Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

madalena20, Paninka Bidulki...nie dajcie się 😘
Przesyłam troszkę słonecznych Promyczków a Madzi kontener wody 😉
I talerz pomidorówki 😉

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
madalena20 napisał(a):
A u mnie już 29 tydzień ciąży. I zostało 2 miesiące i dwa tygodnie do porodu. Ale ten czas szybko leci 🙂 🤪 🤪

oj leci,leci.Mnie zaczął się już 25tc i sama nie wiem kiedy to zleciało 🤪 🤪 a za jakieś 3,5 miesiąca Franek wyskoczy 😁 😁 😁 😁

madalena20 napisał(a):
mapa ojjjjjjjj ta pomidorówka mniam na pewno zdziałała by cuda 🙂

Madziu
pomyśl jak już blisko tego wielkiego dnia jesteś 🙂
Mimo, że dobrze mi w ciąży to troszkę po tej ostatniej kontroli się zestresowałam,
że nie daj Boże coś...a Dzidziuś jest jeszcze taki malutki...
i teraz odliczam do 30tc...na razie 😉
A u Ciebie to już z górki 😘

• Mamusia
A ja jakoś ostatnio mam tyle energii 🙂 🙂 może dlatego że nie pracuję,tylko leniuchuję w domku.
Przez Ostatnie dwa dni przekopałam ogród,a teraz biorę się za sprzątanko jeszcze przed wyjazdem,co by wrócić do czystego domku 🙂 mąż zawsze mi pomagam,ale jakoś ostatnio jak mam więcej energii wolę sama,wydaję mi się że będzie dokładniej 😁 😁

• Mamusia
Anya napisał(a):
nie wiem czy ze mną jest wszystko ok ale ja się obyłam bez cytryny i jakoś dałam radę nawet w trakcie picia zrobiłam przerwę i nie czułam żeby to jakieś nadzwyczaj niedobre było powiedziałabym że było znośne 😜 wiem dziwna jestem 🤪

wszystko jest z Tobą w porządku 🙂 bo i ja miałam wczoraj glukozę 75mg,i bez problemasa wypiłam i nie czułam się po niej nawet przez chwilkę źle.Piłam mniej smaczne rzeczy 😁hihihi

• Mamusia
O MATKO 🤪 🤪 🤪 🤪 właśnie doczytałam że z Karolcią w miarę wszystko dobrze 🙂 🙂
ja podobnie jak reszta dziewczyn trzymam za Ciebie i dzidzię kciuki 🙂 🙂 i na pewno dotrwasz do końca bez problemów,nie może być inaczej 🙂 🙂

• Mamusia
hej dziewczynki. Ja dzis bylam na glukozie. Rzeczywiscie ciezko to wypic ale jakos dalam rade. Pobrala mi raz krew i cukier potem wypilam i godzine siedzialm. Potem znow poszlam na klocie i tu bylo gorzej wkuywala mi sie 5 razy a mi krew nie leciala bo nie mam zyl. po 5 wklociu zemdlalam a strzykawak i tak byla pusta. Narobilam pielegniarce troche klopotu bo sie zestresowala. A jak juz doszlam do siebie to mi na nadgarstku jakas zyle znalazla i sie udalo. Jakis koszmar.
A jak wczoraj wracalam z Lodzi to w tyl samochodu wjechal w nas motocyklista. Dobrze ze zaczal hamowac wczesniej i nie wjechal w nas calkiem rozpedzony tylko juz z mniejsza sila.Ale wystraszylam sie niezle.

madalena20 napisał(a):
mapa No niby tak ale jak ma się już dziecko to ta kolejna ciąża im bliżej rozwiązania to Ty więcej niepokoju i zmartwień jak to będzie.

no tak, tego nie wzięlam pod uwagę...
Ale będzie dobrze-poradzisz sobie Mamuśka 😘

_Evelina_ no to miałaś przeboje-współczuję...

• Mamusia
_Evelina_ napisał(a):
hej dziewczynki. Ja dzis bylam na glukozie. Rzeczywiscie ciezko to wypic ale jakos dalam rade. Pobrala mi raz krew i cukier potem wypilam i godzine siedzialm. Potem znow poszlam na klocie i tu bylo gorzej wkuywala mi sie 5 razy a mi krew nie leciala bo nie mam zyl. po 5 wklociu zemdlalam a strzykawak i tak byla pusta. Narobilam pielegniarce troche klopotu bo sie zestresowala. A jak juz doszlam do siebie to mi na nadgarstku jakas zyle znalazla i sie udalo. Jakis koszmar.
A jak wczoraj wracalam z Lodzi to w tyl samochodu wjechal w nas motocyklista. Dobrze ze zaczal hamowac wczesniej i nie wjechal w nas calkiem rozpedzony tylko juz z mniejsza sila.Ale wystraszylam sie niezle.

to nie zazdroszczę takich przeżyć kochana 🥴 🥴

• Mamusia
Witam brzuszki 🙂 🙂 Przepraszam że się od wczoraj nie odzywałam ale po moim egzaminie pojechalismy z m do teściów i dopiero dzisiaj wrócilismy do domku a tam nie miałam dostepu do internetu 🥴
Egzamin jakoś napisałam myśle że nie będzie najgorzej, w poniedziałek wyniki 🙂 🙂
A teraz zabieram sie za czytanie zaległości bo troche tego sie nazbierało 🙂

• Mamusia
Czesc Brzusie 🙂 Walsnie wrocilam z zakupow zajely mi 5h .. i nie wiem na czym tak zlecialo 😜 juz pojedzona, i zasiadlam troszke nadrobilam ale nie za duzo 🙂

Andzelika - Oddaj mi swoje nogi !! Zabyla bym za takie ...

Mialam dzisiaj okazje pomacac wozek ktory bardzo mi sie na all spodobal 🙂 i Podoba mi sie jeeeszcze bardziej 😁 ... cos czuje ze za miesiac bedzie moj 😁

madalena20 napisał(a):
Tym bardziej, że chyba mojemu Kubusiowi zaczyna się okres buntu dwulatka 😞

Madalena, a twój Kubuś jest bardziej przylepką ciebie czy twojego męża?
Takiemu maluszkowi trudno wytłumaczyć, że mamusia musi się zająć innym dzidziusiem, ale jeśli twój synek "preferuje" tatusia to może nie będzie tego tak bardzo odczuwał.

jo-aneczka mój Kuba spędza z nami obojgiem tyle samo czasu. Bo pracujemy na zmianę jak ja mam na rano to mąż na popołudnie wiec na zmianę się nim opiekujemy. Chodź są aspekty takie, że np. tatusia się bardziej słucha niż mnie. Ale za to do mnie jest jak przylepa. Wiesz prawdziwy synek mamusi 🙂

• Mamusia
ann5353 napisał(a):
p0xia napisał(a):
http://allegro.pl/4w1-wozek-tako-jumper-x-wozki-hurt-10xgratis-i1598569620.html dokladnie ta aukcja 🙂 ja jeszcze beda przedluzac 🙂 wiec za mesiac sie biore za zakup 🙂

super ten wózek

I dobrze sie prowadzi 🙂 i duo kolorow do wyboru .. nie powiem bo nie jest jakis super lekki .. ale ja mam ten komfort ze nie bede go dzwigac bo mieszkam w domku jednorodzinnym jedno pietrowym 🙂
A poza tym moim zdaniem wozek po to ma kola zeby go wozic a nie nosic :P

p0xia napisał(a):
http://allegro.pl/4w1-wozek-tako-jumper-x-wozki-hurt-10xgratis-i1598569620.html dokladnie ta aukcja 🙂 ja jeszcze beda przedluzac 🙂 wiec za mesiac sie biore za zakup 🙂

Bardzo ładny. Ja też kiedyś używałam wózka Tako i niestety niezbyt mile go wspominam, ale widzę, że teraz całkiem zmienili stylistykę. Myślę, że będzie ci się dobrze nim jeździć.
I jaki wybór kolorów. Mi się podoba ten zielony (pokazany jako główny) i szaro-fuksjowy.
Zwróć jednak pOxia uwagę na wagę tego wózka. Jeśli będziesz go musiała nosić po schodach to możesz mieć nie lada problem.
Ale jeśli mieszkasz nisko to myślę, że będzie spoko 🙂