Skocz do zawartości

styczniowe maleństwa 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 35,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• SyLa1205

2760

• pinacolada

4867

• Basia81

2762

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Syla te zwykłe staniki są spoko, tez mam z tego typu dwa - biały i czarny. W sumie to mam 4 staniki dla karmiącej. A tak jak piszesz że masz jeden to faktycznie mało bo trzeba wziac pod uwagę że co nieco mleka zawsze mimowolnie ucieka 🤪

Madziula
daj znać co z Tobą, zaczęło się? 😎
Fajnie by było bo dzisiaj zastój 🙃

Ja już nie mogę sie doczekac tego sądnego dnia, a na nic sie nie zapowiada bo dzisiaj bardzo dobrze się czuję.

sylla-kupić kupić ,jeden to za mało,ja mam 4 i nie wiem czy nie dokupię później.

Nastrój mi się trochę polepszył bo kupiłam sobie parę rzeczy fajnych takich do domu;-)u mnie się też nic nie dzieje,jedynie ból kręgosłupa i twardy brzuch.Odstawiłam leki zobaczymy co się będzie działo...

No wlasnie sie zastanawiam bo jak wiadomo w IRL nie ma takic badan a ja mialam ostatnia zamierzona prywatna wizyte u ginka w 32+4 i pobieral wymaz i teraz jestem w kropce czy powinnam sie jeszcze do niego zglosic...Mowil ze nie ma zadnych bakteri tylko przerost naturalnej flory bakteryjnej na co kazal kupic 3tabletki clotrimazolum 200mg bo sa bez recepty tutaj i mowi ze wszystko ok ...ale wlasnie czytam u mnie w ksiazce o ciazy i z dziewczynami tak sobie piszemy ze poiwnno sie to wykonac po 35tyg....Hmmmm

• Mamusia
mój lekarz przez cały okres ciąży zalecił jedynie 2 razy badanie krwi i moczu, i na tym koniec, na każdej wizycie pytam o jakieś badania to twierdzi, ze wszystko ok wiec nie będzie mnie naciągał na koszty, z tego co się orientowałam wiele koleżanek tak "oszczędnie" przeszło ciążę. nawet o żadnym wymazie nie informował 😠 😠 😠

No ja mam co wizyte mocz i krew podstawowe badanie. a co ktoras wizyte mam robiona morfologie pelna lacznie z zasobem witamin w organizmie plus toxoplazmoze i cytomegalie.
ale to nie przez ginka bo ginek to lekarz prywatny pewnie juz slyszalyscie ze w IRL ciaze prowadzi lekarz ogolny wiec te badania robi ogolny a ginek tylko wymazy...i mialam juz 4. jutro zadzwonie sie zapytac czy powinnam miec jeszcze jeden wymaz przed porodem wole byc pewna.

• Mamusia
Katpio a Twój gin wyznaczył Ci już termin cc?
co do wymazu to ani w pierwszej ani teraz w drugiej ciąży nie miałam dla pewności jutro na wizycie się zapytam 😆 ale pewnie znając mojego gina powie, że nie potrzebne. Dziewczyny dziś odebrałam wyniki moczu i krwi i są idealne jakbym wcale w ciąży nie była :laugh:

• Mamusia
>SyLa1205 napisał:
katphio to oklask dla Ciebie! 🙂

Dziewczyny ja sie zastanawiam czy kupic sobie jeszcze staniki dla karmiacej.. hm w sumie mam jeden.. ale nie wiem..
moze taki
http://allegro.pl/item872715223_jakosc_pierwsza_stanik_porod_75d_bawelna_bialy.html

?

Syla ja mam 4 podobne staniki i mi mało. Bo to jeden brudny od okładów od kapusty, inny mokry od mleka, inny na sobie a 4 w pralce i brakuje 🙂

• Mamusia
moja córcia grzecznie śpi a ja mam czas dla siebie 🙂
jutro idę na zdjęcie szwów grrr mam stresa bo nadal nie wiem czy to boli 🤨 no ale ide na żywioł 🙂 jutro wyjde pierwszy raz z domu na dłużej bez mojej kochanej córeczki 🙂 juz za nia tęsknię 🤪 pewnie będę co chwilę dzownic do mamy 😁

• Mamusia
witam dziewczyny po bardzo długiej przerwie 🙂 nie jesem w stanie nadrobić wszystkich zaległości napiszcieprosze która ma już maleństwo przy sobie 🙂 dziekuje że trzymałyście kciuki i za wszystkie gratulacje

poród był bardzo cieżzki ale powiem wam opłacało sie bardzo mój skarb to mój cały świat mamy troche problemy z jedzeniem napisze wam wszystko jutro teraz tylko wpadłam sie przywitać wkleje jutro zdjecie Nadusi bo my dzis o 8:20 skończyłysmy tydzien 🙂 och jaka ona jest przepiekna mowie wam jestem w niej zakochana po uszy

• Mamusia
W ogóle to cześć Mamusie,w końcu udało Mi się do Was zajrzeć,malutka zasypia-dostała cyca 🙂a tak poza tym to miałam problem z siłami witalnymi po dość długim 20h porodzie i po walce z pogryzionymi brodawkami-ale nie poddajemy się z Małgosią i dajemy radę 🙃 Dla Niej wszystko!!!!!!!!!

• Mamusia
misiamamy łap oklaska na odwagę,za te szwy,Ja mam tylko 5

Ja też jak znajdę chwilę,to Wam opiszę co nieco o Oksytocynce 😉
zmykam już teraz bo tatuś zrobił kolację,czasami nie mam czasu żeby zjeść.
Aha po porodzie mam już 8kg mniej 😆 za to cycki 2razy większe-jak Dolly Parton:P

dobranoc Mamusie

• Mamusia
anioł co do cycków do moja córcia własnie mnie tak wyssała że w końcu moge sie wyprostować 🤪 🤪 bo tak to moje plecy ledwo dziwgają te balony :laugh: :laugh: ale mojemu M sie podobają :P 😉 moja córcia pokwiliła że chce mleka więc jej dałam, a potem jak poczułam jak "pieknie" pachnie to ja przewinęłam 🙂 a jak ja przewinąłam to ona znowu cyca a jak dostała cyca do dorzuciła co nieco do pieluchy 😁 więc znowu przewijanie 🙂 ale tym razemm mała nawet nie otworzyła oczu 🤪 🙃 🤪 czasem jestem tak dobra w przewijaniu jak Paweł Zawitkowski i jego Luis 🙂 🙂 ale wiem że póki co to bardziej zależy od mojej córci niz ode mnie 🤪 🙃 🤪 😁

misiamamy łap oklaska za ilośc szwów!!! 🤪 🤪
możę zrobimy ranking 😉 która najkrócej rodziła 🙂 , która najdłużej, która największego bobaska urodziła i która najwięcej szwów 🙂