Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

ann5353 napisał(a):

A to ciekawe. Jakby ktoś wiedział, jak one się nazywają - niech napiszę 🙂

ann5353
To o takie chodzi 😉
http://www.tomi.pl/szczegoly/8242/bella_pieluszki_happy_newborn_25_kg_z_wycieciem_na_pepek___warszawa

Mapa ja tak odruchowo jakoś, nawet nie pomyślała, kiedyś tak mnie zabolało jak szybko wstałam z fotela. Chyba to ze szybkiej zmiany pozycji 😁 🙂
A Ty dziś masz równe 3 m, to wychodzi na to, że ja chyba miałam wczoraj 😜 😜

• Mamusia
mapa napisał(a):
ann5353 napisał(a):

A to ciekawe. Jakby ktoś wiedział, jak one się nazywają - niech napiszę 🙂

ann5353
To o takie chodzi 😉
http://www.tomi.pl/szczegoly/8242/bella_pieluszki_happy_newborn_25_kg_z_wycieciem_na_pepek___warszawa

to te też wam przesłałam linka jak wyglądają 🙂

Andzelika napisał(a):

A Ty dziś masz równe 3 m, to wychodzi na to, że ja chyba miałam wczoraj 😜 😜

Chciałabym żeby tak było 🙂

Wybrałam wstępnie materac Danpol -ma bardzo dobre opinie 🙂
A kołderki??? Wszystko jedno byle naturalne?

• Mamusia
moniq1984 napisał(a):
mapa napisał(a):
Andzelika mi właśnie teraz brakuje takiego porządnego przeciągania się po przebudzeniu 😉
Bo za bardzo już się nie możemy rozciągać 😉

lydziaa83 rozmiarówka pampersów jest taka:
1 (2 - 5 kg)
2 (3 - 6 kg)
3 (4 - 9 kg)
4 (7 - 18 kg)
5 (11 - 25 kg)
Tych 1 to podobno max jedną paczkę warto kupić.
Coś Dziewczyny pisały jeszcze o tych pieluchach z wycięciem na pępek,
ale ja jeszcze się nie wgłębiałam w ten temat 😉

te wyciecie na pepek mają właśnie HAPPY fioletowe opakowanie
http://www.blizejciebie.pl/product_info.php?cPath=151_207&products_id=1631&osCsid=e0b102d46ae944b82cc316b0d3c09cf6

Dzięki Moniq 🙂

andzelika mnie już kilka razy tak zakuło w brzuszku aż sie przestraszyłam 😲 ale to chyba nic złego się nie dzieje - ja lubie się przeciągać i nie mogę się oduczyć ☺️ a do tego zasypiam na lewym boku a zawsze budzę się na prawym 🤔 mam nadzieję że nie ma to większego wpływu na maleństwo....
co do pieluszek tych Bella Happy z wycięciem to polecam są rewelacyjne - ja na poczatek mam jedną taką paczkę a potem kupuję już rozmiar 3-6kg
zapisałam sobie wasze linki z allegro 🙂 popatrzę i może cosik kupię na poprawę humoru heh...hormony mnie dobiją 😮

• Mamusia
A właśnie co do apetytu zadowolona zeszłam z wagi bo przez 2 tyg tylko0,5kg przytyłam mała zjada chyba zapasy jakie nagromadziłam i waga mi nie skacze do góry 🙂
a ochote straszną mam na owoce i frytki a najbardziej na spirale z macdonalda 🙂 🙂 🙂

Fajnie że wrzuciłyście te rozmiary pieluszek bo mi się już zapomniało jak to jest 🙂

A orientujecie się ile w sklepie "normalnym" kosztują te pampers 1 ??

moniczek napisał(a):
andzelika mnie już kilka razy tak zakuło w brzuszku aż sie przestraszyłam 😲 ale to chyba nic złego się nie dzieje - ja lubie się przeciągać i nie mogę się oduczyć ☺️ a do tego zasypiam na lewym boku a zawsze budzę się na prawym 🤔 mam nadzieję że nie ma to większego wpływu na maleństwo....
co do pieluszek tych Bella Happy z wycięciem to polecam są rewelacyjne - ja na poczatek mam jedną taką paczkę a potem kupuję już rozmiar 3-6kg
zapisałam sobie wasze linki z allegro 🙂 popatrzę i może cosik kupię na poprawę humoru heh...hormony mnie dobiją 😮

Hehe to ja nie wiem ile ja się razy przekręcam, zawsze się budzę i innej pozycji. Ale myślę, że to nie szkodzi, wiem tyle że na prawym boku podobno najlepiej bo jest większy przepływ krwi(tak gdzieę wyczytałam).
A co do humorków to ja jestem w trackie fazy przechodzenia ich, ale powoli ustają, co bardzo mnie cieszy, bo ostatnie dni to był koszmar. 😁 😁
Na lewym pomyliło mi się 🤔 ☺️

mapa napisał(a):
moniczek nie daj się hormonom!!! 😁
Ty taka wesoła Kobitka jesteś 😆

oj mapa mówię Ci totalnie się załamałam buuuuu.....a dzisiaj to czuję się stara,bezsilna i bezradna 😮 😮 😮 i zero wsparcia w mężu 😠
No ale nie utkwię w takim stanie hehe bo mi się Tosia zamartwi...tak więc zaraz kolejna kawa i spacer z dziećmi - chyba wybiorę się do pizzerii bo mi nawet obiadu się nie chce robić...
za to moje dziecko namówiło mnie na przyrządzenie ślimaków bleeee i dzisiaj od rana do tego wszystkiego walczę z winniczkami

Daniela napisał(a):

A orientujecie się ile w sklepie "normalnym" kosztują te pampers 1 ??

Daniela
jak ja patrzyłam to były ogromne różnice w cenach,
najlepiej jakąś promocję wypatrzyć.
Ostatnio są często w tesco i auchan 🙂

• Mamusia
ann5353 napisał(a):
Za przykładem Moniq również weszłam na wagę. Pokazała 54 kg, czyli w sumie 10 do przodu, a w ciągu ostatniego tygodnia 1 kg na plusie 😞

to nie tak źle 🙂 i chudzinka jesteś 54 w ciąży 🙂 🙂 🙂ja już dawno tyle nie ważyłam 🙃 🙃 🙃 🙃

ann5353 napisał(a):
Za przykładem Moniq również weszłam na wagę. Pokazała 54 kg, czyli w sumie 10 do przodu, a w ciągu ostatniego tygodnia 1 kg na plusie 😞

ann5353 ale Ty Kruszynka jesteś 🙂