Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

a ja mam manie jedzenia Monte,cos mi bardzo ostatnio ten deserek podchodzi 🙂
Ja mam termin na 5.08 ,i jestem ciekawa jak to wyjdzie z tym terminem.
Dzis dostalismy zaproszenie na komunie,na 15.05,chrzesniak mojego męża.Bede musiała cos wymyslec z ubraniem,bo nic takiego nie mam 😞

• Mamusia
patyska napisał(a):
Paninka

jak woidze masz termin tak jak ja na 18, nie masz zadnego opoznienia?bo mi tak wyliczyl i wydaje mi sie ze to za pozno

ja mam termin wyliczony tylko z usg ( bo niestety juz kiedys pisalam ale mialam problemy po odchudzaniu i cykl mi sie zablokowal) na usg bylam 3 razy i na kazdym taka data mi wychodzila 🙂

Patyska ja z Mają miałam termin na 3.09. hihi 🙂 🙂 🙂 Moja starsza córka 1.09. zaczynała pierwszą klasę, więc było bardzo możliwe że nie będę mogła jej towarzyszyć 😞.
A tu Maja zrobiła nam niespodziankę i przyszła na świat 20 sierpnia. A 1 września mając już 11 dni była z nami na rozpoczęciu roku szkolnego 🤪 🤪 🤪

aneczkare22 No właśnie ja też tak mam że mąż mnie wozi, ale czasami jak dzis muszę sama a chyba nie powinnam bo się stresuje, sami wariaci u nas jeżdżą , ostatnio BMW takie terenowe mnie wyprzedało i tak blisko że miałam wrażenie że mi zahaczy lusterko, do tego wcisnął tak gaz że ze 150 na liczniku musiał mieć, strasznie się przestraszyłam, zatrzymałam się i 10minut dochodziłam do siebie 😮 do szkoły rodzenia też bedę nieraz sama musiała dojechać i to z wielkim brzuchem , bo 2 tygodnie po końcu zajęć mam termin porodu 🙂
O matkoooooo lecę bo mnie koleżanki przechrzczą 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 Zawsze się wszędzie spóźniam papapapap

patyska napisał(a):
najpierw mi powiedzial ze powinnam miec na 5.08 ale ze mam opozniona to mam na 18.08

i z tego co wiem to moj bobas za wolno sie rozwija tak cos qyczytalam no ale niewiem
Jeśli jest zdrowy to dobrze się rozwija. To po pierwsze.
A to opóźnienie może wynikać z tego ze miałaś przesuniętą owulację (już kiedyś o tym pisałam). I poprostu zaszłaś w ciążę później niż standardowo to się liczy.
Więc nie martw się.

Patyska co do porodu wczoraj opisywałam swoje poczytaj 🙂 🙂 🙂 A zobaczysz że nie ma się czego bać, bywa też śmiesznie 🙂 Poród to nie horror 🙂

patyska napisał(a):
no to mnie juz calkowicie uspokoilyscie , dziekuje 😁
Na prawdę nie martw się na zapas 🙂
Jak to tutaj dziewczyny mają zwyczaj pisać Z NAMI NIC ZŁEGO NIE MOŻE SIĘ STAĆ !!!!

Witam Cię Patyska

Ja mam termin z usg na 18.08 a z mies. na 24.08 Moją pierwszą córcię urodziłam tydzień przed terminem. Miała się urodzić 4.01.06 a urodziła 27.12.05
Ja też idę jutro na wizytę.
A ruchy dzidziusia już czujesz?

• Mamusia
patyska napisał(a):
no widzisz jakas tak podstresowana jestem bo nikt mi wczesniej nic nie powiedzial;p;p
czuje ruchy i to kopniaczki nie czulam jakis tam motylkow tylko odrazu kopnaki heheh silny chlop tam rosnie 😁 😁 a ty czujesz Daniela

ja od17 tyg czulam kopniaczki, potem motylki i rybki a teraz znowu kopniaki!!pewnie to zalezy od tego jak moja mala sie uklada, wczoraj takiego kopa dostalam akurta m. trzymal reke na brzuchu ze az sie zdziwil 😁 😁 😁

• Mamusia
WItaj Patyska 😉
Już wiesz że chłopak? A imię wybrane? Bo u nas na forum większośc dzieci to dziewczynki 😉

Musze się Wam pochwalić - rozliczyłam PITa ;-) A teraz idę poleżeć bo zjadłam dwie miseczki zpuy pomidorowej i Bartolinka skacze i brzuch twardnieje więc czas na poleżenie 😉

• Mamusia
ja poczulam pod koniec 18 tyg 😁 i tak bardzo sie ciesze jak sie tam maliuszek przerwaca , moj maz nie moze sie doczekac az wkoncu zobaczy na zywo moj brzuszek i moze poczuje dzidzie , wraca i na szczescie juz nigdzie nie jedzie 😁 a nie ma go juz 2 miechy ;/ 😞 a dwa miesiace temu pobralismy sie takze fajnie;p

• Mamusia
Oj dziewczyny ale się zmachałam.
Najpierw moja dzidzia domagała się chyba jedzenia bo tak mi w brzuchu burczało że hoho,a Franek w tym czasie pukał mi w brzuch.Więc napchałam się ile wlezie,najpierw zjadłam jabłko,potem obiad ;wątróbkę z ziemniaczkami i marchewką,a potem popiłam wszystko szklanka gazowanej wody,jeszcze dobrze nie zdążyłam się położyć,żeby odpocząć po jedzeniu a tak mnie popędziło do toalety że ledwo zdążyłam majtki zciągnąć 😮 😮ale dałam radę i jakoś dobiegłam do toalety. 😁 😁Masakra ,Franek najpierw się domagał,a potem chyba mu nie zasmakowało i wpędził mnie w kłopoty.hihi 😁 😁 😁 😁 😁