Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

karolcia12345i napisał(a):
Andzelika To się sokowirówka przyda,może faktycznie sztucznego żelaza nie tolerujesz bo troszku mało masz hemoglobiny. Mnie futrowali buraczkami jak mialam anemie (bez ciązy jeszcze) i wszystkim innym co ktos wyczytal w gazetach ze żelazo ma 🙂 szpinak ale chyba marta pisala ze brokuly lepiej 🙂 Duzo warzywek jedz 🙂

Od jutra właśnie zacznę się faszerować napojami 😜 Sałata ma dużo żelaza, wcinam jak głupia, najwyraźniej za mało 😠 A resztę jak napisałaś, wszystko co żelazo zawiera się wrzuci, poszukam w necie, zrobię listę i na lodówkę żeby wiedzieć hehe 😜

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

malstep Powodzenia !!!! Mnie lekarka pochwaliła ostatnio że tak ładnie wygolona, ale to już był chyba ostatni raz bo cała sie pozacinałam przez brzuszek i jak goliłam to tylko krew widziałam 😞 jakoś poszło ale już bardzo ciężko !!! Idę też spać już, mąż zasuwa z gładziami biedny muszę go wyciągnąć do wyrka już 🙂 Dobranoc

Andzelika Kiedys moja kolezanka sobie robila takie zdrowotne koktajle i wszystko jej sie po tym poprawiło, samopoczucie, cera itp. w necie na pewno bedzie cos podobnego, tamte byly z olejem hmmmm lnianym chyba, kalarepę tam mieliła itp. mówiła ze w smaku obrzydliwe ale pomogły 🙂to na anemie bedzie tego zapewne duuuzó, jak cos znajdziesz to daj linka to sobie tez porobię bo ostatnio sokowirówka się zakurzyła a idzie lato wiec bedzie z czego robic soczki 🙂

• Mamusia
Dzień dobry brzusie
Ja zaraz lecę zrobic wyniki, mam nadzieję że słabo mi w tramwaju nie będzie 🥴 i jakoś dojadę, a potem narobiłam sobie 4 kanapki więc jak już mi zbadają krew po godzinie wsunę i polecę do pracy, choć już mnie tak w żołądku ssie 😮
A jeśli chodzi o internetowe przestępstwa to polecam helpline.org.pl oni się tym zajmują i jak oni gdzieś napiszą to z pewnością szybciej usuną różne rzeczy.
Miłego dzionka dziewczyny i maleństwa 🙂

Dzien dobry brzuszki 😘 ale sie rozpisalyscie..tylko tak z grubsza nadrobilam posty 🙂
dzisiaj jade wybrac farbe do pokoju bo we wtorek bedziemy malowac. Poki brzuszek nie jest taki duzy i bede mogla jeszcze jakos pomoc 🙂 tylko zastanawiam sie nad kolorem 🤔
na ten moj slub zatrudnie jakas pania do pomocy. Napewno ktos bedzie chcial sobie dorobic a i ja bede miala lzej 🙂
buziaki:*

• Mamusia
Witam mamuśki 🙂
Andzelika ja od początku ciąży piję naturalne soki rano z pomarańczy i cytryny a na wieczór z jabłek i marchewki polecam 🙂 za to co do wyników to właśnie porównałam z twoimi nie mam tak niskich jak ty ale też mam poniżej normy 🤢
Foga super że wyniki są lepsze 🙂
Marta czekamy na fotke po powrocie od fryzjera 🙂
ja dziś idę do gina więc wczoraj się goliłam niezła masakra była ale dałam radę 😎 tylko że mam wrażenie że jestem cała spuchnięta w tamtym miejscu 😮 aż się przeraziłam czy to możliwe?
Czy już mi odbija? 🤢
a jeszcze mam pytanie bo widziałam że był poruszany temat wody ja jej piję znikome
ilości ( 1l na tydzień) za to piję soki czy powinnam zacząć pić wodę czy mogę lecieć na sokach? 😜
madalena mój obwód brzucha w 26 tyg. wynosi 90 🙂
nic biorę się do roboty bo od h jestem a jeszcze nic nie zrobiłam tzn. nadrobiłam 40 stron na brzuszku 🤪

miłego dnia mamcie 😘

• Mamusia
Witajcie Brzuszki 😘 😘
u nas piękna pogoda - sloneczko, choc na razie zimno 😞zobaczymy moze sie ociepli 🤪
Ja dziś także wyruszam na spotkanie z fryzjerem 😜 wczoraj farbowanko (przez Mamę) a dziś strzyżenie 🤪 już nie mogę się doczekać 🙂 ale i tak zawsze wyglądam tak samo, bo chodzę do tego samego fryzjera 😉 😉 😉 😎 a w sobotę idę do znajomych na wesele, także przygotowania pełną parą!
zastanawiam się tylko czy bedzie na tyle cieplo by pojsc bez rajstopek, czy niestety trzeba bedzie sie w nie wcisnąć... 🤔 tego bym nie chciala 😞 ale chyba wynalezli cos takiego jak rajstopy ciazowe, bo nie chce normalnymi rajstopkami sciskac brzuszka - wiecie cos o tym???????

Witajcie brzusie 🙂

Wpadłam tylko powiedzieć wam dzień dobry i mykam do fryzjera.

Andzielika na prawdę niepokojąc anemia zaczyna się gdy hematokryt spada ponizej 30. Teraz u Ciebie wskazuje to poprostu, ze tówj maluszek wyjada z mamusi. Więc przede wszystkim zadbaj o siebie.

Anya hehe nie stresuj się. Wszystko w ciąży troszkę się powiększa, to i "marioka" (jak ją nazwała malstep) też. Poporstu przytyła, a ty masz wrazenie że spuchła.

Ok. Mykam bo sie spóżnie. Do później.

Dzień dobry Brzusie 🙂

Diviana powodzenia na badaniu 🙂
Daj znać z pracy jak poszło 😉

malstep czekamy na dobre wyniki z wizyty 🙂

Justyna891 decyzja z panią do pomocy zdecydowanie słuszna! 🙂

k8online rajstopy ciążowe polecam !!!
Ja zamawiałam takie i są super 🙂
http://allegro.pl/listing.php/search?us_id=5927936&string=rajstopy&order=bd&change_view=1

za oknem na razie piękne słoneczko 😁 więc pewno zaraz jakiś spacerek zaliczymy z Bartusiem
A samopoczucie raczej dobre - trapią mnie mdłości 🤢 i zgaga ale poza tym wsio ok...dzidziula buszuje po brzuszku 😜 tylko nie mogę się doczekać kiedy ją podglądnę hihi....

Ale dzisiaj miałam super pobudkę 😞 Złapał mnie taki straszny skurcz w łydkę, że musiałam wystrzelić z łóżka jak oszalała. Do tej pory boli mnie noga. A przed snem połknęłam magnez. Dziwne ale tak jakby ten magnez mi wywoływał skurcze a nie zapobiegał.