Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Szyjka była w poniedziałek 4 cm wiec chyba nic sie nie stalo zeby sie az tak skrocila , jutro rano zadzwonie i jej opowiem co sie stalo, chyba ze w nocy mi sie powtorzy cos takiego to jadę do szpitala od razu. teraz juz na prawde ide do łóżka papaa

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Teraz się uspokoiło ale tracisz tylko czas jeśli by się okazało że coś jest nie tak. To chociaż na pogotowie zadzwoń i zapytaj co masz w takiej sytuacji robić.

• Mamusia
karolcia12345i napisał(a):
Szyjka była w poniedziałek 4 cm wiec chyba nic sie nie stalo zeby sie az tak skrocila , jutro rano zadzwonie i jej opowiem co sie stalo, chyba ze w nocy mi sie powtorzy cos takiego to jadę do szpitala od razu. teraz juz na prawde ide do łóżka papaa

radziłabym zadzwonić jednak przepraszam że się wciepłam 🙂 bo u mnie szyjka długa była a wody odeszły i się zaczęło po ok 5 godzinach poród tzn skurczę a z tego co piszesz to trochę było tego czegoś

Dziewczyny ja padam, dopiero po 21 a ja się czuję jakby to z 23 była. Czas juz na mnie, rano trzeba wstać.

DOBREJ NOCKI WAM ŻYCZĘ
Śpijcie dobrze

Karolcia moze i my panikujemy. Ale posłuchaj nas. Najwyżej nie mamy racji. Kiedy mi odeszły wody z Majką, miałam już 3cm rozwarcia. A nic przez cały dzień nie czułam. Poczułam ból i kłucie dopiero jak wody mi odeszły.
Także Magda ma rację to że w piątek były 4cm szyjki dziś moze już nie miec znaczenia.

p0xia napisał(a):
a nie wiecie ile taka atrakcja kosztuje ?

my byliśmy 🙂 koszt to 200zł z tym, że teraz jak będziemy chcieli iść na kolejną wizyte, to za drugą płacić będziemy tylko 50zł - więc opłaca się, bo wychodzi 125zł za wizyte 😉
bajer fajny, ale szczerze mówiąc to i tak przesadzają z cenami gdzie niegdzie...

madalena20 napisał(a):
Ja myślę że to na bank wody płodowe były kurde i noc z głowy.
Ja też o tym pomyślałam. Bo skąd tyle płynu. Przecież upławy to mają jakiś kolor. I są geste.

Cześć brzuszki,
My już wróciliśmy z dłuuuugiego weekendu.
Zaległości w czytaniu was też nadrobiłam.
O Pati napisała mi rano Marta - normalnie nie mogę uwierzyć, że tego dokonałyście.
Magda, Marta, Foga - jesteście boooskie.
Ale Pati musiała mieć minę jak odebrała ten telefon. He, he, bezcenne.
No i pewnie się nieźle wzruszyła. Dobrze mieć takich przyjaciół.
Cieszę się, że z córcią Pati wszystko ok - a leżenie w szpitalu, nawet długie, da się znieść jeśli ma się do spełnienia misję DZIECKO.

Malstep, jak będziesz na wizycie u lekarza, to dla świętego spokoju zapytaj o te drętwienie, ale to raczej nie jest rzecz niezwykła w ciąży.
Mi w nocy drętwieją obydwa małe palce u rąk, a pamiętam, że koleżanka, która niedawno urodziła też mi wspominała o mrowieniu i drętwieniu rąk.
Mały bączek naciska na nerwy i stąd takie odczucia.

Pytałyście też o laktatory - ja po pierwszym porodzie używałam baaaardzo dużo , pisałam wam już kiedyś o mojej nadprodukcji mleka 😁
Ja miałam ręczny Avent, byłam z niego zadowolona, ale gdybym wiedziała, że będę go tak często eksploatować to kupiłabym elektryczny.
Laktator Aventa jest na pewno bardzo dobry, ja używałam go intensywnie (czyt: w szczytowych miesiącach co trzy godziny 😉) przez prawie rok.
Chyba ze dwa razy musiałam wymienić w nim jakąś część, ale same przyznacie, że w moim przypadku był on testowany w warunkach ekstremalnych.
Teraz nie zamierzam laktatora kupować na zapas - jeśli będzie trzeba to wtedy kupię, ręczne dostępne są w sklepach od ręki, elektryczne (dużo droższe) trzeba zamówić.
Choć z drugiej strony pamiętam, że leżała ze mną w szpitalu dziewczyna, która miała bardzo ciężki poród (po wielu godzinach męki zakończony cesarką) i nie potrafiła nakarmić maluszka (jeśli dobrze pamiętam to jej dziecko miało problemy z odruchem ssania).
Wtedy mąż przywiózł jej laktator, ona odciągnęła siarę i podała maluszkowi z butelki.
Na taką ewentualność też dobrze być przygotowanym.

Madalena nie zadręczaj się bo i cóż możesz poradzić Ja mam nadzieję że Karolcia jednak wybierze się lub chociaż zadzwoni do lekarza i że to nic poważnego, chociaż mi się tez wydaje że to wody....

Och jeju, ale dramatycznie się zrobiło 😞
Rano dobre wieści od Pati, a teraz czytam, że z Karolcią coś się dzieje.
Mam nadzieję, że was dziewczyny przeczytała, posłuchała i dzwoni do swojego lekarza.
To o czym napisała nie brzmi optymistycznie 😞
Ja też miałam tylko jedno skojarzenie - wody płodowe.
Chyba nic innego nie tryska ot tak sobie.
No chyba, że pojawił się ucisk na pęcherz i nietrzymanie moczu???
Oby to tylko to 😞

Madalena, trochę spokoju ci się przyda.
Bo martwisz się za nas wszystkie 😞
Ale swoją drogą to kochana z ciebie kobitka 😉
Karolcia pewnie poszła po rozum do głowy i już zadzwoniła gdzie trzeba.
Karolcia, czekamy jutro na wieści od ciebie. Tylko pilnie i dobre, bo nam Madalena gotowa ze stresu zaniemóc 😉
Pozdrawiam was gorąco mamusie i zmykam spać, bo jutro rano powtórka z glukozy 😞 😞 😞