Evelina to bardzo dobre wiadomości 😁 Fajna ta Twoja lekarka, że robi tak dokładne pomiary. Gratuluję zdrowego maluszka i wszystkiego naj dla Ciebie 🙂 Ja uciekam do łóżka, dziś tak cały dzień.
Aaa, i jeszcze o chusteczkach była mowa i pampersach. Ja kupiłam z Biedronki chusteczki Dada dwa zapachy. Kupię jeszcze jakieś inne i zobaczę czy uczulenia dzieckonie będzie miało i wtedy zdecyduję, które będę dla maluszka kupowała. Pampersów jeszcze nie mam, ale kupię na początek Bella z wycięciem na pępuszek albo Pampers 2-5kg jedną paczkę i drugą chyba już 3-6kg.
EVelina- super, że dzidzia rośnie 🙂 A ja tylko powiem jedno na temat wózków z małymi kołami- byłam nianią przez jakiś czas i maluch którym się zajmowałam miał właśnie taki wózek i obiecałam sobie, że nigdy takiego nie kupię- spacery to koszmar, na każdej dziurze się zatrzymywał, nawet najmniejszej. A zimą- szkoda gadać. Po takich spacerach byłam spocona jak pies- jedyna zaleta to kondycja jakiej się przy tym wózku nabawiłam :P
anilolek 82 napisala: Ja się zdecydowałam się na taki, zwłaszcza że jest do obejrzenia we Wrocławiu
http://allegro.pl/ballerina-2011-fotelik-wiosenne-gratisy-i1605381456.html
Baaardzo mi sie podoba szczegolnie st 4. Maja rowne kolka a mi na tym zalezy. Podobne do roana co ogladalam na zywo.
No właśnie mi tez zależało na tych kołach, żeby były rónwe i nie skretne i na tym, zeby fotelik mozna bylo wpiąć w stelaż a cena tez taka przystepna. 🙂
To przedszkole rzeczywiście wygląda na miejsce, w którym dużą wagę przykłada się do podejścia pełnego szacunku i uważności wobec dzieci. Oparcie się na NVC i inspiracje pedagogiką Jespera Juula mogą sprzyjać budowaniu dobrej atmosfery. Ważne jest też to, że wspierają nie tylko dzieci, ale i rodziców poprzez warsztaty. To może być ciekawa opcja dla rodzin szukających spokojnego i świadomego podejścia do wychowania.
Zobacz sobie na przedszkole Pluszowy Miś pod Piasecznem w Staraej Iwicznej - https://www.przedszkole-pluszowymis.pl/. To miejsce, które podchodzi do dzieci z szacunkiem i uważnością – opierają się na podejściu NVC (Porozumienie bez Przemocy wg Marshalla Rosenberga) oraz inspiracjach pedagogiką Jespera Juula. Atmosfera jest spokojna, bezpieczna, z ogromnym wsparciem także dla rodziców (prowadzą warsztaty rodzicielskie!).
Rekomendowane odpowiedzi
Kornelka
Aaa, i jeszcze o chusteczkach była mowa i pampersach. Ja kupiłam z Biedronki chusteczki Dada dwa zapachy. Kupię jeszcze jakieś inne i zobaczę czy uczulenia dzieckonie będzie miało i wtedy zdecyduję, które będę dla maluszka kupowała. Pampersów jeszcze nie mam, ale kupię na początek Bella z wycięciem na pępuszek albo Pampers 2-5kg jedną paczkę i drugą chyba już 3-6kg.
_Evelina_
lydziaa84
A ja tylko powiem jedno na temat wózków z małymi kołami- byłam nianią przez jakiś czas i maluch którym się zajmowałam miał właśnie taki wózek i obiecałam sobie, że nigdy takiego nie kupię- spacery to koszmar, na każdej dziurze się zatrzymywał, nawet najmniejszej. A zimą- szkoda gadać. Po takich spacerach byłam spocona jak pies- jedyna zaleta to kondycja jakiej się przy tym wózku nabawiłam :P
aniolek82
Baaardzo mi sie podoba szczegolnie st 4. Maja rowne kolka a mi na tym zalezy. Podobne do roana co ogladalam na zywo.
No właśnie mi tez zależało na tych kołach, żeby były rónwe i nie skretne i na tym, zeby fotelik mozna bylo wpiąć w stelaż a cena tez taka przystepna. 🙂