Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Justyna891 co do obaw meżem to ja mam to samo tylko, że u mnie jest to spwodowane niską samooceną 😞 jeszcze przed ciążą ciągle mnie meczyło, że nie jestem dość atrakcyjna dla niego 😞 i łudze sie, że po ciąży bede ładniejsza niż przed 🙂
moja kuzynka tak właśnie ma po ciąży wyładniała i to bardzo 🙂

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

pOxia taki urok duzych psów 😁 maja tyle samo milosci ile kilogramów 😁 mialam suczke boksera,moglaby zrobic krzywde ale nie chcacy 🙂 poprostu jak sie cieszyla to biegla i skakala komus na rece. Jak byla mala to to bylo slodkie ale 30 kg pozniej... 😁 🙃

• Mamusia
hej kobietki!
widzę że temat pampersów na forum - jedna paczka newborn wystarczy! Jeśli dzidziusie będą miały przy urodzeniu OK 3 kilo to szybko przejdziecie na 1 i 2 😉
A w Dzień Dobry TVN zaraz temat jak dobrać łóżeczko dla dzidziusia!!!!!!!!!!!

Cześć Dziewczynki 🙂

Crazyy i P0xi]a śliczne zwierzaczki 🙂
Marta miłego oglądania.
Super że z Madzią wszystko dobrze, tylko szkoda że jej marzenie się nie spełniło ale może 3cim razem się uda 😉

No ja lecę do pracy....

Miłego dnia mamuśki 🙂

Pati123 napisał(a):
Cześć Mamusie 🙂

Mam pytanko jak myślicie, ile pampersów 3-6 kg powinnam zamówić...Tzn znalazłąm pakowane po 76 szt. i nie wiem czy zamawiać 1 czy 2 opakowania bo nie wiem ile pieluch dziennie na początku idzie 😞Ani nie mam pojęcia w jakim czasi bobas osiąga wagę 6 kg 😞 1 miesiąc? dwa? Matko to jakaś paranja i może to głupie pytanie, ale nie chciałabym kupić,żeby potem np nie wykorzystać i żeby zostały..a jak płacę za przesyłkę to lepiej wziąść więcej od razu...

Pati, ja już nie pamiętam ile pampersów dziecko zużywa w ciągu doby, ale jest ich na pewno sporo. Tak coś mi się kojarzy, że ja zmieniałam przed każdym karmieniem i w nagłych śmierdzących przypadkach. A karmienie to tak przeciętnie co 3 godziny 😉. tak więc możesz sobie przeliczyć na jak długo starczy ci paczka 😞 😞 😞
No i sprawdziłam wagę w książeczce zdrowia - moja córka po porodzie ważyła 3 kg a 6 kg osiągnęła po 3 miesiącach. Nie odbiegała od normy w żadną ze stron, więc myślę, że w większości przypadków jest podobnie.
I jeszcze jedno - ja zmieniałam rozmiar pampersa na większy zanim dzidzia osiągnęła maksymalną "dopuszczalną" wagę. Wydaje mi się, że w końcowym okresie pampersy są już niewygodne dla maluszka i trzeba je zmienić na większe.

Monika u mnie tez nie najlepiej z samoocena 😞 owszem slysze czasami zwlaszcza teraz od swojego ze jestem gruba ale wszystko w zartach,nie wiem teksty w stylu "wstaniesz za godzine pod warunkiem ze juz zaczniesz sie podnosic" mnie smiesza i dal mi odczuc ze przestalam byc naj. ale brak mi tej iskierki w oku ktora mial wczesniej patrzac na mnie. I mam wrazenie ze bardziej podobam sie jego kolegom niz jemu (bardzo mnie komplementuja).
Ja nawet nie chce za duzo schudnac po porodzie bo moje kraglosci mi sie podobaja,tylko zeby brzuszek szybko wrocil do starego zycia 🙂

Diviana napisał(a):
Justyna co do atrakcyjności to ja też tak mam i jak widze te dziewuchy w szpilach 10 cm takie zgrabne to mnie zazdrość zżera 🤢

Szpile jak szpile ale pol tylka na wierzchu 😠 jeszcze ida tak jakby ten tylek szedl osobno 😜 wiem ze podobno facetom nie podobaja sie te puste laleczki ale nie oszukujmy sie...to wzrokowcy i swidrowac oczami za taka zawsze beda 😞

Diviana napisał(a):
Justyna co do atrakcyjności to ja też tak mam i jak widze te dziewuchy w szpilach 10 cm takie zgrabne to mnie zazdrość zżera 🤢

Ojej dziewczynki, niepotrzebnie zazdrościcie innym.
Ja tam uważam, że bycie w ciąży jest fajne.
Ja bardzo lubię mój wielki brzuch, pupę ...nieco mniej, ale ponieważ jest z tyłu i jej nie widzę to się nie stresuję 😁
A w ogóle to lubię być w ciąży

Super ze z Madzią i dzidzia ok 🙂
zwierzaczki macie piękniusie 😁 my mamy domową kotkę - zazdrosna jest o wszystko i wszystkich 😮 mam nadzieje, że zaakceptuje nowego członka rodziny 😉
a co do pampersów, to ja na razie kupuję 1 paczkę tych od 2 - 5 kg...
aaa, i jednak skuszę się na zakup tego klina 😉

Jak już pisałam nie jesteśmy grube, JESTEŚMY W CIĄŻY!!! 🙂 🙂
Wiadomo, że nam kg. troszkę przybędzie, ale to jest normalne 🙂
A patrząc na taką dziunię, pomyślcie sobie, jak ona by wyglądała będąc w ciąży 😜
Ja się czuję ok, mój Kuba też czasem żuci jakimś tekstem na żarty, ale jak ja zaczynam marudzić to mnie pociesza.
A wczoraj spędziłam cały dzień z kolegami Kuby i powiedzieli, że dobrze wyglądam. Więc ja się tam jie zamartwiam!

• Mamusia
jo-aneczka napisał(a):
Diviana napisał(a):

Ojej dziewczynki, niepotrzebnie zazdrościcie innym.
Ja tam uważam, że bycie w ciąży jest fajne.
Ja bardzo lubię mój wielki brzuch, pupę ...nieco mniej, ale ponieważ jest z tyłu i jej nie widzę to się nie stresuję 😁
A w ogóle to lubię być w ciąży

żeby o sam brzuszek chodziło to ok ale ja przytyłam mocno na całości, pupa uda nawet ramiona mam tłuściutkie i tego nie mogę zaakceptować 🤨

• Mamusia
Justyna891 napisał(a):
Diviana napisał(a):

Szpile jak szpile ale pol tylka na wierzchu 😠 jeszcze ida tak jakby ten tylek szedl osobno 😜 wiem ze podobno facetom nie podobaja sie te puste laleczki ale nie oszukujmy sie...to wzrokowcy i swidrowac oczami za taka zawsze beda 😞

co racja to racja 🙂 tylko, że niestety ja nie zauważyłam aby za mną któryś sie oglądał 🙂 ale nie powiem przed ślubem i zanim wogóle poznałam mojego to bajka była inna 🙂 🙂 🙂 ale i ja byłam bardziej aktywna bo i rower i spacery a przede wszystkim dyskoteki a wiadomo, że na nich najlepiej kalorie sie spala 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂a odkąd mąż jest to ... pisałam wam jakie mam z nim spacery 😞(do auta i jechac gdzieś) o rowerach nie wspomne(choć teraz i tak bym nie wsiadła) a o dyskotekach moge pośnić tylko!!!
DLATEGO NIE MOGE DOCZEKAĆ SIE NIUNIU I SPACERKÓW Z NIĄ 🙂 🙂 🙂 🙂

a mój powiedział, że tyłek mi troche "utył" 😜 ale w końcu nasz brzuszek musi się na czymś trzymać 😜
poza tym, faceci wolą "krąglejsze" kształty 🙂 mój za wszelką cenę starał się żebym przytyła, bo wcześniej ważyłam 47kg przy 168cm.... i po kilku latach karmienia przez niego - udało mu się 😉 i przed ciążą doszłam do wagi 58 kg 😜 i tak czuję sie dobrze 🙂

Diviana, ku pocieszeniu. Twoje uda i ramiona pewnie wcale nie są tłuściutkie tylko zatrzymała się tam woda. Pamiętam, że pisałaś, że ci nogi mocno puchną.
Ja w pierwszej ciąży miałam podobny stan. Tyłam na potęgę - w sumie ponad 20 kg się uzbierało 😉
Pamiętam, że jak brzuszek zaczął być widoczny kupiłam sobie spodnie ciążowe - takie perspektywiczne, żeby na całą ciążę starczyły. I co? W ósmym miesiącu nie dałam rady ich na tyłek wciągnąć bo mi się balerony w nogawkach nie zmieściły 😁 😁 😁 😁 😁
Tak jak piszesz, ja też cała byłam większa.
A w trakcie porodu straciłam 10 kg i kolejne 10 w ciągu następnych kilku miesięcy.
Nadwaga zniknęła bez śladu a mój lekarz potwierdził, że duże tycie było to wynikiem zatrzymania wody w organizmie.
Tak więc głowa do góry, jeszcze tylko 2-3 miesiące i będzie "chudziutko"

• Mamusia
Walnij go i to pozadnie .. jak on ci tak moze mowic ? ... ja bym swojego zabila jak by powiedzial cos taiego, ale to moze dlatego ze zawsze mialam ale do swojego wygladu 😞 .. zawsze w domu mi brat z tata dogryzali ze jakie ja mam noodi i duupe .. a jak poznalam swojego to powiedzial ze kocha moje uda i posladki hihi 😁 ciekawe jak by bylo teraz 😁 nie widzial mnie 5 mies 🙂 nie liczac zdjec na ktorych wszystko mozna zakryc haha 🙂 zobaczymy przyjedzie 3 lipca , jaka bedzie reakcja :P mam nadzieje ze nie bedzie uciekal w przeciwnym kierunku haha 😁

• Mamusia
Oj dziewczyny... atrakcyjna i w ciąży to nie są określenia przeciwstawne 😉 🙂 🙂
Jak przytyłyście to czujecie że jesteście w ciąży! I jak zaczniecie myśleć że źle wyglądacie to pomyślcie co by było gdybyście nie przytyły. Mi brakuje jeszcze kilograma do nadrobienia wagi z przed ciąży i nareszcie zaczynam po malutku wyglądać. Blada twarz, podkrążone oczy, zapadnięte policzki, chude łapki, osłabione włosy i paznokcie, a o zębach już nie wspomnę - to wynik mojego braku tycia a w zasadzie chudnięcia!!!! Także proszę mi tu nie narzekać tylko pokochać krągłości, zaokrąglenia i kilogramy!!!!!!!!! Chyba żadna z Was jeszcze nie przytyła ponad miarę!!!!!!!!

Bardzo cieszę się że u Magdaleny wszystko OK! Moja kumpela miała ostatnio podobną sytuację i po dwóch tygodniach powtórzyli badania i wszystko wyszło dobrze i wróciło do normy!!!!!!!!

Wasze zwierzaki super - choć ja boję się większych psów a amstafów szczególnie. Moja Zosieńka marzy o szynszylach, ale nie wiem czy mała dzidzia nie zareaguje alergią. Poza tym w naszym maleńkim mieszkaniu (37m2) rodzice z 3 dzieci to zdecydowanie dużo a zwierzak byłby przegięciem!!!!!!!!!

• Mamusia
jo-aneczka napisał(a):
Diviana, ku pocieszeniu. Twoje uda i ramiona pewnie wcale nie są tłuściutkie tylko zatrzymała się tam woda. Pamiętam, że pisałaś, że ci nogi mocno puchną.
Ja w pierwszej ciąży miałam podobny stan. Tyłam na potęgę - w sumie ponad 20 kg się uzbierało 😉
Pamiętam, że jak brzuszek zaczął być widoczny kupiłam sobie spodnie ciążowe - takie perspektywiczne, żeby na całą ciążę starczyły. I co? W ósmym miesiącu nie dałam rady ich na tyłek wciągnąć bo mi się balerony w nogawkach nie zmieściły 😁 😁 😁 😁 😁
Tak jak piszesz, ja też cała byłam większa.
A w trakcie porodu straciłam 10 kg i kolejne 10 w ciągu następnych kilku miesięcy.
Nadwaga zniknęła bez śladu a mój lekarz potwierdził, że duże tycie było to wynikiem zatrzymania wody w organizmie.
Tak więc głowa do góry, jeszcze tylko 2-3 miesiące i będzie "chudziutko"

Myślę że z tą woda to prawda, bo czasem mocno mi zatrzymuje a jak trochę puści to od razu mam kilo mniej na wadze, więc oby było tak jak mówisz, ja cala spuchnięte jestem nawet buzie mam spuchniętą, a wczoraj wieczorem obrączki zdjąć nie mogłam 🤨

Tak patrząc sama na siebie nie czuję się, że w ogóle przytyłam, natomiast jak spojrzę na zdjęcia ze świąt to widać różnicę 😁 😁 😁

Diviana napisał(a):
To macie dobrze ze swoimi mężczyznami mi mój powiedział żebym teraz przy nim nic krótkiego nie nosiła bo oślepnie, mam takie grubaśne nogi.

pOxia popieram cię w 100% - Diviana walnij mu, bo co za dużo to nie zdrowo. Wrrr, jak można coś takiego powiedzieć.
A ty kochana kup sobie jakąś cudną letnią długą suknię, zakryjesz to i owo, od razu poczujesz się lepiej 🙂 🙂 🙂
I nie słuchaj męża, wrrr, ale się zirytowałam 😠 😠 😠
Dawaj go tu na forum to mu napiszę co o nim sadzę 😠

jo-aneczka napisał(a):
Diviana napisał(a):
To macie dobrze ze swoimi mężczyznami mi mój powiedział żebym teraz przy nim nic krótkiego nie nosiła bo oślepnie, mam takie grubaśne nogi.

pOxia popieram cię w 100% - Diviana walnij mu, bo co za dużo to nie zdrowo. Wrrr, jak można coś takiego powiedzieć.
A ty kochana kup sobie jakąś cudną letnią długą suknię, zakryjesz to i owo, od razu poczujesz się lepiej 🙂 🙂 🙂
I nie słuchaj męża, wrrr, ale się zirytowałam 😠 😠 😠
Dawaj go tu na forum to mu napiszę co o nim sadzę 😠

Teraz wszystko idzie zatuszować ubraniami, wyeksponować swoje atuty. Ile jest kobiet puszystych co na prawdę dobrze wyglądają. Trzeba mieć tylko troszkę pojęcie i jakiś pomysł, a jak Cię mąż zobaczy to zdębieje z podziwu 🙂 🙂 🙂 😜

Diviana no twoj to przegiol 😠 a jak oni troche wiecej przytyja to jest oki? a zrob mu na zlosc i zaloz mini 🙂
dziewczyny ja nie powiedzialam ze czuje sie zle w ciazy Kocham ten stan 🙂 tylko martwie sie czy nasze relacje sie nie popsuja.. ostatnio dziewczyna mojego kolegi powiedziala mu ze mnie nienawidzi bo jestem w 7 mc a dobrze wygladam a ona kazda kalorie liczy 😁 troche motywuje 🙂 a tych rozneglizowanych panienek nigdy nie lubilam.
pozalilam sie kiedys przyjacielowi ze przy tych pannach czuje sie mniej atrakcyjna Wysmial mnie i stwierdzil ze glupia jestem myslac ze jakas podlotka moze byc dla mnie zagrozeniem 😁