Skocz do zawartości

styczniowe maleństwa 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 35,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• SyLa1205

2760

• pinacolada

4867

• Basia81

2762

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Im więcej o tym myślę tym coraz głupsza się robię... Termin podany w profilu to termin wg miesiączki podany przez lekarza. Na początku ciąży moja gin zastanawiała się czy ciąża nie jest młodsza, i przez 6tygodni miałam wizyty co 2 tyg żeby ustalić termin. No i jednak uznała że zostaje ten 27.12

• Mamusia
kajtucha napisał:
Im więcej o tym myślę tym coraz głupsza się robię... Termin podany w profilu to termin wg miesiączki podany przez lekarza. Na początku ciąży moja gin zastanawiała się czy ciąża nie jest młodsza, i przez 6tygodni miałam wizyty co 2 tyg żeby ustalić termin. No i jednak uznała że zostaje ten 27.12

Kajtucha
tylko spokój jest najważniejszy 🙂 wiem że łatwo mi się mówi i że chciałabyś być już po ale najwidoczniej mały ma czas jeszcze 🙂

Megi
to miłego wieczorku 🙂

Julia oklask leci 😉

A my czekamy nadal cieszę się z tego że jest już styczeń nawet mój kochany mówi jak to zleciało i czeka z niecierpliwiony na synka pierworodnego 😉
Ojejku jejku...niech ten czas szybciej leci bo jak narazie to się wydłuża;:P 😠 😠 🤢

• Mamusia
u mnie terminy też nie wychodzą zbyt rozbieżnie, pierwszt t0 24.01 potem 26.01 lub 27.01 więc prawdopodobne jest że przeciągnie się do lutego..... 🥴

życzę miłych wieczorków, ja właśnie wróciłam z nadmorskiego mroźnego spacerku i już mi się oczka kleją, więc dobranoc mamusie, życzę cierpliwości i Wam i sobie, bo czuję, że będę w takim samym dołku jak Kajtucha

• Mamusia
Aniu - ja też już praktycznie nic nie robie tylko leże..
Tak jak mówisz oby było zdrowe to naj naj ważniejsze 🙂
Az tej stronki co wysyłałaś no to pierwszą metodą na 10.01
A drugim na 23.12 heh..Przyjdzie pora to wyjdzie ;D
Syla - jesteśmy jakieś odmienne ;p zachodzimy w dni bez płodne ;p
no jak licze tygodniami..od 1.04-8.04 jest 1 od 8.04-15.04 jest 2
od 15.04-22.04 jest 3 od 22.04 do 29.04 jest 4 od 29.04-6.05 jest 5
od 6.05-13.05 jest 6 itd... 40 tygodni wychodzi 6.01
a jak 2.04 to na 07.01

• Mamusia
ja po kapieli.. ehh mialam kilkaa silnych skurczy rzeczywiscie nie idzie ich przegapic! byly takie krotkie ale czeste.. naszczescie przeszły!!! bo ałaa... 😞

Zaczynam sie panicznie bać! 😞 szok.. a myslalam ze nie bede.. ehh

Tutaj cisza, bo kazda wyczekuje chyba juz kiedy sie zacznie..

Dobranoc ! 😘

• Mamusia
Paullel napisał:
jak was bola brzuchy dziewczynki ? ja czuje taki dziwny bol w podbrzuszu taki ja wiem ...rozpierajacy ciezko to nazwac :/

Połóz sie i odpoczywaj, moze sie zaczyna. A jak chcesz przyspieszyc to goraca kapiel i przysiady z kreceniem bioderkami 🙂 moze jak urodzi nastepna to wszystkie wroca na forum i bedzie weselej. Bo ja osobiscie mam jakiegos dolkaa.. nie lubie bólu 😞

• Mamusia
nie potrafie okreslic nawet tego bolu ... moze panikuje ale dwie godziny temu probowalam seksiku... i moze sie udało ....

chce szybciej urodzic bo na oddziale 20.01 bedzie dezynfekcja ale boje się... chyba ze to moja wyobrazn tak działa... a jak czujesz skurcze i gdzie ?

• Mamusia
paulell może jednak sie nie wkreasz 🤪 cholara ale stracha mi napędziłaś bo i mnie boli dziś podbrzusze 🤢 nie wiem czy dlatego że Nadia sie wierci czy tak poprostu 🤢 kurde boje sie jak szlag

i do tego boli mnie kregosłup jutro ide do lekarza jak dotrwam 🤪 zobaczymy co powie

anitek pytałaś jak ja po odstawieniu leków wiec nie jest źle ale boje sie mam nawet wiecej energii

• Mamusia
hihi wlasnie nie wiem... po gdyby nie to,że troche seksikowałam to bym sie raczej tak tym nie przejeła, chociaz tak mnie jeszcze nie bolało... zobaczymy hehe 😉 moze przejdzie albo to już...

misiamamy 🙂 teraz to nas wszystko boli 😁 jakies glupie bole przepowiadajace jakby to nie moglo raz zabolec i juz :]

• Mamusia
no dokładnie paullel to wiesz co albo nam sie obu zaczeło i wylądujemy na porodówce albo dzieci wchodzą w kanał rodny kudre osobiście nie polecam nikomu tego bólu normalnie jest do dupy i boli mnie kregosłup a odszedł ci już czop??? jak to jest taka 2-3 cm nitka śluzu no to mnie odszedł 🥴

• Mamusia
misiamamy napisał:
to są takie dziwne te bóle jakby mi ktoś czyli Nadusia tak rozpychała podbrzusze 🤢 niefajne to 😞

misiamamy ja miała podobne bóle do tych co opisujesz jak odstawiłam w Wigilie nospe forte i luteine, no i nadal jestem w dwupaku 🙂
bolało coraz mocniej tak przez tydzień a teraz mi przeszło 🤨 a juz mysłałam że może sie córcia urodzi 😉
dzis w nocy miałam rozrywkową noc 🙂 skurcze od 1 do 3.30 🙂 ale to chyba przez igraszki z moim M 🤪 🙃

• Mamusia
Dziewczynki mam takie same bóle na dole, jakby mi mały rozpychal pochwe czy coś tam rączkami, majstrował przy jajnikach i w ogóle boli jak cholera, że czasami aż krzyknę "ała"...
Generalnie wzięłam gorąca kąpiel, po wyjściu zrobiłam przysiady i leże... Leże i oczekuje jutrzejszej wizyty w szpitalu... Wkurza mnie to czekanie...