Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

madalena20 napisał(a):
Oki kochane ja lecę się szykować do roboty, do zobaczenia wieczorkiem po 19 🙂

Papa i miłego dnia Wam życzę 🙂

Papa. Miłej randki z cyferkami 🤪 🤪 🤪

Foga napisał(a):
Daniele, mnie tez podoba się ten Tako, a co o nim źle pisali????? Kurcze, już też sama nie wiem, jaki ten wózek wybrać...

że np ciężko jednej osobie wpinać i wypinać poszczególne części wózka, że dętki pękały, że wywrotny .... 🥴 Kurde i bądź tu mądry na co się zdecydować.

Eleeza napisał(a):
Marta- do kiedy mieściła Ci się Majeczka w gondoli?
W lutym jeszcze spokojnie właziła. A urodziła sie 20 sierpnia. A potem to już nie wiem hihi, bo sprzedałam wózek i kupiłam inną spacerówkę, bo wylatywaliśmy i potrzebowałam czegoś co jest praktyczniejsze.

marta-lion napisał(a):
Daniela napisał(a):
A czy któraś z Was miała do czynienia z wózkiem IMPLAST BOLDER 4??

Daniela nie jeździłam nim nigdy oprócz prób w sklepie. Wydawał mi się fajny, taki nowoczesny. Dużo też takich wózków widziałam na mieście. Gondola w Jedo jednak wydaje sie większa. Co do implast to taka uboga gama kolorów. I z tego co pamiętam te obicia takie bardzo ortalionowe.
A czytałaś opinie na necie???

Ale powiem ci że ja nie widzę wielkiej różnicy między Tako a Implast.

Czytam i wiesz jak jest co ludź 😉 to inna opinia. jedni piszą że gondola duża inni że za mała. Ja nie mam okazji na żywo pooglądać i to jest minus. U nas kilka modeli wózków i to przeważnie Tako nie ma w czym wybrać 🤢

No dokładnie, o moim też były różne opinie, ale z meżem stwierdziliśmy ze to jest to czego szukamy i kupiliśmy. Z tym że ja byłam prawie we wszystkich sklepach w Bydzi i go bardzo dokładnie obmacaliśmy całego, nawet kółka, kazaliśmy składać i rozkładać , montować spacerówkę itp.jak już wszystko wiedzieliśmy to kupiliśmy używany 🙂 🙂 🙂 biedni sprzedawcy no ale cóz 🙂

• Mamusia
marta-lion napisał(a):
Eleeza napisał(a):
Marta- do kiedy mieściła Ci się Majeczka w gondoli?
W lutym jeszcze spokojnie właziła. A urodziła sie 20 sierpnia. A potem to już nie wiem hihi, bo sprzedałam wózek i kupiłam inną spacerówkę, bo wylatywaliśmy i potrzebowałam czegoś co jest praktyczniejsze.

A też miałaś 80-tkę?

Wydaje mi sie ze x-lander ma obrotowe z blokadą, ale nie zastanawiałam sie czy to różnica, chociaż na chłopski rozum to skrętne mogą się zablokować np. w prawo a obrotowe to sie zawsze obrócą hehehehe nie wiem szczerze mówiąc które się lepiej sprawdzają,bo myslalam ze one wszystkie sie obracają w kółko :P
Ten jest śmieszny, wygląda na sportowy i jakby mama miała biegać z nim. Swoją drogą to kiedyś oglądałam program i mamy w parkach biegały i miały specjalne wózki dla dzieci żeby się nie wywróciły 🙂 http://allegro.pl/x-lander-x-run-promocja-az-masa-ele-w-super-cenie-i1568750976.html

karolcia12345i napisał(a):
Wydaje mi sie ze x-lander ma obrotowe z blokadą, ale nie zastanawiałam sie czy to różnica, chociaż na chłopski rozum to skrętne mogą się zablokować np. w prawo a obrotowe to sie zawsze obrócą hehehehe nie wiem szczerze mówiąc które się lepiej sprawdzają,bo myslalam ze one wszystkie sie obracają w kółko :P

Ja tez tak myślałam ale na necie jakaś baba narzekała na wózek że ma skrętne a nie obrotowe i ciężko się wózek prowadzi 🤢 Nie wiem chyba się zdecyduję na X-landera dużo pozytywnych opinii. Oj czasami sobie myślę lepiej jak netu nie było nie naczytał się człowiek kupił i miał z głowy a reszta wychodziła w praniu 😁 😁

• Mamusia
Hej dziewczyny
Wiem że niektóre z Was mają już szkole dzieciątka, a my w pracy mamy konkur więc może któreś dziecko chciałoby spróbowac, póki co zgłoszeń przyszło nie dużo więc są spore szanse
http://www.116111.pl/konkursy
W poprzednim do wygrania był laptop, komórki są zazwyczaj, w tym nie orientuje się jeszcze ale pewnie tez może być coś fajnego 🙂

No dokładnie, teraz jest za duży wybór i za dużo opinii, każdy co innego poleca i można zwariować. My idziemy za ciosem, jak coś widzimy to się siebie pytamy czy sie podoba i czy dla bobasa bedzie dobre i od razu kupujemy, tzn. łożeczko itp. z wózkiem to trochę obmyslaliśmy, ale nie dużo bo wybór w bujanych wózkach to tylko roan, bartatina i chyba balerina i nic wiecej nie było 🙂 Jak się człowiek zacznie zagłebiać w temat i czy ten milion opinii to włosy stają dęba, my sie zaglebilismy w temat telewizorów i zanim Vat skoczyl mielismy kupic, niestety zaczelam czytac i czytac i czytac i do tej pory stoi wielki Tv z wielką d..pą a ceny skoczyly do gory i pewnie jeszcze sobie postoi nasz wielkolud na szafce 🙂

• Mamusia
jolajola81 napisał(a):
Daniela napisał(a):
A orientujecie się czy w X-lander XA te koła są skrętne czy obrotowe?? bo to chyba duza różnica?

Znalazlam fajna strone obejrzyj sobie ten wozek
http://www.tosia.pl/sklep/product/p/491/x-lander,xa.html

Tylko gondola mała 76x32x19 😞

• Mamusia
Eleeza napisał(a):
jolajola81 napisał(a):
Daniela napisał(a):
A orientujecie się czy w X-lander XA te koła są skrętne czy obrotowe?? bo to chyba duza różnica?

Dla porownania
Tako ma 75x 35
ABC Desing 78x33

ale jak tak przegladalam strony to na kazdej stronie troche te wymiary sie roznia o 1cm wiec to wymiary przyblizone sa.

• Mamusia
Dziewczynki my kupiliśmy wózek Tako Jumper i naprawdę go polecam. Jest lekki, ma skrętne koła ale można ja zablokować i są wtedy "sztywne". Oczywiście kolorów masę do wyboru, gondola, spacerówka i nosidełko kosztuje 1300 zł więc jeszcze tak nie najgorzej. Na początku chciałam kupić Chicco ale niestety ceny mnie poraziły 😞. A jak u Was z wózkiem czekacie do ostatniej chwili czy już powoli się rozglądacie za kupnem pojazdu dla maluszka. U nas pomimo tego że do sierpnia jeszcze trochę czasu to kupiliśmy już wózek ponieważ niestety źle się czuje a nie wiem jak będzie później no a oczywiście chciałam byc przy kupnie limuzynki hehe 🙂

hello
jestem,załatwiłam to co miałam do załatwienia.Byłam jeszcze u kosmetyczki na wasie,bo trzeba jakos wygladac w swieta,no nie?? 😁 😁
Obiadek sie juz robi,dzis kotleciki,ziemniaczki i buraczki 🙂
Widziałam,ze pisałysie o wózkach,ja jeszcze sie na zaden nie zdecydowałam,na razie czytam opinie,mysle ze w maju zaczne się troche bardziej rozgladac.
Co do skurczy łydek,mnie sie tylko raz zdarzyło w ciązy,ból niesamowity 🤨 🤨,a przed ciążą tez mi sie zdarzyło.
Do puchniecia nóg to na razie nie zauważyłam,żeby puchły.
Dziekuje dziewczynki za miłe słowa 🙂

• Mamusia
jolajola81 napisał(a):
Eleeza napisał(a):
jolajola81 napisał(a):
Daniela napisał(a):

Dla porownania
Tako ma 75x 35
ABC Desing 78x33

ale jak tak przegladalam strony to na kazdej stronie troche te wymiary sie roznia o 1cm wiec to wymiary przyblizone sa.

Trzeba uważać, bo niektórzy podają wymiary na zewnątrz, a poza tym warto chyba zwrócić uwagę na kształt gondoli, bo niektóre są bardziej prostokątne a inne w kształcie elipsy. Mierzone są przez środek, czyli w najdłuższym miejscu, a jeśli gondola jest mocniej zaokrąglona to automatycznie "boki" są znacznie krótsze niż środek (czyli kolejne kilka cm mniej)

• Mamusia
aasia napisał(a):
Dziewczynki my kupiliśmy wózek Tako Jumper i naprawdę go polecam. Jest lekki, ma skrętne koła ale można ja zablokować i są wtedy "sztywne". Oczywiście kolorów masę do wyboru, gondola, spacerówka i nosidełko kosztuje 1300 zł więc jeszcze tak nie najgorzej. Na początku chciałam kupić Chicco ale niestety ceny mnie poraziły 😞. A jak u Was z wózkiem czekacie do ostatniej chwili czy już powoli się rozglądacie za kupnem pojazdu dla maluszka. U nas pomimo tego że do sierpnia jeszcze trochę czasu to kupiliśmy już wózek ponieważ niestety źle się czuje a nie wiem jak będzie później no a oczywiście chciałam byc przy kupnie limuzynki hehe 🙂

Ja się własnie nad nim zastanawiam, jednak ta cena to dla mnie ważna sprawa.