Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Ja to nie mam nic przeciwko jak ktoś nie zapyta czy może dotknąć, ale sa tacy co pchają się z łapami bez pytania to wtedy ich walę po łapskach 😮 😮 😮 ja gdzies czytałam że pogłaskanie ciężarnej po brzuchu szczęście przynosi więc jak ktoś mnie poprosi to co mi tam a może mu to szczęście faktycznie przyniesie 🙂
Ale raczej pytają osoby z którymi się przyjaźnie nikt nie miły czy z zazdrością patrzący na brzuszek.
Foga nic się nie martw czerwoną wstążeczkę zawiążesz i nikt nie urzeknie dzidziusia 🙂 Ja też ze wsi pochodzę co prawda z dystansem podchodze do tych wierzeń ale na wszelki wypadek będzie czerwona kokardka, przezorny wszak zawsze ubezpieczony 🙂

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hej dziewczyny...
Przyszłam tylko na chwilke poczytać i pochwalić ślicze córeczaki marty (tak glukoze bede mieć z Polski 😉 😎 ) i uzdolniona córeczkę Danieli No dziewczyny pociechy macie na medal 🙂
Pati jak bylam w szpitalu to jedna dziewczyna miala takie właśnie rwanie w prawej nodze z bólu wyła....robili jej duzo badań i nosila jakieś uciskowe skarpety..strasznie cierpiala ale lekarze ja uspokajali..niestety nie wiem jak sie to skońcyzlo bo mnie wypuscili...Ale myśle po ich zachowaniu ze to częste u kobiet w ciąży

Mapa, u mnie wszyscy, którzy maja małe dzieciątka przypinają w środku budki wózka małą czerwona kokardeczkę, co by odrzucić od dziecka złe uroki... zaopatrz się i przypnij za pamięci do wózka 🙂

• Mamusia
mapa napisał(a):
Jaką czerwoną wstążkę? Nie znam takiego przesądu 🙃

Aby nikt nie urzekł dziecka przywiesza się czerwoną kokardkę do wózka lub wiąże na rączce u dziecka 🙂 takie stare zabezpieczenie.
Ja pamiętam jak byłam mała to jak mój dziadek miał konie i rodził się źrebak to mu na szyi wiązał czerwoną kokardę 🙂 super to wyglądało 🙂

Wiesz niektórzy ludzie maja coś takiego w swoich oczach, że potrafi to źle na dziecko działać.... boli je główka, płacze, marudzi itp. Mój ojciec mówi na to "żabie oczy" 😮 Wiem że zabobony są już niemodne ale.......zawsze lepiej się zabezpieczyć ....

• Mamusia
Witajcie Mamusie i Maluszki

Udało nam się dziś załapać na ostatnie miejsca w upatrzonej szkole rodzenia ( na 14 maja) 🙂 Położna bardzo sympatyczna przez telefon 🙂

Marta- śliczne te Twoje panienki 🙂

Daniela- ale masz zdolną córcię 🙂

Mapa- śliczne autko 🙂

Chorym i obolałym Mamusiom życzę dużo zdrówka 🙂

marta-lion napisał(a):
Aneczka wstępnie mam umowę 200zł za 30 zdjęć obrobionych. Czas nieograniczony.

Nio córcie rosną 🙂

PS. Ale jak masz znajomych fotografów to super sprawa. Jeszcze łatwiej 🙂

martula, podaj mi namiar na tego fotografa i jak masz ich stronę internetową to też, bo chciałabym zobaczyć zdjęcia 🙂 ja znalazłam z Ząbkowic dziewczynę, która robi na prawdę ładne zdjęcia, ale ona za 10zdjęć bierze 100zł a z makijażem 150...

Eleeza super ze szkołą rodzenia 🙂
Zaczynam się zastanawiać czy nie za późno nas zapisałam 🤔
I fajne zdjęcie w av 😁 Pierwsze skojarzenie miałam z samolotem 🙂
Jak palec?

• Mamusia
Diviana napisał(a):
mapa napisał(a):
Jaką czerwoną wstążkę? Nie znam takiego przesądu 🙃

Aby nikt nie urzekł dziecka przywiesza się czerwoną kokardkę do wózka lub wiąże na rączce u dziecka 🙂 takie stare zabezpieczenie.
Ja pamiętam jak byłam mała to jak mój dziadek miał konie i rodził się źrebak to mu na szyi wiązał czerwoną kokardę 🙂 super to wyglądało 🙂

My też naszemu bernardynowi jak był maleńkim szczeniaczkiem kupiliśmy czerwoną obrożę...żeby nikt go nie zauroczył 🙂 Zresztą jak już był duży to też nosił czerwoną, z tym, że trzeba było ją zrobić na specjalne zamówienie, bo nigdzie nie można było takich dostać 😁 😁

• Mamusia
Diviana ja to nawet już gdzieś na aukcji znalazłam podusię z czerwoną wstążeczką 🙂
Crazzzyyy bardzo dziękuję za informację 🙂 Nikt nic nie pisał i bałam się troszkę,że t coś złego....Staram się jak mówi Mapa jakoś z tymi wszystkimi bólami jakoś oswajać i nie za bardzo brać do siebie, ale po mimo wszystko jakoś trochę się martwię....
Ale zakupy robię całą parą 🙂 Zamówiłam dziś trochę kosmetyków, pieluszek , grzechotek i spraw potrzebnych na porodówkę typu gatki jednorazowe, podkłady itp 🙂
Mąż mówi,że chcę go z torbami puścić...Matko przecież i tak trzeba to kupić,a lepiej 300 wyg=dać raz na dwa tygodnie niż od razu 3 tysiące....

• Mamusia
Mapa- dzięki, palec się goi, dziś jadę na kontrolę do chirurga i na zmianę opatrunku. Na szczęście prawie nie boli, tylko mam kłopot z założeniem buta (chodzę w jednym "japonku" 😉 a na dworze od 7 do 10 stopni....więc niezbyt ciepło) .

A na kiedy się zapisaliście do szkoły rodzenia? Jak zaczniemy zajęcia to ja będę w 28 tygodniu ( trwają 5 tygodni) . Troszkę za wcześnie, najbardziej optymalnie byłoby ze 2 tygodnie później, no ale nie ma takiej możliwości, bo kolejny kurs rozpoczyna się pod koniec czerwca i kończy na przełomie lipca i sierpnia ( termin porodu mam na 11 sierpnia). Nie chciałabym siedzieć tam w największe upały i "na ostatnich nogach" 😉

A fotka była robiona na wielgachnych wiatrakach, które stoją między Kołobrzegiem a Koszalinem 🙂

Eleeza napisał(a):

A na kiedy się zapisaliście do szkoły rodzenia?

Zaczynamy 28 czerwca - to będzie mój 32tc
A zajęcia trwają 4 tygodnie (zajęcia wtorki, środy i czwartki) 🙂

A do takich wiatraków mam słabość osobistą ☺️

• Mamusia
mapa napisał(a):
Eleeza napisał(a):

A na kiedy się zapisaliście do szkoły rodzenia?

Zaczynamy 28 czerwca - to będzie mój 32tc
A zajęcia trwają 4 tygodnie (zajęcia wtorki, środy i czwartki) 🙂

A do takich wiatraków mam słabość osobistą ☺️

Myślę, że termin idealny, skończycie w 36 tygodniu i będzie git 🙂

A skąd ta słabość...jeśli można spytać? 🙂

• Mamusia
Pati123 napisał(a):
Cześć Mamuśki 🙂
Ja wczoraj miałam ciężki wieczór, zgaga w miarę przeszła to rozbolał mnie prawy bok 😞 mała jak wczoraj po południu tam się umiejscowiła tak została do nocy. Po YCD jak chciałam usnąć nie dało rady tak mnie kuł prawy bok i pochwa,że myślałam już o już o jeździe do szpitala...Przez moment zaczęłam się zastanawiać jak wyglądają skurcze porodowe 😮 😮 😮 😮Na szczęście no spa pomogła. Położyłam się i jakoś w bólu usnęłam dziś w miarę spokojnie.Choć zastanawiam się czy to moja laleczka czy może macica się stawia?? 😞 Matko nie wiem jak to jest i mnie to trochę martwi....

Dzień dobry Mamusie[color=gray][/color]
Pati ta taki ból miałam 2 tygodnie temu, z lewej strony do pachwiny i aż spojenie łonowe zaczęło mnie boleć i się wystraszyłam, poleciałam do gina a on,że tak malutka się usadowiła kazal brać nospe 2 razy dziennie i relanium na rozkurczanie raz dziennie, po trzech dniach przeszło, powiedział mi że ja tak na rozciąganie macicy reaguje- że mnie wszystko boli

Diviana te kompleciki mebli są słodkie,
ale skompletowany zestaw z IKEI myślę, że będzie o niebo pojemniejszy 🙂
Szczególnie to widać na przykładzie komody - te z IKEI są bardzo pojemne,
ta z kompletu żyrafkowego niestety nie.
Choć samo łóżeczko z misiem mnie akurat kusi 🙂

Anula74 witaj na forum 🙂
Napisz nam jak się czujesz i jak Ci mija ciąża 🙂

Eleeza napisał(a):

A skąd ta słabość...jeśli można spytać? 🙂

Nasz bliski kolega jest kierownikiem budowy takich wiatrakowych miasteczek
i nie raz poznawaliśmy je od kuchni 😉 Miłe wspomnienia 🙂

• Mamusia
Diviana- my po wielu wizytach w różnych sklepach stwierdziliśmy, że kupimy w ikei ( komodę do przewijania już mamy a po łóżeczko musimy podjechać w najbliższym czasie). W innych sklepach absolutnie nic mi się nie podobało, no może poza jednym kompletem skandynawskiej firmy, ale tam komoda do przewijania kosztowała 1399 zł a łóżeczko (bez materaca) 899 zł, były ładne ale bez jakiegoś szału, więc stwierdziliśmy, że odpuszczamy, a kaskę wydamy na śliczną pościel i dodatki. A poza tym komoda, a właściwie regał do przewijania (ten, który kupiliśmy w Ikei) w przypadku naszego pokoju będzie dużo bardziej funkcjonalny (bo jest mniejszy) niż większość typowych komód.

Siehankowa i Aniołek wysłałam wam na prywatne wiadomosci na naszej stronce. Nie chciałabym reklamować. Sama korzystam z jej usług pierwszy raz.

Witaj Anula74 w naszym gronie 🙂

My już po spacerku. Maja w końcu usnęła.

Mapa piękna fotka. Kocham tulipany 🙂