Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Witajcie- dopiero był poniedziałek a już dziś środa- wam też te dni tak uciekają?
aasia- no to super, że wszystko ok.
crazy- ale fajne zwierzaki, a jak ładnie zapozowały 🙂
pOxia- ale uśmiehnięty ten twój piesek
Marta- dzięki za wieści, dobrze, że wszystko ok., oby tak dalej
jo-aneczka- jak mój pies był mały to jak wychodziłam z nim na dwór musiałam stać koło niego bo właśnie koty "śmietnikowe" chciały go atakować, ale jak podrósł to on je gonił
Pati- ja brałam wózek 3w1 i śpiworek dodatkowo do tego- całość z przesyłką 1741zl
Justyna- ja też mam czasem doła odnośnie mojej wagi,ale pocieszam się, że za rok już o niej pamiętać nie będziemy, ale za to będziemy miały kochane szkraby- chyba warto sięprzemęczyć. Nie uważasz 🙂
Ale Ci panowie milutkie teksty mają. Mój raz mi powiedział mój tłuścioszku, ale dlatego, że oliwką byłam nasparowana 😁

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Im bardziej kobieta liczy kalorie tym wiecej jej sie wydaje ze tyje i robi sie coraz grubsza .. ja tak mam 😁, dlatego skonczylam liczenie 😁 nie wchodze na wage nawet zeby sprawdzic ile waze.. no wiadomo u gina to musze, ale tak w domu to juz nie 😁 ... widze jak wygladam i to zalezy od tego jak sie ubiore 😉 wiec Diviana meżem sie nie przejmuj, jak ci gada głupoty ... zrob mu nazlosc.. a pozniej odszczel sie tak ze mu galy wyjda na wierzch 😁

• Mamusia
jo-aneczka napisał(a):
Dzień dobry, widzę że z forum ciążowego zrobiło nam się forum miłośników zwierząt. Tyle nowych fotek to już dawno u nas nie było 🙂
Craaazyyy, czy szynszyle można oswoić? To półdzikie zwierzątka czy domowe pupile-przytulanki?
My też pewnie niedługo staniemy przed koniecznością zakupu zwierzątka dla starszej córki. Ona chciałaby oczywiście yorka (he,he Moniczek, podajmy sobie dłonie)
Ja mam trochę obawy, że nasz giga-kot nie zaakceptuje w domu mniejszego zwierzątka i będzie na nie polował. Kury sąsiadów były już przedmiotem jego zainteresowań łowczych więc czemu by nie york 😁 😁 😁 albo szynszyl (szynszyla - hmmm, nie wiem jak jest prawidłowo)

jo-aneczka nom to sa szynszyle... wiesz one od dawna są w niewoli...niestaty ludzie je na wolnosci prawie wszystkie wyłapali... i gdyby nie hodowle domowe dawno by juz wygineły.. Co do oswojenia to moje są oswojone trzeba na to czasu i chociaz znam kilka szynszyli ktore lubia byc miziane to w wiekszosci nie lubia jak się je tak mietosi... 😉 To bardzo inteligentne stworzenia nie to co np comiki...rozpoznaja ludzi itp...i tyle charakterów ile osobników...Powiem szczerze ze to powazna decyzja z ich zakupem bo one potrafia żyć 15 lat!!! Wiec trzeba przemyśleć 😉
Andzelika no z samicami tak bywa ze bywaja agresywne..dlatego mam dwóch chłopaków 🙂)) łagonych jak baranki
A i jeszcze jedno to zwierzaki nocne wiec wieczorem dopiero wstają by szaleć no i lepiej miec dwa szyle niz jednego bo to ziwerzeta stadne i lubia towarzystwo 🙂

• Mamusia
Dzień dobry wszystkim 🙂

aasia super, że u Ciebie i maluszka wszystko w porządku 🙂
Magda dobrze, że z Wami ok. Po tej zbiórce moczu pewnie dojdą lekarze o co chodzi z tym cukrem i zaradzą coś.

O zwierzaczkach dziś mowa 🙂 Wszystkie, które pokazałyście są fajniutkie 🙂 U mnie odkąd sięgam pamięcią, zawsze jakieś zwierzątko było w domu, na ogól psy. Jak córka była mała to chyba wszystko po kolei przez dom przewędrowało 🙃 Świnki, chomiki, rybki, koty, szczury, króliki i zawsze były psy. Teraz są 4 psy, 3 rasowe i jeden burek.

Dziś byłam na badaniach tj morfologia i mocz, jutro wizyta. Noc miałam jakąś do kitu bo mnie brzuch bolał tak z jadnej strony w jednym miejscu, jakby skurcz ale to nie to. Może mi się maluch tak ułożył, że nóżką uciskał i może to to, ale jestem niewyspana i czuję się jak koń po westernie. Ciężko mi w nocy wstac na siusiu, jak się pójdę do łazienki o 3 to zasnąc potem nie mogę. I jeszcze od kilku dni czuję, że boli mnie krocze, najbardziej w nocy. Nie wiem jak to nawet opisac, bardziej tak z lewej strony niż z prawej ale to dziwne takie. Dziewczyny czy któraś z Was tak ma?
Wczoraj ktoś pytał o cenę pieluszek Bella Hapy 1. Więc dziś sprawdziłam w jednym sklepie. Kosztują 23,43 zł. Ja jeszcze nie kupowałam żadnych, dziś tylko podkład higieniczny Bella za 3 zł i chyba 60 gr. Do łóżeczka pod prześcieradło bedzie dobry.

Jeszcze z maluszkiem mam tak, że jak jestem na zakupach, albo z kimś rozmawiam i on się wierci zaczyna to skupic się na niczym nie mogę 😁 Fajne jest to uczucie i chciałabym wtedy, żeby mi nikt nie przeszkadzał 😉 Macie też takie odczucia?
Ojj, ja coś nie mam dzisiaj siły, biodra odmawiają posłuszeństwa, Może mi przejdzie pózniej. Zajmę się obiadem, rozruszam gnaty 🙃

• Mamusia
Diviana napisał(a):
To macie dobrze ze swoimi mężczyznami mi mój powiedział żebym teraz przy nim nic krótkiego nie nosiła bo oślepnie, mam takie grubaśne nogi.

A może on oślepnie on twojego blasku i uroku jakiego dodają Ci krąglości???????????? Ja myślę że coś w tym jest!!!!!

• Mamusia
Kornaleka mnie krocze boli, ale za to kregoslup straaaasznie czasem juz wytrzymac nie moge i nie ma dnia zeby chociaz raz nie zabolal ! .. Z tymi ruchami malenstwa tez tak mam 🙂 kocham patrzec jak brzuszek mi podskakuje i faluje 🙂 ale ja jednak lubie to pokazywac innym 🙂 😁

• Mamusia
lydzia a gdzie zamawiałaś? Możesz dać namiary? Ja znalazłam wózek za 1299 ale 2w1 z okryciem na nóżki do wersji spacerowej i dobrałam sobie fotelik Maksi Cos do 13 kgi. Razem wyszło z przesyłką 1750 zł.

Dziękuję za info odnośnie pieluszek 🙂
Wzięłam 1 new born 43 sztuki i 2 - 78 sztuk 🙂

• Mamusia
Pati123 napisał(a):
lydzia a gdzie zamawiałaś? Możesz dać namiary? Ja znalazłam wózek za 1299 ale 2w1 z okryciem na nóżki do wersji spacerowej i dobrałam sobie fotelik Maksi Cos do 13 kgi. Razem wyszło z przesyłką 1750 zł.

www.bobowozki.com.pl
patrzałam na all i nigdzie nie znalazłam takiej ceny jak u nich. Jeśli chodzi o nowy wózek

• Mamusia
p0xia napisał(a):
Kornaleka mnie krocze boli, ale za to kregoslup straaaasznie czasem juz wytrzymac nie moge i nie ma dnia zeby chociaz raz nie zabolal ! .. Z tymi ruchami malenstwa tez tak mam 🙂 kocham patrzec jak brzuszek mi podskakuje i faluje 🙂 ale ja jednak lubie to pokazywac innym 🙂 😁

p0xia zkręgosłupem też mam przeboje chociaż ostatnio odpuścił. Ty jesteś ciągle w ruchu to i będzie Cię bolał, bo obciążony jest dodatkowo. Jak możesz połóż się na plecach i nogi oprzyj o ścianę na przykład. Ja tak leżec nie mogę bo mi uciska coś na przeponę albo nie wiem na co i oprócz kręgosłupa boli całe ciało i oddychac mi ciężko. Znalazłam jeszcze taki sposób z piłką do fitness. Siadam w fotelu, poducha pod plecy a nogi na piłkę. W niedzielę oglądałam tak Ranczo to synek cały film jak na trampolinie skakał, też mu chyba wygodnie było 😆

Co do wózka to babcia moja daje mi 3 tys. "becikowego" jako pierwszy prawnuk. Chciała żebym na wózek to przeznaczyła, ale ja już mam. Tylko, że mi się ta spacerówka nie podoba i stwierdziłam, że za ta kasę kupię nową spacerówkę, bo chce coś konkretnego kupić, a takie najdroższe rzeczy już mam, więc nie mam nawet na co tej kasy przeznaczyć. Pomijając huśtawkę 🙂 🙂
I znalazłam tylko nie wiem który.
1.http://allegro.pl/wozek-spacerowka-hauck-malibu-2-kolory-tanio-i1610569329.html
2.http://allegro.pl/wozek-spacerowka-mamaspapas-ora-modny-design-i1626783152.html
3.http://allegro.pl/wozek-quinny-zapp-playground-brown-maly-lekki-i1610944994.html

Ten Quinny jest fajny, ale on się chyba do spania nie rozkłada 🤢 Mi się jakoś 2 podoba 🙂 🙂

p0xia napisał(a):
a co myslicie o tych monitorach oddechu ?? ja mysle o tym http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=858&%3CosCsid%3E kupowala bede na 100% 😁 zawsze sie przyda 🙂

Ja na pewno będę zakupowała, bo jestem strasznie strachliwa, Kuba twierdzi że to bzdura, ale ja wolę spać w nocy, a nie nad łóżeczkiem siedzieć.

• Mamusia
Andzelika napisał(a):
p0xia napisał(a):
a co myslicie o tych monitorach oddechu ?? ja mysle o tym http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=858&%3CosCsid%3E kupowala bede na 100% 😁 zawsze sie przyda 🙂

Ja na pewno będę zakupowała, bo jestem strasznie strachliwa, Kuba twierdzi że to bzdura, ale ja wolę spać w nocy, a nie nad łóżeczkiem siedzieć.

No wlasnie tez jestem strachliwa heh .. wiec lepiej sie ubezpieczyc 🙂

• Mamusia
Co do Quinny to to jest spacerówka ktore wysłałaś tu sa wszystkie
http://www.quinny.pl/
Ja kupuję buzza mam juz fotelik...teraz kupie stelaz i resztę..jak mi kumpela pokazała jak wygodny i funkcjonalny jest to sie zakochałam lekki sam sie rozkłada no po prostu rewelacja..Drogi ale wart ceny...fotelik pyk pyk i montujesz na stelaz wygoda nieziemska..a ja jakbede leciec do Polski tylko wezme fotelik samochodowy z nim 🙂

p0xia napisał(a):
Andzelika mnie sie najbardziej podoba 1 😁

Mi się jakoś jednokolorowe podobają, ale ten jest ok. Tylko mały wybór kolorystyczny. 🙂
A Ty widzę, zaś zdanie zmieniłaś na temat imienia 😁 😁 😁 Jakbym miała dziewczynke to na bank była by Zuzia, albo Kaja 🙂 🙂 🙂