Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
A moja bratowa po połówkowym mówiła że chłopiec, brat zadowolony jak paw bo dziewczynkę już mają a dziś się okazuje że dziewczynka na 100%, więc ja póki co rzeczy które chciałabym z różem nie kupuję 🙃 szczególnie że mała wstydliwa i nie chce pokazać czy aby na pewno jest dziewczynkę 😆

Witam!
Dzięki dziewczyny za pocieszenie....... ale niesmak po tych tragicznych ocenach mi pozostał 🤢 🤢
Z nowych wieści..... od poniedziałku wracam do pracy na trzy tygodnie. Rozmawiałam dziś z ginem i pozwolił, ale zastrzegł, że do 14 czerwca go nie będzie, więc w razie w nie wypisze mi zwolnienia........ Mam nadzieję, że dam radę........
Miałam nie wracać do pracy ale księgowa mnie uświadomiła, że skoro obronię się w czerwcu lub lipcu, to muszę wtedy pracować, by podniosła mi się automatycznie podstawa pensji... (za podniesienie kwalifikacji)... a gdybym była na l4, to podwyżkę dostałabym dopiero po macierzyńskim... mam nadzieję,że jakoś do wakacji się przemęczę - trzymajcie za mnie kciuki..... Może wygląda na to, że na kasie mi zależy, ale paręset zł piechotą nie chodzi, a jak dzidzia będzie, to na pewno wydatki będą większe i kasa się przyda.. tym bardziej, ze mój zus nadal nie wypłacił mi wypłaty 😮
Diviana domek cudny...... tylko, że ja jeszcze na twoim miejscu już goniłabym m, by jak najszybciej iglaków nasadził wokół domu... coby jakieś roślinki tam rosły 🙂)))

Foga napisał(a):
Witam!
Dzięki dziewczyny za pocieszenie....... ale niesmak po tych tragicznych ocenach mi pozostał 🤢 🤢
Z nowych wieści..... od poniedziałku wracam do pracy na trzy tygodnie. Rozmawiałam dziś z ginem i pozwolił, ale zastrzegł, że do 14 czerwca go nie będzie, więc w razie w nie wypisze mi zwolnienia........ Mam nadzieję, że dam radę........
Miałam nie wracać do pracy ale księgowa mnie uświadomiła, że skoro obronię się w czerwcu lub lipcu, to muszę wtedy pracować, by podniosła mi się automatycznie podstawa pensji... (za podniesienie kwalifikacji)... a gdybym była na l4, to podwyżkę dostałabym dopiero po macierzyńskim... mam nadzieję,że jakoś do wakacji się przemęczę - trzymajcie za mnie kciuki..... Może wygląda na to, że na kasie mi zależy, ale paręset zł piechotą nie chodzi, a jak dzidzia będzie, to na pewno wydatki będą większe i kasa się przyda.. tym bardziej, ze mój zus nadal nie wypłacił mi wypłaty 😮
Diviana domek cudny...... tylko, że ja jeszcze na twoim miejscu już goniłabym m, by jak najszybciej iglaków nasadził wokół domu... coby jakieś roślinki tam rosły 🙂)))

Ale Foga, księgowa ci nie powiedziała całej... no niestety niemiłej prawdy.
Nawet jeśli teraz dostaniesz podwyżkę to na wysokość macierzyńskiego nie będzie to miało istotnego wpływu. Macierzyński liczy się jako średnia z 12 miesięcy.
A jeszcze jest chyba tak, że w przypadku jeśli pracownik ma przerwę w L4 krótszą niż 3 miesiące to w ogóle nie przeliczają podstawy do macierzyńskiego.
Co do tego nie jestem pewna, jak się milium pojawi to ci potwierdzi bo widzę, że ona jest dobra w te klocki 😉
Ta zasada na pewno obowiązuje osoby prowadzące własną działalność gospodarczą, co do pracowników etatowych nie mam pewności.
Tak więc potwierdź to sobie i zastanów się czy na pewno chcesz wrócić teraz do pracy.

Paninka - u mnie ruchy się zmieniły jakby i też czasem czuję takie serie 🙂 Super to jest 🙂
Foga Myślę, ze każdy na Twoim miejscu by tak zrobił 🙂 a trzy tygodnie miną, jak z bicza strzelił 😁
Ja się zbieram! [color=green]Pa, Brzuszki! [/b[/color]]Do jutra! 🙂

A, i jeszcze wrócę na chwilkę do tematu kotów.
Agusia, cudne te twoje są. Mój podobny do twojego "starszego" tylko ze dwa razy większy 😉 😉 😉
Tak jakoś urosło się jej... po sterylizacji.
Ale jakby to powiedział mój kot - większe ciało to większa powierzchnia do głaskania 😁

U Was gorąco a u nas popadał deszczyk i zimno się zrobiło 🤢

Jo-aneczka tak na tym zdjęciu z konikiem w tle jest tył naszego domu 🙂 Jutro zrobię fotkę przodu i wam tu wrzucę do pooglądania to się pośmiejecie..... 😁 😜 bo z przepięknym domkiem Diviany to on nie ma nic wspólnego 😁 😁 😁 😁

Ja też kociara jestem . Obecnie mam kocura 4letniego i miałam jeszcze 10mies. kocura ale uciekł nam i go psy dopadły 🤢 🤨 zaraz wrzucę fotkę mojego pieszczoszka

Tu Dżinks 🙂

Ja ci też radzę Agusia zamawiać już ten wózek.
Czas oczekiwania na zamówienie jest różny u różnych producentów.
Na ten, który ja wybrałam czeka się aż 8 tygodni 😉
No a gdyby jeszcze doszedł poślizg jak u Marty... wolę nie myśleć. Chyba moja mała wanną by musiała jeździć 🙂

• Mamusia
Hej brzuszki!

Dzisiaj przyszedł do nas wózio!!! wygląda jeszcze lepiej niż na zdjęciach - sama go złożyłam!!!

poza tym szczesliwym akcentem to czuje sie do d... katar z nosa leci, oczy pieka i swędzą...głowa boli - cholerna alergia 😞...oby na synka nie przeszło....

Daniela, kocuro jak się patrzy. Pewnie wszystkie kotki w okolicy na niego lecą 🤪
Baaaaaardzo mi się podoba, ale ja to mało obiektywna, jeśli chodzi o koty, jestem.
Kocham wszystkie miłością bezwarunkową 🙂

jo-aneczka napisał(a):
Daniela, kocuro jak się patrzy. Pewnie wszystkie kotki w okolicy na niego lecą 🤪
Baaaaaardzo mi się podoba, ale ja to mało obiektywna, jeśli chodzi o koty, jestem.
Kocham wszystkie miłością bezwarunkową 🙂

Eeee nie lecą niestety, to kastrat i siedzi w domku tzn teraz troszkę wychodzi na dwór ale za daleko nie odchodzi... 🙂

co do kotów,to ja tez mam-kotke .nazywa się Kicia 🙂Jest juz ze mna 2,5 roku.Prędzej miałam kota,ale albo uciekł,albo ktos go przejechał samochodem.
Co do wózków,to sie teraz zesteseowałam,bo jak piszecie,ze czas oczekiwania jest czasami ok 8 tygodni 🥴
Jutro rano mam zamiar pojechac do miasta i sie trochę rozejrzeć.
A u mnie sie coś pogoda psuje,chmurzy sie i strasznie wieje,a ja leze na leżaczku,oby nie padało.
Foga mi sie tez tak wydaję,średni do macierzyńskiego jest liczona z 12 miesięcy,ale lepiej dopytaj