Skocz do zawartości

styczniowe maleństwa 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 35,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• SyLa1205

2760

• pinacolada

4867

• Basia81

2762

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

DUŚKA - ALEŚ DOWALIŁA Z TYM MORDERCĄ! nie mam pytań! 🤪 🤪 🤪 🤪 hehehe
A pŁacicie za niego w prognozach za prad gaz itd. 🙂? hehehe:P 😉 :laugh:

DZIEWCZĘTA! dzieki za komplementy NT MOJEGO BRZUSZKA 😘 , ale co do dodatkowych kg to sienie wypowiadam...
Ja od zajscia w ciaze to jakies 12-15 kg jak nic cholera a jeszcze poza tym bede miala 10 kg do zrzucenia sprzed ciazy!!! grrrrr
Czytalam wczoraj forum sierpniowek i wiekszosc jednak ma problemy z obwislym brzuchem i kilogramami 😞
I to prawda ze z wiekiem niestety jest coraz trudniej zrzucic.
Ja kiedys to ...ech...a teraz jestem juz stara 😠 🤢 😆
Cellulit mam okropny, nawet ostatnio jak maz masowal mi łydki (bo mnie skurcze coraz czesciej lapia) to stwierdzil UPRZEJMIE ze nawet jak sie nacisnie skore nad kostka i sie dobrze wpatrzy to mam cellulit... 🤢
Tyle dobrze ze nie mam rozstepow pomimo tych cocków gigantów i ogromnego brzucha 😉

AAA! MAM KLUCZE! 🙂 ODEBRANE wiec juz oprocz nas tam nikt nie wejdzie 🙂 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
Cześć Mamuśki!

Czerwona witaj wśród styczniówek 🙂

Nadrobiłam zaległości i jestem 🙂
Jagoda miło słyszeć,że skończyły się już kłopociki 😉 i w końcu mieszkanko stoi otworem,teraz czekają Was już same przyjemności-tego życzę 😆a i brzusio cudny

Czy to jakaś plaga czy co?z tym przeziębieniem?Mnie też zaatakowało,ale miodzik i cytrynka postawiły na nogi:P

Zrobiłam teścik i wyszło,że dziewczynka 😞 -pierdy pierdy a przecież ma być Marcelek

ANIOŁKU - MI TEŻ WYSZŁA DZIEWCZYNA A PRZECIEŻ WIDZIAŁAM CAŁKIEM SPOREGO SIUSIAKA W MOIM BRZUSZKU:laugh:

I MIODZIK Z CYTRYNKA - moja tesciowa codziennie rano daje wszystkim przed praca gorącą wode z miodem i cytrynka - mnie tak cala zime utrzymala w zdrowiu 🙂

• Mamusia
Dziewczyny a jak u Was z twardnieniem brzucha. Chodzi mi o te skurcze Braxtona - hicksa. U mnie pojawiły się w zasadzie od wczoraj i wczoraj złapało mnie tak chyba ze 3 razy (1 raz w nocy). Trwa to kilka-kilkanaście sekund i jest nieprzyjemne. Spanikowałam oczywiście ,że to za wcześnie - pół nocy się martwiłam ale sprawdziłam na necie i piszą że od 20 tyg mogą sie pojawić. Trochę mnie to uspokoiło, w czwartek mam wizytę więc zapytam jeszcze gin ale mąż się wystraszył i powiedział, ze od dziś mam więcej odpoczywać a ponieważ jest mi to jak najbardziej na rękę to tego się będę trzymać :P

• Mamusia
Cellulit zrobił się bardziej widoczny 😞 Mój N powtarza w kółko,że za dużo się oglądam,dla Niego i tak jestem najpiękniejsza.A rozstępy niestety mam stare,kiedyś schudłam dość szybko 20kg no i zostały,ale nowych nie ma,na piersiach też nie hurra 🙂 Najbardziej obawiam się tego brzuszka po porodzie,czy wróci do normy 🥴
Zaczynałam ciążę z wagą 63kg a teraz 71kg 😞(wzrost 165)

aallicee masz rację,uda już nie te same 😞
Julcia miłego pobytu w Polsce,baw się dobrze 😘

Czerwona napisał:
CZesc. No nie wiem jak tos ie stalo z ta data porodu...widac moj blad 🙂))) Poprawialm juz 🙂 Co do mnie to zastanawiams ie czy wy tez czujecie takie silne ruchy??? KUrde to 24 tydzien a mi az caly brzuch chodzi./...a co z tym testem na plec?O co w nim chodzi?

Ja czuję bardzo wyraźne ruchy kopniaczki od początku tego tygodnia czyli jak tylko zaczął mi się 21 tydz.czuję w ciągu dnia ,późnym wieczorem jak siedzę ,stoję ,leżę.Mała rozrabia jak nic.Tylko jak znowu pójdę na usg to się schowa w dziurę i znowu nie pokaże kręgosłupa.

Rozstępy mam stare na udach ,ale poza tym nie mam i nie pojawiają się ,smaruję się wytrwale i nic się nie pokazuje.Ja nie jestem przeziębiona :laugh: Dziewczyny trochę więcej profilaktyki tzn.miodu,czosnku itd. i nic was nie złapie.

• Mamusia
Witam ponownie!
moje maleństwo dziś to chyba zwariowało. Kopie strasznie usiedzieć mie mogę 🙂
Co do rozstępów to narazie nie widzę, oprócz starych, które miałam po schudnięciu. Waga niestety szybko idzie w góre. Nie ma to jak jedzenie u mamusi 🙂 A o cellulicie to nie wspomnę, bo po co się denerwować 😉

No nasz synek ostatnio strasznie sie wierci i to tak zewczoraj mąż zauwazyl ze jak na tym filmiku w necie - cały brzuch podstakuje 🙂 niesamowite ! tylko ze to dopiero poczatek kopniaczkow podobno - te wlasciwe czyli najmocniejsze jeszcze przed nami 🥴 mnie t oczasem wkurza np. dzis w nocy bo nie wiem co mu jest czy sie az tak nudzil dzis bo strasznie mnie skopal - i na jednym boku i na drugim i na plecach...masakra...
My tez w czw na USG ale Ksawciu na USG to zazwyczaj po długiej trasie autkiem to spi...a chcialabym go zobaczyc W AKCJI 😉

• Mamusia
Pinacolada- nie martw sie tymi skurczami, ja je mam wyjątkowe szybko. Conajmniej juz ponad 2tygodnie. Juz sie przyzwyczaiłam :P kiedyś Wam pisałam, też spanikowałam ale potem własnie czytałam na stronce i wszystko gra 😉 pytałam dziewczyn innych, i jest to normalne. Moja dzidzia bardzo często sie napina i stawia. Nawet po kilknaście razy dziennie, a już przewaznie jak leże na plecach 🙂 a tak uwielbiam leżec bo mi najwygodniej, gdy mam te skurcze masuje brzuch od spoduu i staram sie dziecko przesunąć do góry i przechodzi 🙂

• Mamusia
cześć dziewczyny 🙂
Julia widzę że nie możesz się już doczekać przylotu do POLSKI !! rozumiem cie:P

Jagoda brzuszek rewelacja !!!

Co do ROZSTĘPÓW to mam okropne mam dwie takie krechy na 3 cm fioletowe 🤨
A mi wczoraj mój M słuchał co tam w brzuszku " gra " i mówił że same bąbelki ,takie skrzeczenie 🤪

• Mamusia
Pinacolada moja córcia za 4dni skończy 16 miesięcy (zaraz znajdę jakąś nową fotkę)
Jagoda żartownisia z Ciebie :P
co do rozstępów to pozostały po pierwszej ciąży, a wtedy zrobiły się na sam koniec 9miesiąc no i po porodzie dużo, cellulitu całe szczęście narazie nie mam więc choć to mnie pociesza. No i został mi brzuszek po córci tzn taki fałd skórny który nie chciał wrócić do stanu poprzedniego 😞
co do skurczy przepowiadających to też mam raz na jakiś czas - jak za dużo się naschylam za młodą 🙂
aallicee na pewno wrócisz do normy 🙂 my mieliśmy wesele po 4 miesiącach od urodzenia córci, razem z jej chrzcinami 😁