Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

a zapmniałam dop[isac,witam nowa mumusie 🙂
Evelina gratuluje zdrowej coreczki
Eleeza nie martw sie na zapas,bedzie dobrze 🙂
A co do tej glukozy o której piszecie ,ja jeszcze tego nie miałam robionego,może teraz na tej wizycie dostane skierowanie.
A mój mały babelek,tak mnie mocno kopnął,że az mnie brzuszek zabolał 🙂Ciesze sie ,że sie rusza 🙂

Cześć dziewczyny !!!!
Pati Nadrabiałam zaległości i czekałam kiedy w końcu zobaczę Twojego posta i był 🙂 🙂 🙂 Super że u Was wszystko w porządku 🙂
Daniela Ja piję wapno, od jakiś 2-3 miesięcy, ale takie zwykłe z wit. C. Powiem Ci że tak jak na początku ciaży chorowałam bardzo często, to teraz nic mnie nie łapie,co najwyżej gardło mnie boli rano a jak się herbatki napiję ciepłej to już nic mi nie jest 🙂 Ja piję raz dziennie tą rozpuszczalną pastylkę, póki co starczy 🙂
Eleeza Ty też jesteś szczuplutka, a mąż na fotkach też na faceta 100 kilowego nie wygląda, więc nie przejmuj się bo pewnie Wasza malutka będzie drobnej budowy. Póki lekarz mówił żeby się nie przejmować to się nie przejmuj. Wiem łatwo mówić 😉 ale zobaczysz że bedzie OK. Nie potrzebnie ten lekarz wspomniał, że jak tak dalej pójdzie to trzeba będzie dodatkowe badania robić, to działa jak płachta na byka. Teraz będziesz się pewnie do następnej wizyty martwić czy rosnie, a jak pójdziesz to będzie już z 1 kg ważyła i żadne badania potrzebne nie będą hehehe 🙂 🙂

My się powoli szykujemy do remontu i na święta też wyjeżdżamy, ale tylko popołudniu w pierwsze, a poza tym w przyszłym tygodniu nam zabiorą szafy, stół i narożnik i na same święta będzie całkowicie pusty pokój , tylko ściany zostaną 🙂 będziemy w drugim malutkim pokoju siedzieć wszyscy albo postawimy w tamtym pustym taborety i się jajkiem podzielimy 🙂 śmiesznie to bedzie wygladalo 🙂

marta-lion napisał(a):
Nie liczyłabym na to Diviana, trzech niezależnych lekarzy musiałoby się pomylić. Powiem ci że juz bardzo przyzwyczaiłam się do mysli, ze to dziewczynka.

Kamonik hihi za stara już będę 🙂 🙂 🙂

no wiesz Marta ja sobie wypraszam z tą starością 😜 🙃 😜 🙃 😉 Zresztą teraz wiek "macierzyński" zmienił baaaardzo górną granicę hihihi.Moja przyjaciółka ostatnio mnie pytała czy zamierzam zaprzestać na Tosi hehe ale ja nie znam odpowiedzi na to pytanie na 100% 🙃
Dzień dobry brzuszki 🤪
Witam nowe mamcie 😎
dziewczyny gratulacje po wizytach !!!! 😎
Eleeza nie zamartwiaj się na zapas....wspomóż maleństwo w rozwoju - łykaj kwasy DHA i wszystko będzie dobrze

Ależ moniczek gdzież ja bym śmiała o twoim wieku wspominać.

Ja poprostu bałabym się już zdecydować. Ale to tak jak kiedyś ktoś tu napisał nie mówi Panu Bogu o swoich planach bo cię wyśmieje 🙂

A jak się czujesz moniczek ???

🤪
czuję się odlotowo 🙃 ja nie wiem co to wczoraj mnie tak ścieło...starość nie radość hahaha 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪
no dziś rozpiera mnie energia więc ją wykorzystałam na sprzatanie - dopiero skończyłam
Bartuś śpi,ciacho upieczone a ja mam teraz relaks na forum najlepszym na swiecie 😎

• Mamusia
cześć mamuśki- no i nadrobiłam zaległości uffffff 🙂
witam nową mamuśkę sierpniową
Pati- faktycznie przytrzymałaś wszystkich w niepewności, ale dobrze, że wszystko ok
Eleza nie martw się na zapas- póki co lekarze mówią że jest ok i tego się trzymaj, a my tu wszystkie też poczarujemy nad twoją kruszyną i wtedy na pewno będzie dobrze 🙂
Co do tych różowych koszul dla mężów- przypomniało mi się jak 4 lata temu szwagrowi urodziła się pierwsza córka, żona kupiła mu oczywiście różową koszulę na chrzest. A on już ubrany i gotowy do wyjścia bierze córę na ręce i mówi do niej obrzygaj tatusia, bo nie chcę jak pedał wyglądać 😁 😁 😁 Niestety mała nie posłuchała, a on do koszuli się przyzwyczaił

• Mamusia
dziewczynki, ja mam odwrotnie... chcialam ze staraniem o dziecko poczekac jeszcze rok moze dwa a tu niespodzianka nasza malenstwo samo wybralo pore...i to byl najwiekszy prezent jaki w zyciu dostalam ( i zaczelam wierzyc w przeznaczenie ) zawsze okres mialam regularnie a tu nagle zniknal, dokladnie zostalam przebadana ( pani doktor trzy razy wykluczyla ciaze) do tego badania na tarczyce itp. no i wkoncu sie pomylila i na wywolanie okresu dala mi ziolowe leki na zylaki 😮 cale szczescie bo jakby dala mi te hormony ktore miala przepisac to nie widomo jakby to sie skonczylo.... i jakies dziwne przeczucie mialam dzien przed wigilia... poszlam do apteki i test kupilam. w wigilie rano zrobilam i zobaczylam dwie grube krechy.... ktos musial czuwac nade mna....

• Mamusia
a może jesteście ciekawe jak wasze maluchy będą wyglądać- tu macie stronkę
http://www.makemebabies.com

nasza ma być brunetką heheh
[URL=http://img43.imageshack.us/i/alafs.jpg/][IMG]http://img43.imageshack.us/img43/7767/alafs.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

• Mamusia
Paninka napisał(a):
dziewczynki, ja mam odwrotnie... chcialam ze staraniem o dziecko poczekac jeszcze rok moze dwa a tu niespodzianka nasza malenstwo samo wybralo pore...i to byl najwiekszy prezent jaki w zyciu dostalam ( i zaczelam wierzyc w przeznaczenie ) zawsze okres mialam regularnie a tu nagle zniknal, dokladnie zostalam przebadana ( pani doktor trzy razy wykluczyla ciaze) do tego badania na tarczyce itp. no i wkoncu sie pomylila i na wywolanie okresu dala mi ziolowe leki na zylaki 😮 cale szczescie bo jakby dala mi te hormony ktore miala przepisac to nie widomo jakby to sie skonczylo.... i jakies dziwne przeczucie mialam dzien przed wigilia... poszlam do apteki i test kupilam. w wigilie rano zrobilam i zobaczylam dwie grube krechy.... ktos musial czuwac nade mna....

No to mieliście piękny świąteczny prezent

Paninka To faktycznie ktoś u góry czuwał nad Waszą dzidzią
lydziaa84 Śmiesznie z tym pedałem 😁. Co faceci mają za problem różowym, kolor jak kolor hehehe 😁 My niebieski bez problemu zakładamy 🙂

u mnie z ciąża nie sadziłam że tak pójdzie szybciutko,pod koniec sierpnia odstawiłam tabletki,w pażdzierniku dostałam okres,a potem zaczął mi sie cos spóźniac,myslałam,że znowu bede miała problemy z hormonami,zrobiłam jeden test i wyszło ze nic,a na poczatku grudnia zrobiłam drugi test i bardzo miło mnie zaskoczył,dwie kreseczki,ale radość,najlepszy prezent jaki mogłam mężowi zrobic na swieta 🙂

• Mamusia
lydziaa84 niestey tylko my mielismy , nie chcialam nikomu mowic zanim nie bede miala pewnosci m. wogole jak go obudzilam ( o 4 rano test robilam 😁 😁 ) to powiedzial tylko to dobrze i poszedl spac 😠 obdzwonilam wszystkie pobliskie gabinety ginekologiczne i usg ale nikt mnie nie chcial przyjac w wigilie... 😠 szwagierce tylko powiedzialam a reszta rodziny dowiedziala sie dopiero po swietach... rodzice m. baaaardzoooo sie ucieszyli ( bo ich starsza corka ma prawie 30 lat i nie wykazuje zadnych checi posiadania dzieci) balam sie jedynie reakcji moich rodzicow... o mnie postarali sie bardzo wczesnie ( moja mama w lipcu skonczy 41 lat a tata ma 42) ale o dziwo tez sie ciesza ze beda mlodymi dziadkami... 😁 😁 😁 😁

• Mamusia
karolcia nie wszyscy tak mają- ostatnio jak u gina byłam, to pogadaliśmy chwilę o jego dzieciach, że on ma 3 i nie chciał płci znać przy ani jednym, bo 100% pewność jest dopiero jak się urodzi itd. To mu mówię, więc mam różowego nie kupować, a on mi na to a co za problem ja mam czerwony sweter a gejem nie jestem 🙂

Pati123 napisał(a):
Czy nasze sierpniowe córeczki w takim cudeńku w rozm 62 pochodzą czy lepiej 68 brać??????
http://www.coolbaby.pl/komplet-welurowy-roz-62-cat-157-id-1730.aspx

Oj Pat, najpierw były kolory uniwersalne, ale widzę, że teraz idziesz na całość. RÓŻOWIUTKO się zrobi w szafie.
Myślę, że nie ma sensu brać 62, ja bym kupiła 68 albo nawet rozmiar większy, będzie na chłodniejsze dni