Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Andzelika na poczatek to wogóle kup tylko jedną i to małą skoro zamierzasz karmić piersią. Moze sie okazać, że maluszkowi nie podpasuje. Już pisalam, ze moja Maja do 8 miesiaca nie ruszyła żadnej butelki. Nawet ze kupiłam kilka rodzajów z róznymi smoczkami.

marta-lion napisał(a):
Andzelika na poczatek to wogóle kup tylko jedną i to małą skoro zamierzasz karmić piersią. Moze sie okazać, że maluszkowi nie podpasuje. Już pisalam, ze moja Maja do 8 miesiaca nie ruszyła żadnej butelki. Nawet ze kupiłam kilka rodzajów z róznymi smoczkami.

Zamierzam, zamierzam 🙂 🙂 Ale tak do 4 miesiąca, a jak to w praktyce wyjdzie to się okaże 🙃 No, ale butelka i tak niezbędna do herbatek.

• Mamusia
Chciała bym byc juz tak doswiadczona jak niektore z Was ... Jestescie spokojniesze 🙂 i praktycznie niczym sie nie przejmujecie, ja to sie boje tycg zakupow... butelek , smoczków, i wszytskich potrzebnych rzeczy, wogole to ja nie wiem co tak dokladnie mi potrzebne ...

p0xia napisał(a):
Chciała bym byc juz tak doswiadczona jak niektore z Was ... Jestescie spokojniesze 🙂 i praktycznie niczym sie nie przejmujecie, ja to sie boje tycg zakupow... butelek , smoczków, i wszytskich potrzebnych rzeczy, wogole to ja nie wiem co tak dokladnie mi potrzebne ...

Nie stresuj się 🙂 Nie jesteś sama 😜 Mnie też to przerażało, ale jak już zaczniesz "znosić" rzeczy to się uspokoisz. Ja sobie listę zrobiłam, a teraz wykreślam;p

• Mamusia
Andzelika napisał(a):
p0xia napisał(a):

Nie stresuj się 🙂 Nie jesteś sama 😜 Mnie też to przerażało, ale jak już zaczniesz "znosić" rzeczy to się uspokoisz. Ja sobie listę zrobiłam, a teraz wykreślam;p

A co masz na tej liscie ? moze tez bym sobie taka zrobila, tylko ze ja nie wiem co jest potrzebnego :P.. Jakies chusteczki nawilzane .. takie duperelki... :P

Andzelika napisał(a):
marta-lion napisał(a):

Zamierzam, zamierzam 🙂 🙂 Ale tak do 4 miesiąca, a jak to w praktyce wyjdzie to się okaże 🙃 No, ale butelka i tak niezbędna do herbatek.
No jak pisałam zależy. Majka nie ruszyła herbatek do 8 miesiaca, poprostu ich nie potrzebowała. Piła mleko z cyca, potem zupki dojadała i kaszki.

p0xia napisał(a):
pOxia my tu jesteśmy. Z nami nie zginiesz 🙂

Poczytałam 🙂
Ja też jeszcze nie wiem, jaki chcę wózek....... Jakiś czas temu już byłam pewna, że chcę Tako Jumper X, ale jak zobaczyłam go w sklepie na żywo, to zmieniłam zdanie....... Gondola jest wręcz mikroskopijna, więc szukam dalej........
Rzeczywiście, szkoda, że te Jedo są dość drogie 🤢 🤢

• Mamusia
Foga napisał(a):
Poczytałam 🙂
Ja też jeszcze nie wiem, jaki chcę wózek....... Jakiś czas temu już byłam pewna, że chcę Tako Jumper X, ale jak zobaczyłam go w sklepie na żywo, to zmieniłam zdanie....... Gondola jest wręcz mikroskopijna, więc szukam dalej........
Rzeczywiście, szkoda, że te Jedo są dość drogie 🤢 🤢

Bo wszystko co nam najbardziej odpowiada musi być najdrozsze tak to juz jest niestety 😞

• Mamusia
marta-lion napisał(a):
p0xia napisał(a):
pOxia my tu jesteśmy. Z nami nie zginiesz 🙂

Własnie dlatego tu jestem, zeby nie zginać, zeby nabrac troszke pewnosci siebie, w wykonywaniu mojego przyszlego zawodu bycia mama :P

pOxiahttp://www.wzorowamama.pl/wyprawka_dla_dziecka.html zobacz sobie tutaj. Wiadomo nie wszystko będzie Ci potrzebne, ale to jest takie wstępne, ja z tego patrzyłam i jeszcze w google se wpisałam o wyprawkach, no ale właściwie wszędzie są podobne. A wózek ja mam taki http://allegro.pl/baby-active-jet-spacerowka-fotelik-aluminium-nowe-i1594066300.html i chyba nie jest taki drogi, a gondola duża 🙂 🙂 🙂

Wiecie czasami nie warto mieć kupione wszystko na zapas bo jak wychodzi w praniu to potem to się przydaje a to nie albo coś znajdzie się lepszego i potem nie ma tego żałowania że się już kupiło.

• Mamusia
Andzelika napisał(a):
pOxiahttp://www.wzorowamama.pl/wyprawka_dla_dziecka.html zobacz sobie tutaj. Wiadomo nie wszystko będzie Ci potrzebne, ale to jest takie wstępne, ja z tego patrzyłam i jeszcze w google se wpisałam o wyprawkach, no ale właściwie wszędzie są podobne. A wózek ja mam taki http://allegro.pl/baby-active-jet-spacerowka-fotelik-aluminium-nowe-i1594066300.html i chyba nie jest taki drogi, a gondola duża 🙂 🙂 🙂

A ten wózek masz z przednimi takimi malutkimi czy tymi wiekszymi ? .. i faktycznie jest taki lekki ?

p0xia napisał(a):
Andzelika napisał(a):

A ten wózek masz z przednimi takimi malutkimi czy tymi wiekszymi ? .. i faktycznie jest taki lekki ?

Ja mam czerwony to z tymi mniejszymi. A co do wagi to mniej waży niż inne, ale tak w praktyce to nie miałam porównania z innym, więc nie wiem ..

madalena20 napisał(a):
Wiecie czasami nie warto mieć kupione wszystko na zapas bo jak wychodzi w praniu to potem to się przydaje a to nie albo coś znajdzie się lepszego i potem nie ma tego żałowania że się już kupiło.
Ot i mądrze pisze 🤪 🤪 🤪

A tak opisuje swój "wuzek" witam, oferuje wuzek,po jednym dziecku firmy beybyactive jet za nowy zaplacilam 1050 zl.sprzedaje go poniewarz wyszedl juz z urzytku,curcie worze zwykł laseczka,zapraszam do zakupu!!!!

• Mamusia
Andzelika napisał(a):
Hehehe ktoś na allegro sprzedaje WUZEK 😁 😁 😁

haha faktycznie 😜 Dziekuje Andzelika za ta wyprawke napewno mi sie przyda 🙂 przynajmniej bede wiedziala co mam a co trzeba jeszcze kupic 🙂 Proszki do prania juz mam 🙂 firmy Lovela bo były kiedys w Tesco na promocji 2,6kg+2l płynu do prania za 39,99 🙂 wiec kupiłam dwa . jeden do koloru i jeden do bialego 🙂