Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Mi niestety nogi puchną ale puchły już przed ciążą, kiepskie krążenie mam po prostu i za dużo siedzę na pupie ☺️ a skurcze też mnie męczyły, ale od kiery biorę magnez odpukać przeszły, bo ból to niesamowity jest.

Paninka
wypełnienie fajne ja myślę że na żywo jest milusie

Paninka napisał(a):
http://allegro.pl/kolderka-antyalergiczna-poduszka-120x90-poranek-i1563899129.html
zamierzam kupic takie wypelnienie ( najbardziej to w owieczki mi sie podoba) ale takie sztywne na tych zdjeciach sie wydaje... 🤔

Ja myślę że to się z czasem ułoży i zmięknie. A moze zapytaj sprzedawcy bo wiesz co innego na foto a co innego w realu

• Mamusia
Paninka napisał(a):
http://allegro.pl/kolderka-antyalergiczna-poduszka-120x90-poranek-i1563899129.html
zamierzam kupic takie wypelnienie ( najbardziej to w owieczki mi sie podoba) ale takie sztywne na tych zdjeciach sie wydaje... 🤔

Paninka ja kupiłam taki rożek i nie jest zbyt miękki ale babka powiedziała że to dlatego że 100% bawełny i że po praniu będzie mięciutkie...

Cześć brzusiaki !!!
jolajola81 Glukoza Ja miałam po 75 g glukozy i 2 h siedzenia dosyć wysoki bo 138, ale norma jest do 140 i lekarka mi powiedziala że najważniejsze ze sie zmiescilam w normie i mogę sobie jeść, dodam że przytyłam 10 kg i tak jak jo-aneczka pisała tak mi lekarka też powiedziała, że nie mam się przejmować bo to pewnie woda mi się zatrzymuje i że nie mam się opijać na potęgę tylko jak mam pragnienie bo teraz to już wszystkiego się nie wysiusia i zostaje w organizmie. Jak się przejowałam tą glukozą to któraś z forumowiczek poleciła stronkę:
http://polki.pl/rodzina_ciaza_artykul,10011706.html
U Ciebie jednak jest niewiele ale poza normą, no i pierwszy wynik był niski więc pewnie nawet jak jadłaś coś słodkiego dzień wcześniej to przetrawiłaś to do badania. Ja miałam na czczo 80,6. Zmień trochę dietę i powtórz wyniki na własną rękę 🙂

Mi nogi puchną w ciągu dnia, ale lekarka powiedziała ze najważniejsze że nie rano i nie buzia 🙂 Skurcze łydek mnie łapały jak byłam nastolatką, pamiętam ten ból do dzisiaj, 😲 😲 czasem nawet naciąganie dużego palca nie pomagało i raz padłam z bólu 🥴 tylko ja wtedy jadłam sałatę z cytryną żeby być szczuplutka - no i byłam z tym że różne problemy sie pojawiły dzięki takiemu jedzonku,na szczęście na mojej drodze stanął mój M. i mnie upasł hehehe 😁 😁. Najgorzej jak na basenie taki skurcz złapał to się szło pod wodę od razu, w jeziorze tylko tam gdzie grunt pływałam 🙂

magdalena20 właśnie zmierzyłam swoj brzuszek 🙂 na wysokosci pepka 90cm.
Paninka sliczne to wypelnienie,zastanawialam sie wlasnie nad kupnem calego kompletu do łóżeczka w ten deseń.(baldachim tez chociaz wiem ze nie macie o nim dobrego zdania 😁 )
Mały dzisiaj jakis malo ruchliwy.Pewnie leniuszek po tatusiu 🙃 ale wam zazdroszcze wybierania tych wózków ☺️ mój M uparl sie ze wozek kupi sie juz po porodzie 😮 bo taki jest zwyczaj w jego rodzinie 🤢 tylko ze ja nie wyobrazam sobie ze sama bede lezec w szpitalu a on go kupi beze mnie 🤪 🤔 pewnie wybierze taki ktory bedzie mial ladny kolor i....wystarczy 😠 żaluje ze za wasza rada nie dalam mu po glowie palma w niedziele 🥴 😆 😆

• Mamusia
Moj m to nic jeszcze nie chce kupować dopiero miesiąc przed porodem by nie zapeszać 🤔 ja za to jestem innego zdania i wolałabm teraz już zacząć bo gdybym wylądowała w szpitalu i miałabym polegać na m to boje się że nasz bąbel w zimie to by w krótkim rekawie chodził 😁

• Mamusia
Justyna891ja juz pisalam ze mam bardzo zdolna tesciowa i ona powiedziala ze wszystko uszyje wiec ja musze kupic wypelnienie i material co razem wyniesie jakies 70zl a za takie pieniadze gotowego kompletu nie kupie 🙂 a ze ona lubi szyc i juz jej zanioslam na wzor pozyczony komplet to mam okazje zaoszczedzic troszke a dla mnie kazdy grosik taniej to duzo 🤪 🤪

a jesli chodzi o te normy to mi w morfologii kilka wskaznikow wyszlo troszke ponizej lub powyzej normy i lekarz powiedzial mi ze nie ma co sie martwic bo to sa orientacyjne normy i male rozbieznosci moga sie zdazac, to zalezy od organizmu, dnia i wogole.... wiec mysle ze jak norma jest 140 a Ty jola masz 143 to wszystko jest ok ale jesli Cie to niepokoi to nie zaszkodzi powtorzyc 😘

mapa napisał(a):
marta-lion napisał(a):
mapa napisał(a):
A czym się różni Jedo Fun Classic od Freeline?

Tym że Freeline ma dodatkowe okienko w budce.

Dzięki Marta-Ty jak zawsze niezawodna 😘
Hehe w Jedo Fyn Classic też jest okienko, takie mniejsze i jedno. A w Freeline jest jeszcze dodatkowe większe.

A czy któraś z Was miała do czynienia z wózkiem IMPLAST BOLDER 4?? Kurde ja juz sama nie wiem co mam kupić 😞 tzn jaki model wybrać, za dużo tego. Już w sumie byłam zdecydowana na Tako Jumper X ale poczytałam w necie i dużo osób odradza i już nie wiem co robić. Oczywiście nowy wózek odpada ze względów finansowych muszę szukać na Allegro coś używanego dobrego i w dobrej cenie 🤨

Daniela napisał(a):
A czy któraś z Was miała do czynienia z wózkiem IMPLAST BOLDER 4??

Daniela nie jeździłam nim nigdy oprócz prób w sklepie. Wydawał mi się fajny, taki nowoczesny. Dużo też takich wózków widziałam na mieście. Gondola w Jedo jednak wydaje sie większa. Co do implast to taka uboga gama kolorów. I z tego co pamiętam te obicia takie bardzo ortalionowe.
A czytałaś opinie na necie???

Ale powiem ci że ja nie widzę wielkiej różnicy między Tako a Implast.

Nie znam tego wózka, ale chciałm zobaczyć w google jak wyglada i wyskoczyła mi stronka i komentarze
http://www.ceneo.pl/1532926
do mnie średnio te komentarze przemawiają, ale nie widziałam na żywo go więc nie potrwierdze a czasami ludzie przesadzaja 🙂 Mi się wydaje ze one wszystkie sa prawie identyczne, a jesli chcesz z tego typu i chodzi o funkcjonalnosc to mi osobiscie ten marty-lion sie najbardziej podobał, i na allegro pewnie byś go dostała po okazyjnej cenie. Ja czekałam trochę na fajną ofertę z Roana i dosyć szybko się nadarzyła, tylko ze codziennie obserwowałam wszystko i jak wyskoczyła oferta to od razu dzwoniłam 🙂

Noooooo dziewczyny co raz bardziej podoba mi się Nasza Galeria Sexownych Brzuszków!!!!

Zdjęcia śliczne, jak malowane macie te swoje buziaczki 🙂 Oby tak dalej. Czekam na fotki pozostałych nieśmiałych sierpnióweczek 🙂 Dajcie nam możliwość ujrzenia Waszego oblicza 🙂

karolcia12345i napisał(a):
No dobra madalena 20 postaram się niedługo coś wyszukać i dołączyć 🙂 ale to tylko my widzimy nikt obcy , prawda??
Cała masa Polaków i nie tylko hoho 🙂 🙂 🙂

Żartuję Madalena postarała się o to że galeria i rankingi są dostępne tylko po zalogowaniu 🙂