oj, kurcze Laseczki, ale sie napociłam zeby sie do Was dostac. 🙂 Wogole nie mogłam zalogowac sie na Nasze forum. 😞 Ale jestem i widze że dużo mnie ominęło. alaa nie przejmuj sie tym czy dzidzia bedzie za mała czy nie. 😁 Na pewno bedzie wszystko dobrze. 🙂
To przedszkole rzeczywiście wygląda na miejsce, w którym dużą wagę przykłada się do podejścia pełnego szacunku i uważności wobec dzieci. Oparcie się na NVC i inspiracje pedagogiką Jespera Juula mogą sprzyjać budowaniu dobrej atmosfery. Ważne jest też to, że wspierają nie tylko dzieci, ale i rodziców poprzez warsztaty. To może być ciekawa opcja dla rodzin szukających spokojnego i świadomego podejścia do wychowania.
Zobacz sobie na przedszkole Pluszowy Miś pod Piasecznem w Staraej Iwicznej - https://www.przedszkole-pluszowymis.pl/. To miejsce, które podchodzi do dzieci z szacunkiem i uważnością – opierają się na podejściu NVC (Porozumienie bez Przemocy wg Marshalla Rosenberga) oraz inspiracjach pedagogiką Jespera Juula. Atmosfera jest spokojna, bezpieczna, z ogromnym wsparciem także dla rodziców (prowadzą warsztaty rodzicielskie!).
Rekomendowane odpowiedzi
Gość
No właśnie patrzyłam i wyszło mi że z tego co masz napisane w ustawieniach to właśnie koniec 12. tygodnia. Ile miał maluch wtedy?
Gość
tzn w mm bo nie napisałam jasno 🙂 🙂
Gość
U mnie miał dokładnie 5 cm.
Gość
To tak akurat 🙂 Podobno od 45 mm jest ok. Nie wiem czemu ale się martwię że mój będzie za mały... Też nie mam innych problemów 🙂 🙂 🙂
Gość
aniolek82
Gość