🙂

• Mamusia
Dzień Dobry Mamuski. ja juz od 6 nie spie a moj maluch wstal jakies pol godz pozniej 😁 😁 😁 do tatusia to sie ze spaniem malenstwo nie wrodzilo ( on jak tylko ma wolne to 16 godz na dobe potrafi spac 😮 )
Pati i crazyyyy jak sie dzisiaj czujecie? mam nadzieje ze bole juz przeszly 😘
Milego dnia wszystkim zyczymy!!!!!

P.S. gdzie to sloneczko 😠 😠 😠