Skocz do zawartości

styczniowe maleństwa 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 35,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• SyLa1205

2760

• pinacolada

4867

• Basia81

2762

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Misiamamy a czy pijesz dużo? Bo ja też puchne a w szpitalu mi powiedzieli że to od tego dużo pije i to na raz... No i nóżki do góry potrzymaj!
Katpio wierz mi że ja też mam siebie dosyć, nic mnie tak nie boli jak oglądanie swojego odbicia w lustrze... Już mam dosyć bycia w ciąży, naprawdę i nie przesadzam. Owszem nie wyobrażam sobie życia bez kopniaków w brzuszku ale po prostu ja już nie chce tego brzucha. Doła mam i tyle...

• Mamusia
Takie uroki ciąży, ja też już się sobie nie podobam i mam z tego powodu doła, ale mój m mi się wtedy w główke każe pukać.. kochany on hehe pociesza mnie 🙃
No a ja z moim m zrobiliśmy sobie taaaaki długi spacerek ciekawe czy przyśpieszy mi to droge na porodówke :laugh:

• Mamusia
ktos wyjatkowy Ty piszesz ze masz bóle itp:P i chcialas zeby po cieplych okladach i cieplej kąpieli przeszło?? 🤪 heh to DZIALA na odwrot:P:P wskakuj do goracej wanny wywoluje skurcze i bedziesz zapisana na 2styczen 🙂

Pozdrawiam Was mamuski! 🙂 u ans jest dobrze odpoczywamy, czasem skurcz sie pojawi ale to chyba juz norma 🙂

• Mamusia
Witam was cieplutko w ten pierwszy styczniowy dzionek i skladam najserdeczniejsze zyczonka noworoczne zdrowych fajnych i malo rozrabiajacych maluszkow 🙂
Kurcze tyle sie dzieje ze prawie wogole nie mam czasu tu zagladac i strasznie tego zaluje .... 😞

ja juz powoli sie przyzwyczajam do mysli ze byc moze wczesniej urodze .... ale boje sie panicznie .... 9 stycznia mam sie stawic w szpitalu zobaczymy co to bedzie 🙂 byleby nie panikowac ....

W sumie to juz chcialabym urodzic bo czuje sie jak jeden wielki wieloryb .... tez ogladalam zdjecia ze swiat i sie przerazilam nie myslalam ze moj brzuchol jest taaaaakiiiiii wieeeeelkiiiiii

Czy wam tez dziewczyny dretwieja rece ?? w sensie dlonie i nadgarstki ?? ja przez to spac nie moge nic nie pomaga czasami mam uczucie jakbym nic nie mogla zlapac w lapki albo ze zaraz cos upuszcze. Pytalam sie juz doswiadczonych matek i wszystkie mowia ze to normalne ale moze bym tak zadzwonila do swojego lekarza??

Mlody coraz bardziej fika dzisiaj jak odpadlam o 6 to dal taki koncert ze moje kochanie sie smialo a ja twardo spalam jak zabita tak mnie wymeczyla ta noc ....

No dobra torba spakowana wyprawka gotowa czekamy tylko na wozek z obawa czy dojdzie na czas no i na Szymona 😁 😁

Buziaki dla was i trzymam za nas wszystkie kciuki 🙂

• Mamusia
oj dziewczyny ja tez jak patrzę na siebie to tragedia (PISANE POWINNO BYĆ DUŻYMI LITERAMI;( jeszcze mojego Tadka rodzice i tylko oni swoim tekstami powodują u mnie doły "O gruba przyszła"albo "ostatni raz w tym roku widzimy cię taką grubą" po prostu łzy napływają mi do oczu!!!
mam ich dość!!!!!! 😠 😠 😠 😠 i zaczęłam jeszcze bardziej nienawidzić!!!!!!!!
jestem już taka spuchnięta że jak zobaczyłam się w lustrze dziś to przeżyłam szok 🤢 😠 !
A na zdjęcia ze świąt nawet nie patrzę...od razu kazałam niektóre kasować 😠 ...
Fajnie jest być w ciąży ale ten ostatni miesiąc mnie dobija psychicznie już ☺️ 🥴 🥴 😠

• Mamusia
malwik faktycznie dawno nie zaglądałaś....a co do drętwienia rąk to kilkanaście moich postów z narzekaniem na zdrętwiałe ręce byś znalazła, ja od miesiąca mam zdrętwiałą rękę od łokci do dłoni a z rana pojawia się drętwienie w samych palcach lewej dłoni. również rozmawiałam z innymi matkami, swoim lekarzem i fizjoterapeutą w szkole rodzenia. przyczyna jest taka że dzieciątko uciska ci na kręgosłup, promieniuje to na odcinek szyjny kręgosłupa i to powoduje drętwienie kończyn górnych. pocieszenie......nic z tym nie zrobimy

• Mamusia
To powiem Ci to co mi w szpitalu powiedzieli, pić mniej, nie opijać się, pić powoli i łyczkami i najlepiej nie pić na noc. Nie solić jedzenia bo sól zatrzymuje wodę w organizmie. A opuchlizna stąd że nerki nie nadarzają filtrować takiej ilości płynów, więc płyny zatrzymują się w okolicach stawów, a nerki filtruja teraz za dwie osoby więc trzeba ostrożnie z piciem. Ja nie potrafię pić łyczkami a w zasadzie sączyć napojów ale ograniczam ich ilość i powiem Ci że nie puchne już tak bardzo. A obrączki nie noszę już 1,5 miesiąca 😞 w sumie żadnego pierścionka nie noszę, i tak jak kiedyś mogłam się bez problemu objąć w nadgarstku palcami kciukiem i środkowym to teraz nie dam rady...

• Mamusia
no to z piciem mnie załatwiłas 🤨
apetytu nie mam a tu jeszcze pić nie za dużo 🤨
małymi łyczkami???? ja do śniadania wypijam 0,5 l herbatki, do tego soki, woda, i na noc kolejne 0,5 l bo przy każdym wstawaniu na siusiu muszę coś łyknąć, i nie pomaga zasada: nie pijemy na noc, bo tak czy siak latam do toalety z niezmienną częstotliwością

• Mamusia
katpio napisał:
no to z piciem mnie załatwiłas 🤨
apetytu nie mam a tu jeszcze pić nie za dużo 🤨
małymi łyczkami???? ja do śniadania wypijam 0,5 l herbatki, do tego soki, woda, i na noc kolejne 0,5 l bo przy każdym wstawaniu na siusiu muszę coś łyknąć, i nie pomaga zasada: nie pijemy na noc, bo tak czy siak latam do toalety z niezmienną częstotliwością

Katpio
ja mam tak samo nie mogę nie pić mało ani nie pić na noc i w nocy bo co zrobię siusiu od razu nadrabiamy 🙂

• Mamusia
ciśnieniomierz mam, niestety elektroniczny i ciśnienie bywa powyżej 140, a lekarz podczas wizyt nie zbyt wziął to pod uwagę. ciśnienie zaczęłam sama kontrolować i z przejęcie że jest powyżej 140 w pierwszy dzień świąt pojechałam na do szpitala sprawdzić ciśnienie, i przemiłe panie powiedziały mi że elektroniczne ciśnieniomierze często ciśnienie zawyżają i panie w ciąży często z tego powodu panikują co powoduje że ciśnienie nadal wzrasta. sama nie wiem co myśleć, w poniedziałek mam wizytę więc tego nie odpuszczę. no kurcze i już zaczęłam się zamartwiać ☺️

• Mamusia
katpio napisał:
malwik faktycznie dawno nie zaglądałaś....a co do drętwienia rąk to kilkanaście moich postów z narzekaniem na zdrętwiałe ręce byś znalazła, ja od miesiąca mam zdrętwiałą rękę od łokci do dłoni a z rana pojawia się drętwienie w samych palcach lewej dłoni. również rozmawiałam z innymi matkami, swoim lekarzem i fizjoterapeutą w szkole rodzenia. przyczyna jest taka że dzieciątko uciska ci na kręgosłup, promieniuje to na odcinek szyjny kręgosłupa i to powoduje drętwienie kończyn górnych. pocieszenie......nic z tym nie zrobimy

Katpio dzieki za odpowiedz nic mi innego nie pozostaje jak tylko cierpliwie czekac na rozwiazanie 🙂

• Mamusia
ania23 napisał:
oj dziewczyny ja tez jak patrzę na siebie to tragedia (PISANE POWINNO BYĆ DUŻYMI LITERAMI;( jeszcze mojego Tadka rodzice i tylko oni swoim tekstami powodują u mnie doły "O gruba przyszła"albo "ostatni raz w tym roku widzimy cię taką grubą" po prostu łzy napływają mi do oczu!!!
mam ich dość!!!!!! 😠 😠 😠 😠 i zaczęłam jeszcze bardziej nienawidzić!!!!!!!!
jestem już taka spuchnięta że jak zobaczyłam się w lustrze dziś to przeżyłam szok 🤢 😠 !
A na zdjęcia ze świąt nawet nie patrzę...od razu kazałam niektóre kasować 😠 ...
Fajnie jest być w ciąży ale ten ostatni miesiąc mnie dobija psychicznie już ☺️ 🥴 🥴 😠

Aniu Ja poszłam na metodę,sama się grubasem nazywam 🙂 po prostu wyprzedzam innych i oni już nie mają Asa w rękawie:P Uwierz mi działa,nawet odbierając tel.mówię,że się jeszcze toczę,żeby dali Mi spokój i nie wypytywali kiedy i jak.

• Mamusia
tak, dokładnie i oszczędzanie naczyń w kochni, bo jak już kilka porozbijałam, włąśnie po kąpieli zaczęłam robić domowy pedicure, i aż się wściekłam, nie ma to jak próby obcięcia pazurków na opuchniętych nogach zdrętwiałą ręką, kiedy do nich tak daleko....

• Mamusia
Ano może i zawyżają ale nie powinny tak tego bagatelizować... W końcu to chodzi o życie Twoje i Twojego maleństwa. W necie też piszą że ciśnienie wyższe niż 140 jest niebezpieczne jeśli dodatkowo jest opuchlizna. Czytałam jak tylko wróciłam ze szpitala. Ja mierze sobie w domu elektronicznym 2, 3 razy dziennie i mam porównanie czy panikuje czy nie. Całe szczęście nie podskakuje wyżej :-)

• Mamusia
aniol303 napisał:

Aniu Ja poszłam na metodę,sama się grubasem nazywam 🙂 po prostu wyprzedzam innych i oni już nie mają Asa w rękawie:P Uwierz mi działa,nawet odbierając tel.mówię,że się jeszcze toczę,żeby dali Mi spokój i nie wypytywali kiedy i jak.

I to jest bardzo dobra metoda ja tez ja stosuje a teraz coraz czesciej dostaje telefony tudziez smsy z milymi aczkolwiek juz meczacymi pytaniami i najlatwiej mi odpisac "nadal sie tocze pod tym wgzledem nic sie nie zmienilo "

• Mamusia
Malwik ja też tak siusiu chodzę, ledwo zdarze dolecieć i zrobić z pół wiadra jak wstanę, nie zdarze podciągnąć majtek i znowu muszę usiąść bo już mnie ciśnie na pęcherz... Najgorzej jest jak mam gdzieś wyjść i tak mogę sikać i sikać a za chwilę znowu mi się chce