Skocz do zawartości

styczniowe maleństwa 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

PINACOLADA - Dziękuje!!!
Wczesniej nic nie dostalam! 😠
Jejku, ale Ci zazdroszcze takiego spokojnego dziecka 🙂
U nas darcie ze łzami zdarza sie bardzo czesto ale to opisze ci w mailu 😉 jak tylko synek da mi chwilke

buziaki

Basia - czy piecze Cie od czas do czasu rana? mnie zaczela dosc mocno pobolewac od wczoraj - tak jakby nie ten szew zew. tylko ten w srodku. piecze a przy dotykaniu jest takie zgrubienie 😞
Jesli mozesz daj znac na maila: [email protected]

• Odpowiedzi 35,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• SyLa1205

2760

• pinacolada

4867

• Basia81

2762

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
No Dusia to musisz już byc zwarta i gotowa, akcja może nastapic w każdej chwili 🙃 No i dobrze bynajmniej wiesz że to juz niedługo 🙂

Malwik jesli nie masz skurczy to nie martw się, czop może odchodzić nawet na 2 tygodnie przed porodem, także nie jest powiedziane że akcja "porod" sie u Ciebie zaczęła. Chyba że odejda Ci wody płodowe, to już trzeba jechac do szpitala.

Mi też czop juz odszedł kilka dni temu, a teraz cisza....

Oj Mycloud widzę że za porządki sie wziełas, czyżbyś chciała wziac przyklad z Justynki? 🤪

Madziula ja tak jak Dusia od razu po wysterylizowaniu wycierałam do sucha i to jest chyba jedyna metoda 🙃

• Mamusia
Co do butelek 😁 to ja jak je wystrelizowałam to zostawiłam az same wyschły 🙂 ale dobry pomysł z tą pielucha 😁 hehe ja dzis sprzatam gotuje i w ogole nie moge przestac myslec staram sie zajac i wszystko przygotowac ale normalnie paranoja mnie dopada! he
dostalam lewatywe, zaakaz jedzenie juz od wieczora 😞 nic ani jesc ani pic i lewatywe ble hehe 🙂 i tu takie dziwne pytanie do WAS:P te tabletki ja mam łyknąć? czy sobie wsadzisz:P 🙃 nie wiem powaga hihi

• Mamusia
>SyLa1205 napisał:
Co do butelek 😁 to ja jak je wystrelizowałam to zostawiłam az same wyschły 🙂 ale dobry pomysł z tą pielucha 😁 hehe ja dzis sprzatam gotuje i w ogole nie moge przestac myslec staram sie zajac i wszystko przygotowac ale normalnie paranoja mnie dopada! he
dostalam lewatywe, zaakaz jedzenie juz od wieczora 😞 nic ani jesc ani pic i lewatywe ble hehe 🙂 i tu takie dziwne pytanie do WAS:P te tabletki ja mam łyknąć? czy sobie wsadzisz:P 🙃 nie wiem powaga hihi

Ja przed porodem maiłam lewatywe w postaci "wlewki" doodbytniczej ! A tabletki, hmmm...zależy jaka maja postać. jesli normalna tabletka to chyba do połknięcia, jesli cos w rodzaju czopka/globulki to chyba do dupci :P

• Mamusia
Malwik- mi czop zaczoł odchodzić we wtorek ok 10, najpierw miałam taki jasny brązowy śluz a pózniej np godz nic i znów taki brązowy, o 23 poszla mi normalnie galareta i odeszły wody. U mnie to szybko poszło 🙂

co do lewatywy to tak jak Pinacoladzie-wlali mi płyn w dupkę 🙂
rewelacja skurcze co 5 minut i toaleta 🙂zresztą w 3 dobie jak miałam wychodzic to rano powtórzyli ten zabieg tylko w mniejszej ilości:laugh:

Jagoda- odpisałam 🙂
słyszałam ze na bolący brzuszek polecają ciepła pieluche, wypasowac i taka ciepła maleństwu na brzuszek.
Moja jak stęka to rozpinam pampersa i daje jej nózki do brzuszka i po chwili kupke robi 🙂

• Mamusia
Jagoda z tym budzeniem się jak kładziecie małego do łóżeczka to może być faktycznie, że on się boi dużej przestrzeni - w brzuszku przecież miał mniej miejsca, to albo go w rożek albo w kocyk, u mojej kuzynki pomogło dopiero jak do łóżeczka wsadzali gondolę od wózka, mniejsza przestrzeń i mały się już tak nie bał 🙂

Syla ja tez nie słyszałam o tabletkowej lewatywie 🙃 może coś na ulotce napisali???

Czemu tylko my mamy krzyczące dziecko :P

Basia, Pinacolada - odpisze mailem

buzka

ps. opatulanie kocykami - owszem, tak robimy chociaz gdzies przeczytalismy w madrej ksiazce ze trzeba dziecku dawac coraz wiecej przestrzeni wiec nie zapinamy go juz tak scisle w rożku tylko luzno i przykrywamy go jeszcze pieluszka czy kocykiem i pod plecy tez kocyk zeby sie nie przewracal na plecy tylko spal bokiem (w razie ulania)

uciekam pod prysznic

papa

• Mamusia
dziewczyny miałam dzis napad prasowania dlatego sms od ktos_wyjatkowy_ zobaczyłam dopiero po godzinie:

witam mamusie je dopiero teraz znajduje chwile żeby napisać, u nas ciągle telefony. Malutka jest "krzykaczka" jak tylko coś się jej nie podoba to krzyk. Teraz smacznie śpi już od 19:30 u mnie jako tako dyskomfort krocza ale dostaje przeciwbólowe lekarze mówią, że ładnie się goi 🙂 malutka nie ma żółtaczki także jutro wychodzimy do domu koło 15 jak tylko znajdę chwilę to wpadnę na forum i wyśle zdjęcia. Karmie ją piersią ale niestety popękały mi sutki, bo jeszcze się nie zahartowały i daje jej przez silikonowego cyca, ale bez też ładnie chwyta. buziaczki brzuchatki
P.S. w końcu leżę na brzuchu 🙂

• Mamusia
to jest too ze ja dostałam dwie tabletki globulki nie wiem 🙃 nie wypakowalam!:P
Dusia tutaj zapakowali mi w woreczzek przezroczysty(tak robia z kazdymi lekami) nie ma ulotek jest tylko naklejka nazwa leku i dla kogo czyli moje imie nazwiskko i adres 😁 hehe z tego co kojarze lekarka mówiła o jedzeniu.. a to w sumie jest w takim plastiku jak globulki! ale lol:P:P

• Mamusia
zahartowalam sie dzis troszke, boli mnie beeeboch. Zrobilam sobie fotke jak teraz wygladam(slonica) 😁 zeby wam pokazac ale nie mam sił chyba szukac aparatu:P ale musze wstac po mandarynke wiec zobaczymy hehe 😁 [img size=343]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/slon-24715a007b2d59260a8b8dc173db86c4.JPG" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />